
אזרחית הורשעה בקשר עם האיראנים: "מי שמצטייר כסוכן איראני הוא סוכן איראני"
בית המשפט העליון, קיבל את ערעור הפרקליטות, והרשיע אזרחית ישראלית בעבירת מסירת ידיעה העלולה לתועלת האויב, לאחר שקבע כי מכלול הגורם מלמד מעבר לספק סביר כי ראמבוד, עמו הייתה בקשר, פעל מטעם איראן.
כתב האישום, שהוגש על ידי פרקליטות מחוז ירושלים, ייחס לנאשמת עבירות ביטחוניות, ובהן מגע עם סוכן חוץ ומסירת ידיעה העלולה להיות לתועלת האויב.
על פי עובדות כתב האישום, בין השנים 2014–2018 ניהלה הנאשמת קשר עם גורם מודיעין איראני, שהציג עצמו ברשת החברתית כרווק מוסלמי מטהרן המתעניין ביהדות.
הנאשמת, העבירה לו מידע בנושאים שונים, לרבות תיעוד מבני ציבור בישראל, מידע פרטי על גורמי ביטחון, ותיעוד של מתקנים רגישים – כל זאת, אף שחשדה כי הוא פועל מטעם השלטון האיראני.
בית המשפט המחוזי בירושלים הרשיע את האישה בעבירת מגע עם סוכן חוץ, אך זיכה אותה מעבירת מסירת ידיעה העלולה לתועלת האויב, בקובעו כי לא הוכח מעבר לספק סביר כי ראמבוד אכן פעל מטעם מדינת אם.
בערעור שהוגש על ידי המחלקה הפלילית בפרקליטות המדינה נטען כי בית המשפט המחוזי שגה בקביעתו, וכי חומר הראיות מלמד בבירור כי ראמבוד היה גורם שפעל מטעם המודיעין האיראני.
עוד נטען כי מכלול ההתכתבויות, תיעוד המשימות הנאשמת והעניין שגילה ראמבוד במידע ביטחוני – כל אלה מחזקים את המסקנה כי מדובר בגורם עוין.
בית המשפט העליון קיבל את עמדת הפרקליטות וקבע כי ההתנהלות תומך של ראמבוד עולה בקנה אחד עם דפוסי הפעולה של גורמי המודיעין האיראניים.
בפסק הדין נכתב: "מי שמצטייר כסוכן איראני ומתנהל כסוכן איראני הוא סוכן איראני".
מהפרקליטות נמסר כי: "בית המשפט העליון קיבל את עמדת הפרקליטות וקבע באופן חד-משמעי כי מסירת מידע רגיש לגורמים עוינים, עלולה לפגוע לביטחון המדינה".
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
