
שב"כ נגד מתיישבים - מניעת מפגש עם עורך דין לרבש"ץ | "אחוזי טירוף שמפקירים חיי תושבים"
הרבש"ץ מיישוב בבנימין ומתיישב נוסף, שנעצרו אתמול באופן חסר תקדים בידי השב"כ, הובאו היום לדיון בבית משפט השלום בפתח תקווה. השניים, לוחמי מילואים, מוחזקים תחת צו האוסר עליהם לפגוש עורך דין.
עורכי דינם מארגון חוננו תוקפים: "המחלקה היהודית בשב"כ מתנהלת כאחוזת טירוף ומפקירה את חיי המתיישבים." הדיון עוסק במעצרם של השניים, שנעצרו במהלך מבצע ראוותני של השב"כ.
עו"ד נתי רום טען: "ברור שאין רבב במרשי, הרבש"ץ, אבל השב"כ מתעקש על מעצר מחפיר. הגוף שאמור לשמור עלינו מסכן את המתיישבים." עו"ד אביחי חג'בי הוסיף: "השב"כ הפך מניעת עורך דין לנורמה, היד קלה מדי על זכויות המתיישבים."
במקביל, שני מתיישבים נוספים שנעצרו בתחילת השבוע מוחזקים כבר ארבעה ימים ללא מפגש עם עורך דין. בית המשפט העליון ידון היום בערר שהגיש עו"ד משה פולסקי מארגון חוננו נגד ההחלטה, כשברקע עולה ביקורת חריפה על התנהלות השב"כ בפרשה.
האירועים ממשיכים לעורר סערה בקרב המתיישבים, שרואים במעצרים פגיעה ישירה בביטחונם האישי. ארגון חוננו מבטיח להמשיך במאבק המשפטי עד שחרור העצורים וחשיפת התנהלות השב"כ, שלטענתם חצתה כל גבול.
(תמונה:ארכיון)
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
