- ח''כ קיש: "עכשיו בוועדת הכספים העברות במאות מיליונים לדרישת טי...
- דגלי הטרור בבן גוריון | ח''כ שטרית: "את הנורמליזציה שבהנפת דגל...
- מאות רבנים חתמו על חוו"ד הלכתית: חובה להפיל את הממשלה
- כוחותינו ירו ופגעו במחבל שהשליך אבנים באזור בנימין
- אחרי שמרית מאיר: יועצו הקרוב של בנט פרש מתפקידו
- מחאת הנהגים ממשיכה ומתרחבת לחסימות כבישים: "שרת התחבורה הכושלת...
- ח''כ אופיר כץ: "אתם מדברים על הליכוד כשאתם יושבים עם אותם אנשי...
- הושלמה רכישת מזרקי אפינפרין לכל מוסדות החינוך בעפולה
- נשאר בטדי: יוסי אבוקסיס סיכם לעונה נוספת בבית"ר ירושלים
- פרויקט פינוי בינוי נוסף של מצלאוי בקריית אונו יוצא לדרך

איך לעשות רושם ראשוני טוב יותר בראיון עבודה
ראיון עבודה אורך אמנם מספר דקות ואפילו יותר, אך כמו בכל החלטה שאנחנו מקבלים, הרבה מאוד בהחלטתו של המראיין תהיה מבוססת על רושם ראשוני. הזמן שלוקח לו להתרשם מכם באופן ראשוני הוא מספר שניות ממש ורושם זה כולל כל מיני פרמטרים הקשורים לדרך בה נתפסתם אצלו. אגב, לא רק בפגישה מול פנים מול פנים ישנו רושם ראשוני משמעותי אלא אפילו בזום שנכנס חזק לחיינו וכנראה הולך להישאר. איך לעשות רושם ראשוני טוב? כמה דרכים.
עין בעין: הרבה קשר עין
האזור אותו אנו קולטים מיד אצל אדם אחר הוא הפנים ובמיוחד העיניים. עיניים ידועות בתור חלון לנשמה ולכן יצירת קשר עין עם האדם המראיין אתכם ושמירה עליו היא משמעותית. מבט ישיר לתוך עיני האדם שמולכם מראה על נוחות שאתם מרגישים, פתיחות ושאין לכם מה להסתיר. השתדלו לשמור על קשר עין רציף ולחייך פה ושם, כמובן כשהדבר רלוונטי ולא להגזים.
הופעה נקיה, מטופחת ולא מחויטת מדי
הופעה נקיה ומטופחת נקלטת באופן מיידי בתוך מספר השניות של הרושם הראשוני. כדאי להשקיע בלבוש אך במידה המתאימה, לא לבוא מחויטים מדי אך לא מרושלים. צבעים בהירים עם מעט צבעוניות יעשו למראיין תחושה נוחה יותר מבגדים כהים או שחורים. כדאי להגיע עם אקססוריז או תכשיטים שנראים היטב אך לא מוגזמים. אצל נשים למשל, עגילי זהב עדינים כמו חישוקים קטנים, עגילים צמודים או יורדים מעט מצביעים על אלגנטיות ויכולים להוסיף מאוד למראה ולתחושת הביטחון שהן מקרינות.
לשבור את הקרח במציאת מכנה משותף קטן
הכוונה היא לא שתפתחו שיחת חולין ארוכה או תתחילו לשאול את המראיין שאלות אישיות אך אפשר למצוא "פרצות" קטנות כמו עובדות שהוא מזכיר: מקום מגורים או פרט אחר על עצמו. את אותו מידע קטן אפשר לפתח מעט בצורת שאלה נוספת תוך שאתם מראים התעניינות (אמיתית, לא מזויפת) או שתתנו פרט קטן על עצמכם הקשור לנושא. אל תחששו להוביל במידה הגיונית ולהראות יוזמה בשיחה. זהו הערך המוסף שאתם תיצרו אצל המראיין ביחס למרואיינים אחרים הנמצאים ברמה דומה לשלכם מבחינה מקצועית.
להקרין חיוניות ואנרגיות טובות
גם אם בתוככם אתם מרגישים את הפרפרים, חוששים או נבוכים, נסו להתגבר ולהשאיר את התחושות האלה ולהקרין כלפי חוץ חיוניות ואנרגיות. היום במיוחד ליחסי אנוש ואנרגיות טובות יש מקום מכובד בסך השיקולים את מי לקבל לעבודה בסופו של דבר. אנרגיות וחיוניות מתקשרות גם להמלצה שלנו לנסות וליצור מעט קשר שאינו ברמה המקצועית אלא גם אישי יותר ולנסות לשבור את הקרח. עם אנרגיות ונמרצות שתקרינו הדרך לשבירת הקרח תהיה מהירה יותר והמראיין ירגיש איתכם בנוח. כמובן שאל תשלו את עצמכם שכל אלה מחפים על ידע ומקצועיות…
לסיכום, ראיון עבודה הוא סיטואציה לא נוחה לכל אחד. עם זאת, כולנו עוברים ראיונות עבודה במשך החיים ואפילו לא מעט. חשוב קודם כל שתגיעו מוכנים מקצועית. כך תוכלו לפנות מקום גם לדברים אחרים שתופסים מקום תחשוב ברושם הראשוני כמו נינוחות, שפת גוף והופעה מסודרת ומטופחת במידה.