
לאחר שהשווה בין החטופות למחבלים | חברי כנסת דורשים לפתוח בחקירה ולהדיח את ח"כ איימן עודה
חברי כנסת דורשים בעקבות ציוצו המקומם של ח"כ איימן עודה לאחר החזרת החטופות לישראל לפתוח בחקירה ולהביא להדחתו מהכנסת.
ח"כ אלמוג כהן, שיגר מכתב ליועמ"שית גלי בהרב מיארה, בדרישה לפתיחת חקירה מיידית וח"כ אביחי בוארון הודיע על איסוף חתימות במטרה להדיחו.
ח״כ אלמוג כהן כתב: "בזמן שאנו שמחים על שחרור חטופינו משבי החמאס הנאצי, יש מי ששמח על שחרור הטרוריסטים צמאי הדם מבתי הכלא.
דרשתי מהיועצת המשפטית לממשלה לפתוח בחקירה מיידית נגד ח״כ איימן עודה הארור בגין תמיכה והסתה לטרור.
לא אאפשר לעבור לסדר היום על התבטאויות מסוכנות אלו ולהפוך את שמחת שחרור חטופינו להזדמנות להסתה לטרור".
ח"כ אביחי בוארון שהגיש את הבקשה: ״דבריו של עודה חמורים ביותר. ההשוואה בין נשים וזקנים וילדים לבין מחבלים רוצחים, אנסים וחוטפים היא דבר שהכנסת לא יכולה לעבור עליו בשתיקה. אחרי השביעי, אסור לנו לשתוק עוד נוכח תמיכת ח״כים בטרור. הפעם צריכים כולנו, ח״כים מימין ומשמאל, לקום ולעשות מעשה. להגן על אזרחינו ולשמור על כבודו של עם ישראל וכבודם של אזרחי ישראל״.
חוק יסוד הכנסת סעיף 42א.(ג)(1) קובע כי: ״הכנסת רשאית, ברוב של 90 חברי הכנסת, להחליט להפסיק את חברותו של חבר הכנסת אם קבעה שהתקיים בו, לאחר היבחרה של אותה כנסת, האמור בסעיף 7א(א)(2) או (3) לגבי מועמד.
סעיף 7(א) לחוק יסוד הכנסת קובע כי: ״רשימת מועמדים לא תשתתף בבחירות לכנסת, ולא יהיה אדם מועמד בבחירות לכנסת, אם יש במטרותיה או במעשיה של הרשימה או במעשיו של האדם, לרבות בהתבטאויותיו..: תמיכה במאבק מסוייר, של מדינת אויב או של ארגון טרור, נגד מדינת ישראל״.
לאחר שיוגשו 70 חתימות של חברי כנסת ליו״ר הכנסת, ויועברו לועדת הכנסת, יחל הליך ההדחה, שבסופו יצטרכו 90 חברי כנסת להצביע על הדחת ח"כ עודה יוכל לצאת לדרך.



נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
