
"על פי הדין הבינ"ל, ישראל לא מחויבת להכניס סיוע לעזה": חוות הדעת שיציג בן גביר בישיבת הקבינט
הקבינט המדיני-ביטחוני יתכנס הערב לדיון בנושא הכנסת הסיוע ההומניטרי לעזה ועסקת חטופים.
השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, יציג חוות דעת המוכיחה כי ישראל איננה מחויבת להכניס סיוע הומניטרי לעזה, על פי הדין הבינלאומי.
לעמדת השר בן גביר, כל עוד חמאס ממשיך להחזיק בחטופינו הנמקים במנהרות, ומוחזקים בתנאי רעב, אסור להכניס לעזה כל סיוע, כאשר חטופים ששוחררו העידו על המזון המועט שקיבלו בשבי - גם בתקופות בהן הוכנסו לעזה כמויות אספקה גדולות.
חוות הדעת המשפטית, שגיבש עורך הדין דוד פטר לבקשת השר בן גביר, סותרת את דבריה של היועמ"שית גלי בהרב מיארה לפיה ישראל מחויבת לספק סיוע לעזה.
בחוות הדעת נכתב בין היתר: ״מדינה לוחמת כלל לא נדרשת לספק (בעצמה) סיוע לשטח האויב על פי המשפט הבינלאומי. על מדינה לוחמת לאפשר העברת סיוע הומניטרי מצדדים שלישיים לאוכלוסייה אזרחית בשטח האויב - אך רק בתנאי שהסיוע לא מגיע לידיו; יש מנגנון פיקוח אפקטיבי; והסיוע לא מעניק יתרון צבאי או כלכלי לאויב (סעיף 23 לאמנת ז'נבה הרביעית). אין לאסור את העזיבה של אוכלוסייה אזרחית בלתי מעורבת המעוניינת לעזוב את אזורי הלחימה והמצור״.
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
