
תקרית חמורה בבקעת הירדן | מתיישב מנע פיגוע ונעצר בשבת
מתיישב מבקעת הירדן נעצר בשבת לאחר שמנע ממחבלים לתקוף יהודים בנחל העוג'ה. ביום שישי, ערבים תקפו יהודים במקום, אך למרות נוכחות המשטרה, אף תוקף לא נעצר.
המתיישב, לוחם סיירת גולני, ראה את המחבלים זורקים אבנים לעבר רכבים נוסעים, וירה שתי יריות לעבר רכבם כדי למנוע פגיעה בחיי אדם. כוחותינו הגיעו לביתו בשבת ועצרו אותו לחקירה.
בדיון בבית המשפט ביקשה המשטרה להאריך את מעצרו בחמישה ימים, אך השופטת ענת גרינבאום-שמעון אישרה יום אחד בלבד. לאחר עדויות נוספות מתושבים וקב"ט המועצה, שוחרר המתיישב באותו יום.
עו"ד דניאל שימשילשווילי מחוננו, המייצג את המתיישב, אמר: "זריקת אבנים היא סכנת רצח, והוא עשה מה שהמשטרה כשלה בו. מדובר בשערורייה – מחבלים משוחררים, והלוחם נעצר."
עו"ד שימשילשווילי הוסיף: "המשטרה לא עצרה את המחבלים, שממשיכים לשבש חקירה. השופטת הבהירה שיש לשחרר את הלוחם אם אין התפתחויות, ואנו מברכים על שחרורו."
עו"ד עדי קידר מחוננו תקף: "אם המשטרה הייתה עוצרת את הפורעים מיד, הם לא היו מסכנים חיי אדם בכביש. זו תעודת עניות למשטרה, שמעדיפה לעצור את מי שמציל חיים."
(תמונה: ארכיון)
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
