שלושה טיפים שישדרגו את הלביבות שלכם - 0404
שלושה טיפים שישדרגו את הלביבות שלכם pexels

שלושה טיפים שישדרגו את הלביבות שלכם

חג החנוכה סובב כולו סביב הסופגניות. מבחר הטעמים והמילויים, מתכונים שונים ממגוון עדות ומסורות שונות, הקונדיטוריות המציעות את מגוון הסופגניות העצום, כולם מתמקדים בהן כשהלביבות נשארות קצת חבויות וקצת מאחור. אך מטעמי החנוכה כוללים גם אותן וגם בהן ניתן לגוון ולהפתיע.

הלביבות נחלקות לשני טעמים – מתוקות ומלוחות. המתוקות עשויות גבינה ואילו המלוחות מתפוחי אדמה מגורדים. אם גם אתם חובבי הלביבות, ואם גם אתם מתענגים בכל שנה על קערת לביבות חמה ומשביעה, לפניכם כמה טיפים שיעזרו לכם להכין את הלביבות הטובות ביותר לחג.

הכי חשוב לסחוט

לביבות תפוחי אדמה, לטקעס, הן המתכון הקל ביותר להכנה, אם כי ההכנה שלהן עשויה להיות מעט סיזיפית, שכן יש צורך לגרד כמות גדולה של תפוחי אדמה בשביל להכין אפילו רק עשר לביבות. אם רוצים להכין כמות גדולה יותר של לביבות יש לקלף ולגרד מספר רב מאוד של תפוחי אדמה. לאחר הקילוף והגירוד  של תפוחי האדמה נשאר רק לתבל ולטגן. כדי להכין לביבות עסיסיות ולוודא שתפוחי האדמה אכן ייטגנו ולא יישארו קשים (בלתי מבושלים), חשוב לסחוט את התערובת היטב כדי להוציא ממנה את כל הנוזלים. לאחר הסחיטה מוסיפים לתפוחי האדמה ביצים, קמח, מלח ופלפל.

כדי להכין את הלביבות מחממים מחבת עם שמן על הלהבה הגבוהה בכיריים ולאחר שהשמן רתח מנמיכים אותה לצורך הטיגון. מעבירים בעזרת שתי כפות כמות קטנה של התערובת ומשטחים אותה לצורת לביבה. נותנים ללביבה להיטגן עד שהיא מקבלת צבע שחום בהיר ואז הופכים לצד השני וממשיכים בטיגון. כאשר שני הצדדים בעלי צבע שחום יפה, ניתן להוציא את הלביבה ולהעביר לצלחת עם נייר סופג.

לביבות תפוחי אדמה מתוקות – יש חיה כזו

ישנו כמובן המתכון המוכר של לביבות גבינה טעימות ומתוקות שדומות מעט לפנקייק אך רכות ממנו, תוכלו להכין בקלות גם לביבות תפוחי אדמה מתוקות שיפתיעו את כל הסועדים. הטיפ הוא בהוספת תפוחי עץ מקורמלים לתערובת. מגרדים כמה תפוחי עץ ירוקים ומטגנים אותם במחבת עם חמאה, סוכר וקינמון עד לקבלת גרידת תפוחים מקורמלת ומתוקה. במקבלים מגרדים כמות רצויה של תפוחי אדמה וסוחטים אותם היטב. לתפוחי האדמה הללו מוסיפים את התפוחים המקורמלים ומערבבים היטב. אין צורך להוסיף ביצה כיוון שיש מה שמאחד את התערובת. אם היא דלילה מידי ולא מתאפשר להכין ממנה לביבות, ניתן להוסיף מעט קמח. לצורך הטיגון מחממים מחבת עם שמן על חום גבוה ואז מנמיכים אותו, ממש כמו במתכון הקודם. מכינים לביבות בידיים או באמצעות שתי כפות ומעבירים אותם למחבת כאשר השמן חם מספיק, ונותנים להן להיטגן מצד ראשון ואז מצד שני. להגשה ניתן לפזר עליהן אבקת סוכר למתיקות עדינה נוספת.

מטבלים לשדרוג הטעם

גם לביבות ביתיות פשוטות ניתן לשדרג ולהקפיץ עם מטבלים מפתיעים שישלימו את הטעם ויעניקו להם נופך חדש. המטבל הקלסי והקל ביותר להכנה הוא מטבל השמנת החמוצה שמשלים בטעמיו את לביבות תפוחי האדמה המטוגנות והמלוחות. בטיגון הלביבות האחרונות מערבבים במהירות שמנת חמוצה בטעם של פעם עם שמן זית, מעט מים קרים, פלפל וכמה שיני שום כתוש. הטעם החמצמץ ישתלב נהדר עם הלביבה.

אם תרצו להכין ערכת מטבלים מעניינת לאירוח תוכלו להכין שלושה מטבלים בשלושה צבעים המקפיצים את הטעם ואת העין. לכל המטבלים דרושה קופסת קרם פרש ולכל אחד מהם מוסיפים מרכיב שונה וצבעוני. למטבל הראשון הוורוד מוסיפים מעט סלק מגורד דק, לשני הירוק מוסיפים ממרח פסטו ולשלישי הצהוב מחית קארי צהובה וחריפה. מערבבים את המטבלים היטב, טועמים ומתקנים את הטעם על ידי הוספה של עוד קרם פרש אם הטעם של המטבל חזק מידי או בתיבול נוסף אם המטבל אינו חזק דיו בטעמיו.

בין אם החלטתם להכין צלחת לביבות מתוקות ונימוחות ובין אם החלטתם להכין לביבות תפוחי אדמה מלוחות ומשגעות, עם הטיפים האלו תוכלו לגשת למלאכה כבר עכשיו וליהנות מהן תוך זמן קצר. הכנת הלביבות היא פשוטה וקלה כך שגם בילוי אחר צוהריים עם הילדים, יכול להסתכם בזמן איכות במטבח תוך הכנת לביבות. אין כמו ריחן המיטגן של לביבות וסופגניות כדי להיכנס לאווירת חג החנוכה.

אתר 0404 מכבד את זכויות היוצרים ועושה מאמצים לאיתור בעלי הזכויות ביצירות הכלולות בכתבות. אם זיהית יצירה שאתה בעל הזכויות בה ואתה מעוניין להסירה מהכתבה, אנא פנה אלינו למייל: [email protected]