
שבוע טוב עם ישראל היקר | סיכום חדשות השבת
תשעה מחבלים טרוריסטים חוסלו היום בתקיפה של כטב"ם ישראלי בבית-לאהיא שבצפון רצועת עזה. בהודעה שפרסם דובר צה"ל נטען כי התקיפה כוונה לשני מחבלים שניסו להפעיל רחפן נגד הכוחות ברצועה, ולאחר מכן נגד ערבים נוספים שהגיעו לאסוף את הציוד שהותירו אחריהם המחבלים הרוגים.

צעיר בן 20 נפצע באורח קשה מהתהפכות טרקטורון בשטח פתוח בסמוך לדבוריה. צוותי מד"א שהגיעו למקום פינו אותו לבית החולים רמב"ם כשהוא מחוסר הכרה ועם חבלת ראש.
גבר בן 55 פונה היום לבית החולים רמב"ם בחיפה לאחר שנפצע באורח קשה ברחוב כברי בקריית חיים. צוותי מד"א שהגיעו למקום טיפלו בו ופינו אותו כשהוא עם פציעות חודרות.

רוכב אופנוע כבן 30 נפצע באורח קשה לאחר שהחליק בכביש 77, סמוך לצומת גולני שבגליל התחתון. צוות מד"א העניק לו טיפול רפואי ופינה אותו לבית החולים רמב"ם בחיפה.
פעוט נכווה הבוקר בישוב חמד ופונה לבית החולים במצב בינוני להמשך קבלת טיפול רפואי.
פיקוד המרכז של צבא ארה"ב הודיע כי עבדאללה מאקי מוסליח אל-ריפאי, ראש המבצעים העולמיים של ארגון הטרור דאעש שנחשב למספר 2, חוסל בתקיפה אמריקנית במחוז אל-אנבאר בעיראק. המבצע בוצע בשיתוף פעולה עם כוחות הביטחון והמודיעין העיראקיים, ובמהלכו חוסל גם פעיל נוסף של הארגון. נשיא ארה"ב דונלד טראמפ התייחס לחיסול המוצלח וכתב ברשת החברתית Truth Social: "היום נהרג המנהיג הנמלט של דאעש בעיראק, חייו האומללים נגמרו".

אדם בוהלר, שניהל את המו"מ הישיר עם חמאס מטעם הנשיא טראמפ, הסיר את מועמדותו לתפקיד השליח האמריקני לענייני חטופים, כך נמסר מהבית הלבן.
ראש השב"כ רונן בר התנער מדברי קודמו בתפקיד, נדב ארגמן, שאמר כי יחשוף מידע ממפגשיו בארבע עיניים עם נתניהו - אם יחשוב שראש הממשלה פועל בניגוד לחוק. "גוף ממלכתי והעומד בראשו לא עושים שימוש בכוחו של הארגון שלא לצורך. זו לא הייתה ולא תהיה דרכנו", כתב בר.
"לא במילים, ובטח לא במעשים. אני מסתייג משיח שאינו ממלכתי". בר התייחס ל"אירועי אמש ושלל הפרסומים", והוסיף: "שב"כ הוא ארגון ממלכתי המבצע את משימותיו על פי חוק. עוצמתו וחוסנו של הארגון טמון בערכיו. בכוונתי לשמור את השב"כ ממלכתי וממוקד במשימותיו לטובת ביטחון המדינה".

חשד לרצח בצפון: אדם חלאילה, צעיר כבן 20, נורה למוות ביישוב דיר חנא שבגליל. צוותי מד"א שהגיעו לזירה פינו אותם לבית החולים הגליל בנהריה תוך ביצוע פעולות החייאה, כשמצבם קשה ואנוש, אך עם הגיעם לבית החולים נאלצו הצוותים לקבוע את מותו של אחד מהם.
אזעקה הופעלה ביישוב חרשה במערב בנימין: בליל שבת, לאחר שכוחותינו זיהו 2 חשודים מנסים לטפס על גדר הישוב חרשה בבנימין.
איש ביטחון פתח לעבר החשודים באש וביצע 4 יריות, ולאחר מכן אבד איתם קשר עין. החשודים ככל הנראה נמלטו לכיוון המטעים הסמוכים לישוב. הסריקות של כוחותינו נמשכות.
את סיכום חדשות השבת ערך תום אברמסון.
נתקלתם באירוע חשוב ואתם רוצים לדווח עליו? שלחו הודעה פרטית למספר הסלולרי של חדשות 0404: 054-3070000. (ניתן לשלוח אלינו הודעת וואטסאפ או הודעת סמס).
ניתן להוריד ללא כל עלות את אפליקציית חדשות 0404 מחנויות גוגל ואפל.
מערכת חדשות 0404 מאחלת בשורות טובות לכל בית ישראל.
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
