
"מבין שהמועמדת הדמוקרטית לנשיאות עדיין לא שמעה על אירועי ה-7 באוקטובר"
שר התפוצות עמיחי שיקלי, הגיב למתמודדת האמריקנית לנשיאות, סגנית הנשיא קמלה האריס שהעבירה מסר במהלך הפגישה המדינית של נתניהו בוושינגטון כי היא קוראת להפסקת הלחימה כי מצבם של העזתים קשה ברצועה: "אני מבין שהמועמדת הדמוקרטית לנשיאות עדיין לא שמעה על אירועי ה-7 באוקטובר.
מישהו צריך לעדכן אותה במה שקרה לאזרחים תמימים, ילדים, נשים ותינוקות שנטבחו בבתיהם ונשרפו בחיים; מה קרה לצעירים וצעירות שיצאו לחגוג במסיבה והוצאו להורג בירי נקודתי או ברימונים שהושלכו למקלטים שבהם הסתתרו עשרות; מה קרה למשפחות שיצאו לטיול בשבת בבוקר ונטבחו בכבישים, כשגופותיהן נגררות ממכוניותיהן ומוצגות לצד הדרך; ומה קרה לצעירות הרבות שנאנסו באכזריות לפני שהוצאו להורג וגופותיהן הושחתו ללא הכר.
מה שקורה בעזה בתשעת החודשים האחרונים הוא מאבק למיגור כוחות האופל שביצעו את הזוועות הללו; יהיה זה חכם עבור כל מי ששואף להנהיג את העולם החופשי לדעת להבחין בין סיבה ותוצאה, טוב ורע".
פורום הגבורה וארגון ׳המילואימניקים - דור הניצחון׳ גם הגיב באופן חריף לדבריה של סגנית הנשיא קמלה האריס: "נדהמנו לשמוע כיצד מועמדת לנשיאות ארה״ב עסוקה בלדברר את האינטרסים המובהקים של ארגון הטרור הנאצי חמאס תוך התעלמות מעתידה ומביטחונה של מדינת ישראל.
אנו קוראים ודורשים מראש הממשלה לא להסכים לאף עסקת הכוללת נסיגה מציר פילדלפי וציר נצרים- הנוכחות המינמלית שבלעדיה חמאס יחזור תוך זמן קצר לפתח יכולות רצחניות ולאיים על יישובי הדרום.
עסקת הנסיגה מעין זו תהווה למעשה עסקת ניצחון לחמאס ולכל אויבינו מסביב, דווקא כאשר אנו כפסע מפירוק יכולותיו הצבאיות של הארגון הרצחני. אין לאף אחד מנדט לזרוק לפח את הישגי המלחמה ולהפקיר את בטחון מדינת ישראל כולה. במיוחד לא בשביל כמה קולות נוספים במישיגן".
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
