
התרסקות מסוק הינשוף ברפיח: תנאי ראות מאתגרים הובילו לפגיעה בקרקע
דו"ח הביניים של תחקיר חיל האוויר קובע כי התרסקות הינשוף בליל ה-11 ספטמבר 2024, שגבתה את חייהם של שני לוחמים מ-669, נבעה מקושי בהתמצאות ובתנאי ראות קשים בלילה, מה שגרם למסוק להתרסק.
בצה"ל ציינו: "מרגע התרסקות המסוק, הוכרז אירוע רב נפגעים והכוחות הקרקעיים בפיקודו של מח"ט גבעתי חתרו למגע, הובילו וביצעו פעולות חילוץ, אשר נמשכו כשעה ועשר דקות, בסופן פונו הפצועים לבית החולים סורוקה באמצעות מסוקי סער של חיל האוויר. בפעולתם הכוחות הקרקעיים מנעו תוצאות קשות יותר באירוע".
מפקד חיל האוויר, אלוף תומר בר, קיבל את ממצאי התחקיר ואת המלצות צוות החקירה להמשך תהליך החקירה ויישום הלקחים העולים מדו"ח הביניים באופן מיידי, בכל הקשור לשיפור בטיחותם של מנחתי הפינוי וצמצום התנאים המקשים. כמו כן, סיכם כי החיל בטוח ביכולתם של לוחמי הסער ולוחמי יחידה 669 להמשיך ולבצע את המשימה הערכית של פינוי פצועים, תוך נטילת סיכונים באופן מקצועי.
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
