
השר כ"ץ על החלטת עצרת האו"ם: "תיאטרון פוליטי - כך נראת החלטה מעוותת, ניתוק ופוליטיקה בינ"ל צינית"
שר החוץ ישראל כ"ץ תקף את מדינות העולם שהצביעו בעד אמברגו נשק וסנקציות נגד ישראל, בעצרת הכללית של האו"ם.
כ"ץ: "החלטה מעוותת, מנותקת-מהמציאות, מעודדת טרור ופוגעת בסיכוי לשלום. כך נראה ניתוק, כך נראית פוליטיקה בינ״ל צינית.
החלטת העצרת הכללית מספרת סיפור חד-צדדי-בדיוני, שבו לא מתקיימות אינספור התקפות טרור רצחניות על אזרחי מדינת ישראל, שבו ילדים, נשים וגברים ישראלים לא נפלו קורבן לזוועות מחרידות שבוצעו על ידי ארגון הטרור חמאס בטבח ה-7 באוקטובר, שבו ישראל אינה מותקפת באופן יומיומי משבע חזיתות שונות - כולל עזה ויהודה ושומרון - על ידי ארגוני טרור המובלים על ידי איראן, ושבו אין זכויות היסטוריות של מדינת ישראל ושל העם היהודי בארץ ישראל. החלטת העצרת מתעלמת מהמציאות, מצרכיה הבטחוניים של ישראל ומהטרור נגד אזרחיה.
החלטת העצרת מעניקה רוח גבית ומחזקת את ארגון הטרור החמאס ואת מדינת הטרור איראן שעומדת מאחוריו. ההחלטה שולחת מסר כי הטרור משתלם ומניב החלטות בינ״ל. ההחלטה רק מעודדת את סרבנות החמאס ביחס לעסקה לשחרור החטופים ולהפסקת אש ומרחיקה את האפשרות לקיום עסקה כזו.
החלטת העצרת גם שומטת את הבסיס לכל ניסיון לקידום פתרון של שלום. ההחלטה מנוגדת לעקרון-היסוד שעמד בבסיס כל הסכמי השלום וההסדרים שהושגו עד כה בין ישראל ושכנותיה, לפיו פתרון הסכסוך מתאפשר רק באמצעות משא ומתן ישיר בין הצדדים. על כן, כל מי שמעוניין בשלום צריך להתנגד להחלטה שעברה היום.
הרשות הפלסטינית שיזמה את ההחלטה אינה מעוניינת בשלום, אלא בהכפשת ישראל. הרשות הפלסטינית מנהלת קמפיין שמטרתו איננה פתרון הסכסוך אלא פגיעה בישראל. ישראל תגיב לכך בהתאם.
ישראל דוחה את ההחלטה המעוותת והמנותקת של העצרת הכללית ומודה למדינות החשובות שלא הצטרפו למצעד האיוולת שהתקיים היום בניו יורק".
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
