
תחקיר הקרב במחנה מו״פ: השליטה הזמנית של חמאס וגבורת הלוחמים | כל הפרטים
35 מחבלים טרוריסטים ריתקו את הכוח הלוחם במחנה מחקר ופיתוח (מו"פ) בבוקר 7 באוקטובר ואיפשרו לאויב שליטה מבצעית זמנית במחנה, שהפך לזירת קרב קשה - כך עולה מהתחקיר הצה"לי בנוגע לקרב במחנה מו"פ.
על פי התחקיר, לחימתם העיקשת וגבורתם של הלוחמים, מפקדיהם וכוחות קרקעיים ואוויריים נוספים שהגיעו לסייע התאפיינה בחתירה למגע ופיקוד לפנים, מפקד הפלוגה הוביל את הלחימה בגבורה עד נפילתו.
באותו קרב קשה נפלו קצין ושלושה לוחמים נוספים. סרן שילה ראוכברגר ז"ל ומפקד מחלקת חוד שהיו בחדר האוכל אמרו ללוחמים במקום להגן על הפתח הקדמי והאחורי, כדי למנוע מהמחבלים לחדור פנימה. לפי התחקיר, החלטה זו מנעה מהמחבלים "לבצע מסע הרג" בתוך חדר האוכל.

משעה זו החל קרב ממושך שארך כשלוש שעות ובו נפצעו 17 לוחמים. כמות המחבלים שנפצעו ונהרגו לא ידועה לצה"ל. ב-07:30 מפקד מחלקת החוד ולוחם נוסף בלמו ניסיון חדירה נוסף דרך מטבח חדר האוכל, וניסו לאגף אותם. בשלב זה נורה טיל כתף והמפקד נפצע. בכניסה הקדמית נפצע סמל עמיחי רובין, שמת מפצעיו לאחר שלושה ימים בבית החולים.
רובין בלם בגופו את הכניסה יחד עם מפקדו ראוכברגר, שנהרג גם הוא במהלך הקרב. גם סמ"ר שלמה רשטניקוב - שעלה לארץ כדי להתגייס לצה"ל - נהרג בחדר האוכל מאש המחבלים.
על פי צה״ל, עד השעה 10:00 לכל הפחות המחבלים ריתקו את הכוח הפלוגתי והשיגו שליטה מבצעית במחנה לכמה שעות. בנוסף, לאחר דיווחי התצפיתניות על חדירות, הלוחמים בבסיס לא יצאו ממנו כדי להגן על היישובים בגזרה.
עוד צוין כי בשל היעדר התראה מוקדמת המחנה לא היה ערוך להגנה, הכוח לא פעל בהתאם לתרגולת המבצעית ובאופן כללי לא התקיים מערך שיאפשר את הדיפת המתקפה של האויב.
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
