
בן גביר: "חייבים להפסיק להתמהמה - ולצאת למתקפת ההכרעה. שחרור חטופים - רק בכוח הזרוע"
השר לביטחון לאומי ויו"ר סיעת "עוצמה יהודית" איתמר בן גביר נשא נאום בפתח ישיבת הסיעה בכנסת.
בן גביר אמר: "לצד השמחה הרבה, צריך להגיד את הדברים הברורים כהווייתם: הכרעתו המחולטת של חמאס היא המטרה העליונה של המערכה העקובה מדם בה אנו נמצאים, והיא הדרך היחידה להשיב את כל חטופינו בביטחון, ללא מכירת חיסול של מדינת ישראל שחלילה תביא עלינו בעתיד הלא רחוק חטיפות רבות ונרצחים רבים. האופן בו נוכל לעשות זאת, כרוך בשני מנופי לחץ מרכזיים: לחימה בעצימות אדירה, ומצור מוחלט על עזה.
בשבוע שעבר הקבינט אישר את גיוסם של עשרות אלפי לוחמי מילואים. המילואימניקים הנפלאים שלנו, מוסרי הנפש, התייצבו למשימה בשיעור גבוה של 102%. הם רוצים שהפעם, זה יהיה אחרת. שהפעם, נלך עד הסוף, נבצע את המוטל עלינו, ונשמיד את חמאס.
אדוני ראש הממשלה, אסור לנו לעצור. הנשיא טראמפ נתן לנו גיבוי כבר לפני מספר חודשים לפתוח את שערי הגיהנום על חמאס, ואנחנו מתמהמהים. אנחנו חייבים להפסיק להתמהמה, ולצאת למתקפת ההכרעה. לכבוש את כל שטח הרצועה, ולעודד את הגירת העזתים למדינות ברחבי העולם.
ובמקביל לכך, אסור לנו לחזור על טעויות העבר: חידוש אספקת הסיוע לעזה, שלצערי הייתי השר היחיד שהתנגד לו, יפגע במאמץ המבצעי שלנו ובמנוף לחץ מרכזי שלנו לשחרור כל חטופינו. אתמול הצגתי בקבינט חוות דעת משפטית הקובעת כי לישראל אין חובה על פי הדין הבינלאומי להכניס סיוע לעזה. כל עוד חמאס מחזיק בחטופינו, עלינו לגלות עמוד שדרה, ולא להכניס לרצועה גרם סיוע – עד שירדו על הברכיים ויתחננו לשחרר את החטופים שלנו. הסיוע היחיד שיכול להיכנס לרצועה צריך להתכתב עם מטרות הכרעה של המלחמה: סיוע לטובת הגירה.
אלו הדרכים שבהן יש לעבור, כדי להגיע לניצחון המוחלט: מצור, כיבוש, שחרור חטופינו בכוח הזרוע. הכרעה. זו השפה שמדברים בה במזרח התיכון, וזו השפה היחידה בה אנו צריכים לדבר, אם אנו חפצי חיים, ורוצים להותיר לדורות הבאים מדינה יהודית חזקה ומשגשגת.
אני קורא שוב לראש הממשלה: אין לנו פריבילגיה לעצור, וגם אין לנו פריבילגיה לדרוך במקום. הגיעה עת ההכרעה".
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
