
נחשפה פרשיית הונאת ענק בהיקף של מיליון ש"ח | כל הפרטים
חוקרי יחידת ההונאה המקוונת של מחוז מרכז ניהלו בחודשים האחרונים חקירה סמויה, לאחר שהצטברו תלונות רבות על התחזות, הונאה ומרמה באמצעות השתלטות מרחוק על טלפונים ניידים והעברת כספים.
עם התפתחות החקירה, הצליחו חוקרי היחידה לחשוף את זהות צמד החשודים במעורבות- תושב חולון ותושבת פ"ת כבני 30, אשר עפ"י החשד פנו לקורבנות ע"י התחזות לנציגי חברות סלולאר המבקשים לכאורה לתקן "תקלה" הדורשת את הקוד הסודי שנשלח למכשיר ובאמצעותו השתלטו על הטלפונים מרחוק.
כאמור, עפ"י החשד הצליחו 2 החשודים לבצע פעולות פיננסיות ללא היתר באמצעות הטלפונים הנשלטים, לרבות רכישות בכרטיסי אשראי והעברות כספים בין חשבונות בהיקף של כמיליון ש"ח.
עם מעבר החקירה לשלב הגלוי, חוקרי יחידת ההונאה והפשיעה המקוונת יחד עם שוטרי תחנת רחובות עצרו את צמד החשודים, לצד חיפוש ותפיסת ממצאים, בהם – התקני אחסון, טלפונים ועוד.
במשטרה מבקשים מהציבור לגלות ערנות וזהירות בכל פניה מאדם זר המבקש פרטים אישיים, קודים ונתונים ופיננסים ולפעול עפ"י העקרונות הבאים:
🚨 אל תמסרו מידע אישי לאדם שאינכם מכירים, גם אם הוא מציג עצמו בטלפון כמייצג גוף רשמי.(קחו את הזמן וצרו קשר בעצמכם עם המוסד או בית העסק הרלוונטי).
🚨 המנעו ונהגו בחשדנות כלפי הודעות, שיחות טלפון או מיילים שמבקשים מכם לבצע פעולה "דחופה".
🚨 אין להיכנס לקישוריות (לינקים) מגורם לא ידוע, במיוחד אם מוצעת "הטבה" / "טיפול בתקלה".
🚨 השתמשו בסיסמאות ייחודיות לכל אתר או שירות ואימות כפול (דו שלבי).
🚨 בדקו בקביעות ועקבו אחר תנועות פיננסיות בחשבון הבנק וכרטיסי האשראי, ודווחו מיד על כל פעולה חשודה.
🚨התייעצו עם בן משפחה, חבר או אדם מהימן לפני כל פעולה שאינה ברורה לכם.
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
