
ח"כ עמית הלוי: "מבצע 'מרכבות גדעון' לא כולל מצור על עזה - לא זו הדרך להכריע את חמאס"
שר הביטחון ישראל כ"ץ אמר לפעילי ליכוד: "עמית הלוי מהליכוד מעליל על מפקדי פיקוד הדרום הגיבורים, האלוף יניב עשור, מפקד האוגדה תא"ל ברק חירם וחבריהם, עלילת דם כאילו הם מפקירים את הלוחמים בעזה בדרך הפעילות הצבאית. מיאיר גולן אין לי ציפיות - הוא צריך להיות מוקע מהחיים הציבורים ובכוונתי לפעול לשלילת דרגותיו בצה"ל. מעמית הלוי, כח"כ בתחילת דרכו, יש לי בהחלט ציפיות. עליו להתנצל על עלילת הכזב שהטיח - ולהבהיר כי שגה".
ח"כ עמית הלוי השיב: "היחיד שמעליל כאן עלילות הוא השר ישראל כץ בציטוטים שקריים ובחוסר הבנה ביטחונית בסיסית אפילו של מה שטענתי בוועדה. כפי שדווח לנו בפירוש בוועדת חוץ וביטחון: תכנית ׳מרכבות גדעון׳ גם אם תצליח תותיר את חמאס בשליטה בשטח, באוכלוסייה ובסיוע. הפעולה המבצעית לא כוללת מצור הדוק לפני כניסה רגלית של חיילים כפי שהציעו בצדק 10 אלופי צה״ל במיל׳ בתכנית האלופים. לא זו הדרך להכריע את החמאס, זו הדרך להמשיך את הדשדוש שגובה מאיתנו מחירים איומים כבר למעלה מ 20 חודשים.
אבל אין לי ציפיות ממי שמציב בשורה אחת את יאיר גולן - שהפך את חיילי צה״ל לפושעי מלחמה נאצים - ואותי - שזועק בשם אלפי קצינים וחיילים לתקן את הכשלים בתכנית המבצעית - כך שתכריע באופן מוחלט את האויב הנאצי שבעזה".
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
