
חבר הקונגרס הציב מזוזה מיוחדת על רקע האנטישמיות בארה"ב
חבר הקונגרס הרפובליקני, רנדי פיין מפלורידה, פרסם, אמש, תמונה של מזוזה ייחודית בצורת "הפטיש העברי" בכניסה למשרדו בקפיטול. המזוזה מסמלת את מאבקו נגד אנטישמיות, המהלך מגיע לאחר ההתפרעויות האנטישמיות באוניברסיטת קולומביה.
פיין כתב ב-X: "נראה לי יום מתאים לפרסם את המזוזה... אני חושב שזה מתאים". הוא תקף את המפגינים בקולומביה: "כל אחד מאותם טרוריסטים מוסלמים צריך להיות מגורש".
עו"ד מארק צל, יו"ר המפלגה הרפובליקנית בישראל, אמר: "קביעת המזוזה היא מעשה סמלי חשוב, זה מסר חזק נגד שנאה". הוא הדגיש את גאוותו של פיין ביהדותו.
המזוזה מגיעה על רקע עלייה מדאיגה באירועים אנטישמיים בארה"ב. פיין, שנבחר לפני כחודש, הפך לדמות בולטת במאבק בתופעה. פעולתו זוכה להערכה בקרב הקהילה היהודית.
הפרסום עורר תגובות רבות ברשתות החברתיות. תומכי פיין שיבחו את עמידתו האיתנה, והמזוזה הפכה לסמל של גאווה יהודית.
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
