
"מערכת החינוך חייבת לשדר מסר ברור וחד משמעי – אין מקום לתומכי טרור בקרבנו"
לאחר הדיווחים כי מורה מטמרה אשר מלמדת בבית ספר בנצרת תיעדה את עצמה רוקדת ושמחה עם כיתוב של התאריך השבעה באוקטובר ונעצרה על ידי המשטרה, ח"כ לימור סון הר מלך שיגרה מכתב לשר החינוך יואב קיש ודרשה ממנו לפטר אותה במיידי.
במכתבה לשר החינוך, כתבה ח”כ סון הר-מלך: “על פי צילומים ברשתות החברתיות, ׳אשת חינוך׳ מבית ספר בנצרת פרסמה סרטון בו היא רוקדת לצלילי השיר ‘זמנים טובים’ כשברקע כתוב ‘היום הזה’ (7 באוקטובר) – היום בו נרצחו, נטבחו ונאנסו למעלה מ-1,200 אזרחים וחיילים בידי מחבלי חמאס.
בימים בהם עם ישראל מנסה לאחות את השברים אחרי זוועות טבח 7 באוקטובר, לא יעלה על הדעת שבתוך מערכת החינוך שלנו יפעלו אנשים המביעים שמחה ותמיכה בטבח.
תומכי הטרור שבתוכנו הם סכנה ברורה ומיידית, והכרחי לטפל בהם באופן נחרץ. לא ייתכן שאדם המחנך את דור העתיד יביע תמיכה במעשים שכאלה, או ישדר לתלמידיו לגיטימציה לטרור.
מורים כאלו לא יכולים להמשיך לכהן במערכת החינוך שלנו אפילו יום נוסף.
אני מברכת על המעצר המיידי שבוצע על ידי המשטרה בהוראת השר איתמר בן גביר, אך ברור שמדובר רק בתחילתו של הטיפול הנדרש.
לאור חומרת המעשה, אני דורשת את פיטוריה המיידיים של אשת החינוך ובדיקה לשלילת הטבות כלשהן בגין הפיטורים, כדי להבהיר שכל תמיכה, גלויה או סמויה, בטרור תטופל במלוא החומרה. מערכת החינוך חייבת לשדר אפס סובלנות לתומכי טרור ולמסרים שהם מביאים איתם.
עוד הוסיפה סון הר-מלך: “מערכת החינוך חייבת לשדר מסר ברור וחד משמעי – אין מקום לתומכי טרור בקרבנו, ובוודאי שלא במוסדות חינוך האמונים על עיצוב הדור הבא של מדינת ישראל”.
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
