
100 רבנים נגד העסקה: "סיכון חיי כלל ישראל"
בשעות האחרונות, לאחר הדיווחים על העסקה המתגבשת, למעלה ממאה רבנים הצטרפו לקריאה של רבני תורת הארץ הטובה – "עסקת השבויים מסכנת את ישראל!"
בהנהלת רבני ארגון "תורת הארץ הטובה" מדגישים כי עמדת הרבנים נותרת חד משמעית נגד עסקת השבויים המסתמנת, תוך דבקות בעקרון ההלכתי כי מצוות פדיון שבויים אינה יכולה לבוא במחיר המסכן את ביטחון אזרחי ישראל.
בשעות האחרונות, למעלה ממאה רבנים נוספים הצטרפו לקריאה של הנהלת הארגון, והביעו את תמיכתם בעמדה הנחרצת שהביעו בעבר הרב יעקב אריאל, הרב דוב ליאור והרב שמואל אליהו.
הרבנים מזכירים את הדברים שכתבו במכתבם לפני כחצי שנה, בהם נכתב: "שחרור מחבלים מסוכנים, נסיגה מאזורים אסטרטגיים או הפסקת הלחימה לפני הכרעת האויב – כל אלו מסכנים את עתידה של המדינה ואת שלומם של תושביה." לדבריהם, עמדתם מבוססת על פסיקותיו של הרב שאול ישראלי זצ"ל, שקבע: "אין מצווה המצדיקה סיכון חיי כלל ישראל."
הרבנים קוראים למנהיגי המדינה לנהוג באחריות ובשיקול דעת, ולמצוא פתרונות שיבטיחו את ביטחון העם כולו. לדבריהם, "על אף החשיבות האדירה של פדיון שבויים, אסור שהיא תבוא על חשבון חיי כלל ישראל."
הצטרפותם של למעלה ממאה רבנים חדשים מחזקת את הקריאה להימנע מצעדים שיסכנו את המדינה, ומדגישה את החשיבות הרבה של שיקול דעת לאומי ואחראי.

נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
