פיצה זה עניין של סגנון – כל אחד והפיצה שלו - 0404
פיצה זה עניין של סגנון – כל אחד והפיצה שלו pixabay

פיצה זה עניין של סגנון – כל אחד והפיצה שלו

כנראה שמדובר במאכל הפופולרי ביותר בעולם – השילוב המבורך בין בצק, רוטב, גבינה ותוספת, שיוצר את יצירת המופת האיטלקית האהובה על כולנו כל כך – פיצה. עם זאת, פיצה היא לא מאכל אחד, וקיימים סוגים רבים ושונים של פיצות עבור אוהבי סגנונות שונים. אז האם אתם מאוהבי הפיצות העבות או הדקות? האם אתם מעדיפים את הפיצה נקייה או עמוסה בתוספות? אתם רק צריכים לבחור, והתנור כבר מוכן.

פיצה – מאכל שהוא יצירת מופת מודרנית

מהסמטאות הציוריות של נפולי ועד להזמנה שיכולה להגיע בלחיצת כפתור לבית של כל אחד ואחת מאתנו – הפיצה הפכה בעשרות השנים האחרונות לשליטה הבלתי מעורערת של המזון המהיר, למאפה הפופולרית ביותר בעולם, ולמנה האהובה על מיליארדי אנשים ברחבי העולם. כמו כל המצאה גאונית, הגאונות של הפיצה היא ללא ספק בפשטות שלה – כל מה שצריך בשביל להכין פיצה כהלכתה הוא בצק, רוטב וגבינה. כל מה שמגיע מעבר, כל תוספת וכל שינוי סגנוני, הם כולם רק שיפורים ושדרוגים של הגאונות הפשוטה של הפיצה. עם זאת, אין ספק שעולם הפיצות השתנה ללא היכר בשנים האחרונות, וכיום יש יותר ויותר אפשרויות וסגנונות של פיצה, בכדי שכל אחד יוכל למצוא בדיוק את הפיצה שבלב שלו.

קודם כל, צריך להכיר את אפשרויות הבצק

סגנונות הפיצה העיקריים נבדלים זה מזה בראש ובראשונה בסוג הבצק. הפיצה הקלאסית היא פיצה עם בצק בעובי בינוני, שמתאימה על פי רוב לטעם של רוב האנשים. עם זאת, פיצה דקה היא אופציה אהובה במיוחד ברחבי העולם, החל בשוחרי הפיצה הנפוליטנית המסורתית וכלה בשוחרי הפיצה של ניו יורק. הפיצה הדקה מדגישה את הרוטב, הגבינה והתוספות, נותנת תחושה מעט יותר חרוכה ומעושנת בפה, ואהובה מאוד גם בארץ. מנגד ניתן לציין את הפיצה העבה, שפופולרית ברומא, שיקגו ומקומות אחרים בעולם – פיצה שמקבלת אופי מלא וכבד יותר.

שינויים ברוטב יכולים להפוך את הפיצה למאכל שונה לחלוטין

אם הבצק הוא ההבדל הראשון, הרוטב הוא כנראה ההבדל המשמעותי ביותר בין סגנונות שונים של פיצה, כי הוא יכול לתת לפיצה אופי שונה בתכלית. רוטב המרינרה הקלאסי שמורכב מעגבניות, בזיליקום ועשבי תיבול נוספים הוא הבחירה העדיפה על מרבית האנשים. עם זאת, טרנד הפיצה הלבנה – פיצה עם רוטב שמבוסס על שמנת במקום על עגבניות – תופס מקום מרכזי מאוד בעולם הפיצות הישראלי כיום. הפיצה הלבנה היא בעלת טעם עשיר ועמוק יותר, ולמרות שהיא אהובה מאוד היא לא עובדת עם כל תוספת והיא לא לכל אחד. עוד אפשרות, שהופכת את הפיצה ממנה עיקרית לקינוח, היא פיצה מתוקה – במרבית המקרים, בפיצה המתוקה הרוטב יוחלף ברוטב שוקולד עם "גבינה" של שוקולד לבן.

גבינה ותוספות – האופי של כל פיצה

התוספות והגבינה הן מה שהופך כל פיצה לייחודית בפני עצמה. גבינת המוצרלה הקלאסית היא עדיין האופציה האהודה ביותר, אבל כיום ניתן למצוא פיצות ללא גבינה כלל, פיצות בהן במקום גבינת מוצרלה משתמשים בגבינות כמו בולגרית, עיזים, פרמזן, או שבכלל מעמיסים יותר מוצרלה מהרגיל ומשלבים גם כדורים או קרעים של מוצרלה. מבחינת תוספות – האפשרויות הן פשוט בלתי מוגבלות. החל בתוספות קלאסיות כמו זיתים, פטריות או בצל, דרך תוספות שנויות במחלוקת כמו אננס או אנשובי, ועד תוספות כמו קונפי שום או עגבניות מיובשות שהופכות כל פיצה לחוויית שף – כל אחד יכול למצוא את הקומבינציה הכי נכונה בשבילו.

בין אם אתם אוהבים פיצה עבה או דקה, פיצה קלאסית או אפילו פיצה מתוקה – כיום אפשר למצוא את הכל, ומה שלא תמצאו תמיד תוכלו להכין. בתיאבון!

אתר 0404 מכבד את זכויות היוצרים ועושה מאמצים לאיתור בעלי הזכויות ביצירות הכלולות בכתבות. אם זיהית יצירה שאתה בעל הזכויות בה ואתה מעוניין להסירה מהכתבה, אנא פנה אלינו למייל: [email protected]