מהו יין קינוח וכיצד נשלב אותו באופן מושלם בארוחה? - 0404
מהו יין קינוח וכיצד נשלב אותו באופן מושלם בארוחה? pexels

מהו יין קינוח וכיצד נשלב אותו באופן מושלם בארוחה?

בשנים האחרונות, יינות קינוח צוברים פופולריות רבה. מהגוורצטרמינר שמככב היום בתפריטים בברים ובמסעדות ועד למוסקטו ולשרי, נראה שעל אף המודעות הגוברת לבריאות ולהימנעות מסוכר, חובבי הטעם הטוב שבינינו עדיין מתענגים על הסיום המתוק שמעניק יין הקינוח לארוחה. ישנם אלו שנוהגים להתייחס בביטול ליינות הקינוח ורואים אותם כמוצר זול והמוני. אנו אישית חושבים שליין הקינוח מקום של כבוד משל עצמו. כאן, נסביר את ההבדל בין יין קינוח ליינות סטנדרטיים ונלמד כיצד לעשות בו שימוש נכון.

אז מה זה בעצם יין קינוח?

יין קינוח הוא כל יין שלוגמים ממנו לצד או אחרי הקינוח. לכן מטבע הדברים, יין קינוח הוא בדרך כלל מתוק בעל טעם בולט וריכוז אלכוהול גבוה יותר. לעתים יהיה מדובר ביין מחוזק כמו שרי או פורט. גם יינות מבצירים מאוחרים עם תכולת סוכר גבוהה נכנסים תחת הקטגוריה הזו. למעשה, ככל שישנה מתיקות ביין, היא נובעת תמיד מריכוז סוכר הפרי בו. כלומר, כמות הסוכר שנשארת לאחר התסיסה. ככל שיש יותר סוכר, כך היין מתוק יותר. ככל שיש פחות סוכר, היין יבש יותר.

כיצד מיוצר יין קינוח?

ייננים מייצרים יינות קינוח במספר דרכים. דרך אחת, היא לייצר אותו על ידי עצירת תהליך התסיסה בשלב מוקדם כדי שהשמרים לא יאכלו את כל הסוכר. בציר מאוחר של ענבים שהושארו על הגפן זמן רב יותר, יבטיחו תכולת סוכר גבוהה יותר גם כן.

עם זאת, לפעמים יין מתוק מיוצר על ידי הוספת סוכר בתהליך ייצור היין, המתקתו בשלב הבקבוק או על ידי חיזוקו בקוניאק או ברנדי.

מה עלינו לחפש ביין קינוח טוב?

כאמור, יינות קינוח מגיעים במגוון רמות מתיקות ועשויים להיות אדומים או לבנים. מומלץ לשתות אותו בלגימות קטנות ולהעריך את טעמו המורכב לצד הקינוח או בתור קינוח כשלעצמו. לכן, נגיש אותו לרוב בכוסות יין קטנות, בדיוק כפי שהיינו מגישים ליקר.

אילו קינוחים הולכים עם סוגי יינות הקינוח השונים?

כלל האצבע החשוב ביותר שלנו כשזה מגיע לשילוב יין עם קינוח, הוא לבחור תמיד ביין שיהיה מתוק יותר מהמנה כדי למנוע כל טעם לוואי מר. סוכר מגביר את החומציות ולכן ליינות יבשים טעם מר וחד כאשר צורכים אותם עם מאכלים מתוקים.

  • כך למשל, פורט, יין מחוזק שמקורו מפורטוגל, מומלץ לשתות לצד קינוחי שוקולד או קרמל מלוח כשהוא אדום או קינוחים חמצמצים יותר כמו פאי לימון או תותים בקצפת כשהוא לבן.
  • מדיירה, יין מחוזק פורטוגלי נוסף שמקורו באיי מדיירה, הוא בעל תווים אגוזיים קרמליים ויחמיא לקינוחים המכילים קרם טופי וקרמל או קינוח מתובל יחסית.
  • שרי, יין מחוזק ספרדי, נשתה לעתים קרובות דווקא כאפריטיף. עם זאת, הוא יעבוד נהדר גם כיין קינוח לצד גלידה, קרם ברולה או שוקולד מריר.
  • יין מתוק מענבי ריזלינג הוא בעל חומציות טבעית ועשוי לסייע למתן קינוחים מתוקים. הוא יעבוד נהדר עם עוגות גבינה, טעמים הדריים ועם סורבה פירות.
  • גוורצטרמינר, לעומת זאת, הוא ארומטי יותר ומגיע לרוב עם ניחוחות פרחוניים. לכן, הוא יעבוד מעולה עם קינוחים בעלי טעם מבושם יותר כמו מרקחות ליצ'י, ריבות המכילות ציפורן, או אגסים.

החתימה המושלמת לארוחה טובה

עכשיו, לאחר שלמדת מהו יין קינוח, הגיע הזמן ליישם את הידע הזה בעולם האמיתי. כמו כל קטגוריה אחרת של יין, גם יינות קינוח כוללים מגוון טעמים ואיכויות. למרות שישנם כללים רבים סביב הגשתם ושילובם, בסופו של דבר, כללים נועדו כדי שישברו אותם. הטעם האישי שלך הוא זה שצריך לקבוע כיצד לתכנן את הארוחה הבאה שלך.

 

אתר 0404 מכבד את זכויות היוצרים ועושה מאמצים לאיתור בעלי הזכויות ביצירות הכלולות בכתבות. אם זיהית יצירה שאתה בעל הזכויות בה ואתה מעוניין להסירה מהכתבה, אנא פנה אלינו למייל: [email protected]