
שר האוצר דוחף לקיום סחר חופשי עם ארה"ב: "לקדם באופן מהיר ביטול מכסים על ייבוא מארה״ב"
בהתאם למדיניות ראש הממשלה, פנה שר האוצר בצלאל סמוטריץ’ לשר הכלכלה ניר ברקת ולשר החקלאות אבי דיכטר, בבקשה לפעול באופן מיידי לקידום הסרת מכסים על מוצרים מארצות הברית. זאת בהתאם להסכם כינון אזור הסחר החופשי שנחתם בין המדינות בשנת 1985.
במכתב שנשלח בעבר, ציין סמוטריץ׳, כי הוא רואה בממשל הנוכחי הזדמנות אמיתית לעצב עתיד כלכלי אסטרטגי חדש למדינות, תוך חיזוק המנהיגות הגלובלית של ארה״ב, ותפקידה המרכזי של ישראל כשותפה כלכלית.
עוד ציין שר האוצר כי הוא רואה חשיבות רבה בהעמקת שיתוף הפעולה הכלכלי, קידום החדשנות וחיזוק הקשרים הפיננסים והמסחריים בין המדינות, כפי שהוצהר על ידי משרד האוצר האמריקאי והישראלי לאחרונה.
הורדת המיסים תיטיב עם מדינת ישראל, ועולה בקנה אחד עם מדיניות הממשלה במאבק ביוקר המחייה ואף תגביר את התחרות בתחום המזון.
על פי בדיקה של רשות המסים ואגף הכלכלן הראשי באוצר, גביית המכס מיבוא מארה”ב עומדת כיום על כ-42 מיליון שקלים בשנה בלבד, כאשר עיקר סעיפי המכס הרלוונטיים נמצאים בפרקי החקלאות. מטרת המהלך היא לקדם מדיניות אפס מכסים בין המדינות ולשמור על יחסי הסחר החיוביים עם ארה”ב.
שר האוצר ביקש מהשרים לפעול לתיאום מהיר עם הגורמים האמריקאיים הרלוונטיים, ובהמשך – לכנס את הוועדה המשותפת, ולהביא לעדכון צו תעריף המכס לצורך יישום ההקלות.
שר האוצר, בצלאל סמוטריץ’: "ביטול המכסים באופן מלא על ייבוא מארה״ב הוא מהלך חשוב לשמירה על הכלכלה הישראלית בתקופה רגישה, ולחיזוק הקשר הכלכלי עם בעלת בריתנו החשובה ביותר – ארצות הברית.
נמשיך לפעול בנחישות כדי להגן על היצוא הישראלי ולשמר את היתרונות התחרותיים של מדינת ישראל בזירה הבינלאומית".

נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
