הפסיכולוג של הבורסה - 0404
הפסיכולוג של הבורסה יח"צ

הפסיכולוג של הבורסה

הפסיכולוגיה של המשקיעים …..כשתבינו את זה תוכלו לעבוד כמו המשקיעים הגדולים בעולם כמו וורן באפט כמו צ'רלי מאנגר , כמו לי לו , כמו ביל הקמן , כמו ג'ורג סורס ועוד.

לוורן באפט אין אפילו מחשב במשרד. המחשב הכי חזק שלו הוא המוח. אם יש משהו במחשב

שכולם מביטים עליו…..אז כנראה שזו לא שיטה.

הידע של האדם נחלק לשלושה חלקים:

יש את מה שאנחנו יודעים שאנחנו יודעים.

יש את מה שאנחנו יודעים שאנחנו לא יודעים.

ויש את מה שאנחנו לא יודעים שאנחנו לא יודעים.

אם נעמיק עוד קצת אז יש גם את מה שאנחנו לא יודעים שאנחנו יודעים אלה תהליכים בתת-מודע, דפוסים, התנהגויות נרכשות ידע "שלילי", דפוסים שצריך למחוק ועל אלה נדבר בפרקים על ההטיות.

אני ארחיב על שלושת הסעיפים הראשונים:

הסעיף הראשון אומר: יש את מה שאנחנו יודעים שאנחנו יודעים. כאן למעשה מתרכז כל הידע שלנו, התפיסה שלנו, ההבנה שלנו.אם ניקח את המשפט הזה בהקשר לחיים הוא פשוט להבנה. הוא מתייחס להכול.

אם ניקח את המשפט הזה לשוק ההון וההשקעות, אזי כל מה שאנחנו יודעים על הדרך בה קונים מניות, מוכרים מניות, דוחות של חֲבָרוֹת, מי הן החֲבָרוֹת שנסחרות ועוד כלים שאספנו, אם אספנו. למעשה זה כל הידע שלנו אודות שוק ההון, שהוא תְּלוּי ידע וניסיון.

הסעיף השני מדבר על מה שאנחנו יודעים שאנחנו לא יודעים. בחיים בכלל, ברור לנו שאנו לא יודעים הכל. יש לנו מידע חסר אודות החיים מחוץ לכדור הארץ בכוכבים המרוחקים, חסר לנו ידע ברפואה, חסר לנו מידע אודות מקומות בעולם. אנחנו למשל יודעים שאנחנו לא יודעים לבנות מכוניות מעופפות וכך הלאה. למעשה יש לנו יותר מידע חסר ממידע ידוע, ועצם העובדה שאנחנו מודעים לזה, זה כבר טוב.

בשוק ההון ובעולם ההשקעות, ברור לנו שחסר לנו מידע בְכֹל רגע ורגע לגבי התפתחויות בחֲבָרוֹת שונות, רכישות, מיזוגים, פשיטות רגל אפשריות, לגבי התפתחויות בתחומים שונים, לגבי מכשירי השקעה, תוכנות וכדומה. חלק ממה שאנחנו יודעים שאנחנו לא יודעים, חשוב שנזכור כדי ללמוד בעתיד.

עצם העובדה שאתם משתתפים בקורס הזה הוא פועל יוצא מההבנה שלכם, שיש דברים שאתם יודעים ויש דברים שאתם לא יודעים. אגב, זה לא ברור לכולם, יש כאלה שבטוחים שהם יודעים הכל, אבל אני מַנִּיחַ שהם לא יירשמו לקורס הזה או לקורס אחר.

החלק השלישי הוא החשוב מכולם – מה שאנחנו לא יודעים שאנחנו לא יודעים.

במשפט הזה טמון עולם ענק. הרבה יותר גדול ממה שהוא נשמע. אנחנו מדברים כאן על עיוורון.

כן, עיוורון. עלטה מושלמת ושקטה. אם ביקרתם פעם ב"דיאלוג בחשכה", אם הייתם פעם במקום לא מוּכָּר והייתה לפתע הפסקת חשמל וחוויתם מצב של חוסר אונים מוחלט, זה המצב. זה כל-כך חשוך שאנחנו אפילו לא מבינים שהוא חשוך. לא מדובר פה על עיוורון ראייתי, על עיוורון שהוא כמו שטח מת. אנחנו לא ערים ולא מודעים לקיומו, למרות שהוא קיים.

מה שאנחנו לא יודעים שאנחנו לא יודעים.

"בתהליך קבלת ההחלטות שלנו במצב רגיל אנחנו מקבלים החלטה ש50 אחוז ממנה רגש ו50 אחוז ממנה שכל. כאשר אנחנו נכנסים למצב של פחד , חרדה ,דיכאון , עצב ,חוסר אונים וחוסר ודאות החלק של השכל יורד והחלק של הרגש עולה. ואז כשהבורסה יורדת והתיק שלנו קטן , בדיוק אז כשאנחנו זקוקים לכל השכל שלנו דווקא אז הרגש הוא שמנהל אותנו וגורם לנו להפסיד. כדי שזה לא יקרה עלינו ללמוד איך המוח שלנו עובד ואיך לנהל את הפסיכולוגיה של המשקיע" אומר צביקה ברגמן

וזה רק על קצה המזלג רוצים לדעת עוד? הקליקו ותמצאו ואת זה תמצאו פה

ttps://sodot.co.il/premium-cours

הירשם
התראה על
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
אתר 0404 מכבד את זכויות היוצרים ועושה מאמצים לאיתור בעלי הזכויות ביצירות הכלולות בכתבות. אם זיהית יצירה שאתה בעל הזכויות בה ואתה מעוניין להסירה מהכתבה, אנא פנה אלינו למייל: [email protected]
0
Would love your thoughts, please comment.x