ירוק בעיניים - מנות ירוקות ומרעננות לחג השבועות - 0404
ירוק בעיניים – מנות ירוקות ומרעננות לחג השבועות pixabay

ירוק בעיניים – מנות ירוקות ומרעננות לחג השבועות

חג השבועות הוא חג הקציר והביכורים ומתקשר לטבע, לפריחה, לתבואה וכדומה. כנהוג, מנות החג המוגשות לשולחן הן מנות חלביות על טהרת הגבינות, הירקות והפירות. מבחר המנות האפשרי לארוחה הוא כמובן אינסופי אך מנות המשלבות גם ירקות ירוקים, סלטים רעננים או פשטידות ירוקת יכולים להעניק מראה אפילו חגיגי יותר לשולחן החג.

אם רוצים להכין שולחן מקושט בצבעי ירוק ולבן, אפשר להוסיף לעיצוב גם מנות בגוונים אלו ולארח בסטייל. הנה כמה מנות נפלאות על טהרת העלים והירקות הירוקים שיקפיצו את השולחן.

ברוקולי הירק המנצח

פשטידת ברוקולי היא אחת המנות המתבקשות ביותר בחג. זהו ירק נהדר, בריא, בעל תפרחת מעניינת ומרקם נהדר. ניתן לחלוט אותו ולאכול אותו כפי שהוא עם מעט שמן זית ומלח או להכין ממנו פשטידה נהדרת בשילוב תערובת גבינות.

ניתן לבחור בשקית ברוקולי קפוא או לחלוט פרחי ברוקולי טריים לצורך הכנת הפשטידה, העיקר לחתוך אותם לפרחים קטנים. להניח בקערה ולהוסיף ביצים, קמח, אבקת אפייה, גביע קוטג', קוביות גבינה בולגרית וגבינה צהובה או קשקבל מגורדת. להוסיף מלח, פלפל ואגוז מוסקט ולערבב יחד.

בתבנית פאי עגולה ומשומנת לפזר מעט סולת או פירורי לחם ועליהם ליצוק את התערובת. אפשר לפזר מעל עוד מעט גבינה מגורדת ולהכניס לתנור חם למשך 40 דקות בערך.

אפשר להכין את אותה מנה בתבנית שקעים או במנג'טים בגודל בינוני ולהגיש לשולחן צלחת עמוסה פשטידות אישיות ומדליקות.

מאפה עלי תרד שלא תפסיקו לאכול

תרד הוא אחד השילובים הנהדר למאפים, בורקסים ואפילו פשטידות. לאחר הטיגון שלו הוא מקבל מרקם עדין ושברירי נעים בפה וטעים במיוחד. עבור מאפה זה אפשר להשתמש בבצק עלים מוכן אך לחתוך אותו לשני חצאים שווים כדי שתהיה שכבה תחתונה ועליונה למאפה, כך שהתרד המתובל יהיה הפתעה נעימה בפנים.

במחבת שעם שמן מטגנים בצל קצוץ, וכאשר הוא מזהיב, מוסיפים לו את עלי התרד וממשיכים בבישול עד שהוא מתרכך. בשלב הזה חשוב להעביר אותו למסננת ולנקז היטב את כל הנוזלים.

מעבירים לקערה ומוסיפים קשקבל מגורד, גבינת פטה מפוררת ביד, ביצים, מלח, פלפל ואגוז מוסקט. מערבבים היטב לעיסה שתהיה תוכן המאפה.

מניחים בתבנית משומנת חצי מהבצק ואחר־כך אם תערובת הגבינות והתרד. חשוב לוודא כי התערובת פרוסה על כל התבנית. מעליה מניחים את חציו השני של הבצק, מורחים ביצה טרופה ומפזרים שומשום. אופים בתנור כחצי שעה, עד שבצק העליון העליון מזהיב ומתקשה.

מנה עדינה של אספרגוס בלימון

עונת האביב היא עונת האספרגוס, והוא ניתן לרכישה אצל הירקנים או בסופרים רק לתקופה קצרה, ולכן כדאי לנצל את הזמן הזה להכין מגבעולי האספרגוס מנה קלילה ומהירה ללא מאמץ.

מחממים במחבת חמאה וכאשר היא נמסה מוסיפים לה כמה פרוסות שום דקות ואת האספרגוס. הופכים אותם מצד לצד, סוחטים מעל לימון והמנה מוכנה.

משך ההכנה אינו אמור לקחת יותר מעשר דקות וכדאי להכין אותה ממש בתחילת הארוחה כדי שלא תתקרר או שהגבעולים יהפכו רכים מידי. הם אמורים לקבל מרקם פריך עדין בלבד.

פסטה ירוקה עם גרגירי אפונה זעירה

פסטו ברוטב פסטו היא אחת המנות הקלאסיות והפופולריות ביותר. טעמו העמוק של הפסטו מתעדן מעט עם הוספת שמנת מתוקה ויוצר מנה נפלאה וטעימה. זוהי אכן מנה אהובה ומוכרת, אך פסטה ירוקה ברוטב אפונה תפתיע את כל יושבי השולחן.

להכנת הרוטב טוחנים אפונה זעירה מופשרת עם שמן זית, שום, צנוברים, מלח ופלפל עד לקבלת מרקם אחיד. את האפונה אפשר לבשל עם מים לפני הטחינה כדי לקבל מרקם חלק עוד יותר.

מערבבים את הרוטב עם פסטה מוכנה בכל צורה שרוצים, עדיף לא ספגטי, ומוסיפים גם כמה כפות אפונה זעירה חלוטה. מערבבים היטב ומגישים עם עלי פרמז'ן גדולים מעט.

כדי ליצור מראה חגיגי וירוק אפשר לפרוס מפה לבנה ולצרף אליה מפיות בגוון ירוק עדין. עלי פוטפרי בגווני ירוק זרוקים בבלגן מסודר על השולחן ישלימו את המראה. גם שולחן החג יצטרף לחגיגה הירוקה כמו גם מבחר המנות הנהדר שיוגש. לצד המנות העיקריות, פשטידות לשבועות, פסטות, תפוחי אדמה מוקרמים וכדומה, אפשר להגיש סלטי עלים טריים רעננים וירוקים ברוטב חמצמץ ועם חופן נדיב של מבחר גרעינים ואגוזים. ארוחה מושלמת וירוקה.

 

הירשם
התראה על
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
אתר 0404 מכבד את זכויות היוצרים ועושה מאמצים לאיתור בעלי הזכויות ביצירות הכלולות בכתבות. אם זיהית יצירה שאתה בעל הזכויות בה ואתה מעוניין להסירה מהכתבה, אנא פנה אלינו למייל: [email protected]
3
0
Would love your thoughts, please comment.x