בעמק החולה משלימים את איסוף הבוטנים ומאפשרים לעגורים לנצל את שאריות היבול למאכל - 0404
בעמק החולה משלימים את איסוף הבוטנים ומאפשרים לעגורים לנצל את שאריות היבול למאכל ג"ג, החברה לפיתוח הגליל

בעמק החולה משלימים את איסוף הבוטנים ומאפשרים לעגורים לנצל את שאריות היבול למאכל

חקלאי הגליל העליון, משלימים בימים אלו את דייש הבוטנים, הגדלים בשטח של 3,500 דונם ברחבי עמק החולה. על פי הערכות בחברה לפיתוח הגליל, היבול הצפוי הוא 550 קילו לדונם גידול, משמע צפי לכ- 200,000 קילו בוטנים טריים משטחי הגידול בעמק החולה.

ראוי לציין, כי גידול זה נחשב לגידול ארוך במיוחד, שכן את הזריעה מבצעים כבר בחודשי האביב המוקדמים ואילו הדייש ועקירת הבוטנים מתרחשת בימים אלו, בתחילתו של הסתיו, אז גם מתחילה עונת גידולי החורף השונים.

לגידול הבוטנים משמעות וחשיבות נוספת, שכן הוא מסייע לחקלאי הגליל להתמודד עם בעיית העגורים האוכלים מהיבול החקלאי. עופר ברנע המרכז את פעילות 'פרויקט העגורים' אומר: "על מנת לסייע לפרויקט העגורים, החקלאים לא הופכים את הקרקע לאחר הדייש. אנחנו רועים את העגורים לשטחי הבוטנים, על מנת שיאכלו שם מהשאריות ומהפחת של הגידול בשדה ובכך מונעים נזקים בשטחי הגידול האחרים. פעולה זו דוחה את פתיחת תחנת האכלת העגורים. רק לאחר שהעגורים יסיימו לאכול את כל שאריות הבוטנים, נהפוך את הקרקע".

בנוסף, בימים אלו פועלים בג"ג ובחברה לפיתוח הגליל להכשרת השטחים לקראת זריעת גזר וגידולים נוספים לקראת ימי החורף, כשהדגש התכנוני הינו על גידולים שאינם מצריכים השקיה רבה, לאור ההשלכות של הקיצוץ המתוכנן במים לחקלאות ועליית המחירים בתיקון 27.