
נלכד המחבל מפיגוע הדריסה בכפר יונה על עגורן באתר בנייה; יורט טיל ששוגר מתימן | סיכום חדשות השבת
המשטרה הודיעה הערב כי בתום מצוד של יומיים, נעצר ארכאן חאלד, החשוד כמחבל מפיגוע הדריסה בכניסה לכפר יונה ביום חמישי האחרון. החשוד נלכד באתר בנייה באזור, כשהוא על עגורן. בפיגוע כזכור נפגעו שמונה חיילי צה"ל.
מפכ"ל המשטרה דני לוי ביקש להודות למפקד מחוז מרכז, ניצב יאיר חצרוני, למאות השוטרים, לוחמי מג"ב, המתנדבים, כיתות הכוננות וגופי הביטחון הנוספים, על המאמצים הרבים, הנחישות והחתירה למגע, שהובילו למעצר החשוד. "ראיתי את הנחישות שלכם במהלך שלושת הימים מקרוב ואין גאה בכם ממני, שעמדתם במשימה בחום הכבד ובמשך שעות רבות", אמר.
עיריית כפר יונה הודיעה על תפיסת המחבל לתושבים: "תושבות ותושבים יקרים, המחבל שביצע את פיגוע הדריסה נלכד. ראש העירייה, אלברט טייב, מבקש להודות למשטרת ישראל, לשב"כ, לכיתת הכוננות ולכל המתנדבים שלנו שעסקו בחיפושים מאומצים מאז בוקר האירוע".
שני צעירים בשנות ה-20 לחייהם נהרגו בהתנגשות בין שני רכבים בכביש 654, סמוך לבנימינה. צוות מד"א שהוזעק למקום קבעו את מותם. אישה כבת 40 ובנה כבן ה-10 נפצעו באורח קל עד בינוני, ופונו לקבלת טיפול בבית החולים.
המשטרה אישרה כי אותרה גופת גבר בתוך אחד האוטובוסים שעלה באש בחניון בבת ים. הגבר, בשנות ה-30 לחייו, נמצא ללא סימני חיים עם כוויות ותסמיני שאיפת עשן, וצוות מד"א קבע את מותו במקום.

כלי טיס של חיל האוויר חיסל בדרום לבנון את המחבל עלי עבד אל-קאדר איסמעיל, מפקד במטה גזרת בינת ג'בל של חיזבאללה. כך מסר דובר צה"ל, שציין כי מדובר בחיסול שלישי השבוע בגזרה. כמו כן, נמסר כי איסמעיל עסק בניסיונות שיקום הארגון במרחב, ופעילותו מהווה הפרה של ההבנות בין ישראל ללבנון.
רחפן של צה"ל נפל במיס אל ג'בל שבדרום לבנון בעקבות תקלה טכנית. כך מסר דובר צה"ל, שציין כי "אין חשש לדלף מידע".

כוחותינו חיסלו חוליית מחבלים שהטמינה מטען ליד הכוחות בדרום רצועת עזה, לא היו נפגעים. המחבלים זוהו בזמן אמת, ומטוס תקף אותם מהאוויר. הכוחות ממשיכים לפעול באזור חאן יונס נגד יעדים של חמאס וארגוני טרור נוספים, בעזרת מודיעין מדויק.
צה"ל עדכן בליל שבת כי זוהה שיגור מתימן מעט אחרי השעה 21:30, ואזעקות נשמעו בין היתר בערד, בחברון וביישובים נוספים בצפון הנגב, באזור יהודה ובים המלח. מעט לאחר מכן עדכנו בצה"ל כי הטיל ששוגר יורט.
פעוט כבן שנתיים נפצע באורח בינוני לאחר שנפגע מחפץ כבד והובא למרפאה מקומית בבאר שבע. חובשים ופרמדיקים של מד"א העניקו טיפול רפואי ופינו אותו לביה"ח סורוקה עם חבלות בחזה ובגפיים.
גבר בן 30 טבע בליל שבת בחוף לא מוכרז בחדרה, סמוך לחוף הדייגים. צוותי רפואה ביצעו פעולות החייאה אך נאלצו לקבוע את מותו במקום.

החובשים של מד"א רועי גימפוביץ ויוסף פרידמן: "הגבר שטבע נמשה מהמים כשהוא מחוסר הכרה, ללא דופק וללא נשימה ע"י עוברי אורח שהיו גם בהם בחוף הלא מוכרז. הענקנו לו טיפול רפואי וביצענו פעולות החייאה שבסופן נאלצנו לקבוע את מותו".
את סיכום חדשות השבת ערך תום אברמסון.
נתקלתם באירוע חשוב ואתם רוצים לדווח עליו? שלחו הודעה פרטית למספר הסלולרי של חדשות 0404: 054-3070000. (ניתן לשלוח אלינו הודעת וואטסאפ או הודעת סמס).
ניתן להוריד ללא כל עלות את אפליקציית חדשות 0404 מחנויות גוגל ואפל.
מערכת חדשות 0404 מאחלת בשורות טובות לכל בית ישראל.
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
