
חוסל המחבל שקישר בין איראן לחמאס, מפציצי B-2 המריאו מארה"ב לאיי גואם | סיכום חדשות השבת
שר הביטחון ישראל כ"ץ הודיע הבוקר כי המחבל סעיד איזדי, מפקד גיס פלסטין בכוח קודס האיראני, חוסל בדירה בעיר קום. לדברי כ"ץ, "הוא מימן וחימש את חמאס לקראת טבח 7 באוקטובר. הישג ענק למודיעין וחיל האוויר הישראלי, צדק לנרצחים והחטופים. ידה הארוכה של ישראל תשיג את כל אויביה".

הרמטכ"ל רא"ל אייל זמיר קיים הערכת מצב בצל ליל החיסולים באיראן, ואמר כי "סעיד איזדי היה משותפי הסוד של תכנון וביצוע הטבח ב-7 באוקטובר ועל ידיו דמם של אלפי ישראלים. הוא היה מוביל ציר איראן-חמאס, ואיש סודם של סינוואר ודף. זהו הישג מודיעיני ומבצעי כביר של אגף המודיעין וחיל האוויר. חיסולו הוא מנקודות המפתח במלחמה הרב זירתית והופך את המזרח התיכון כולו לבטוח יותר. אין יותר ערי מקלט במזרח התיכון".
כטב"ם איראני פגע הבוקר במבנה בן שתי קומות בבית שאן. צוותי מד"א שהוזעקו לזירה לא מצאו נפגעים בתקרית, אך פעולות סריקה עדיין מתבצעות באזור ההריסות. עוד נמסר שכוחות פיקוד העורף הגיעו דרכם למקום.

מפקד תחנת עפולה של שירותי הכיבוי, סגן טפסר אשר ביטון, קיים הערכת מצב בשטח יחד עם גורמי פיקוד העורף וראש העיר ובסיומה מסר: "התגובה המהירה של לוחמי האש סייעה להשגת שליטה מלאה בזירה ולוודא שאין נפגעים או לכודים. נמשיך ללוות את האירוע בשיתוף כלל הגורמים עד להסרת כלל הסיכונים במקום".

בנוסף דווח הבוקר על חדירה של כטב"מים נוספים באזור בית שאן, באזור מירון בגליל וכן בחבל אילות בדרום. מדיווח ראשוני עולה שאחד הכטב"מים נפל בשטח פתוח בערבה.
גורמים אמריקנים אישרו הערב כי צבא ארה"ב העביר מפציצי B-2 חמקנים לעבר הבסיס האמריקני באיי גואם שבאוקיינוס השקט. גורמים רשמיים אמרו ל"וול סטריט ג'ורנל" כי לא ניתנה פקודה להתכונן לתקיפה במעורבות החמקנים ומדובר בצעדים הגנתיים.
גורמים בחיזבאללה אישרו לסקיי ניוז בערבית שאבו עלי אל-חליל, שהיה שומר ראשו של חסן נסראללה, חוסל בתקיפה ישראלית באיראן.

המורדים החות'ים בתימן מסרו כי הם ישובו לתקוף ספינות אמריקניות בים האדום אם ארה"ב תצטרף לתקיפות של ישראל באיראן.
המנהיג העליון של איראן, עלי חמינאי, בחר שלושה מועמדים פוטנציאליים לרשת את מקומו במקרה שיחוסל במלחמה מול ישראל - כך מסרו גורמים איראניים ל"ניו יורק טיימס".
סוכנות הידיעות האיראנית "נור ניוז" טענה כי לפחות 430 בני אדם נהרגו בתקיפות באיראן מאז תחילת מבצע "עם כלביא". לפי הדיווח, שמצטט את משרד הבריאות של איראן, כ-3,500 איש נפצעו.

צה"ל חיסל את מפקד מערך הכטב"מים בחיל האוויר של משמרות המהפכה, אחרי שקודמו בתפקיד חוסל בתחילת המבצע באיראן בשבוע שעבר. לפי דובר צה"ל, "חיל האוויר תקף וחיסל אתמול באמצעות מטוסי קרב את אמין פור ג׳ודכי, מפקד אגד כלי הטיס הבלתי מאוישים השני בחיל האוויר של משמרות המהפכה.
במסגרת תפקידו, קידם אמין פור ג׳ודכי מאות שיגורי כטב"מים לעבר שטח מדינת ישראל, ממרחב אהווז שבדרום מערב איראן. לאחר חיסולו של טהאר פור, מפקד מפקדת הכטב"מים בחיל האוויר של משמרות המהפכה ב-13 ביוני 2025, קיבל ג'ודכי תפקיד מרכזי בפעילות המפקדה".
חיל האוויר יירט באזור מפרץ חיפה כטב"ם ששוגר מאיראן - כך עדכן דובר צה"ל, שציין כי על פי מדיניות, לא הופעלו התרעות.

רוכב אופנוע כבן 30 נפצע באורח קשה בתאונה בכביש 8944, סמוך לצומת פסוטה שבגליל העליון. צוות מד"א פינה אותו לבית החולים לגליל בנהריה.
הותר לפרסום שילנה זדובסקי היא האישה שלקתה בליבה במקלט ציבורי בכרמיאל בזמן המטח מאיראן, ומותה נקבע במקום. עיריית כרמיאל מסרה שהיא משתתפת בצערה של משפחת זדובסקי. ראש העיר משה קונינסקי נפגש עם בני המשפחה שמתגוררת בעיר עם צוות מינהל הרווחה בעירייה.
את סיכום חדשות השבת ערך תום אברמסון.
נתקלתם באירוע חשוב ואתם רוצים לדווח עליו? שלחו הודעה פרטית למספר הסלולרי של חדשות 0404: 054-3070000. (ניתן לשלוח אלינו הודעת וואטסאפ או הודעת סמס).
ניתן להוריד ללא כל עלות את אפליקציית חדשות 0404 מחנויות גוגל ואפל.
מערכת חדשות 0404 מאחלת בשורות טובות לכל בית ישראל.
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
