על עוגות באינטרנט ואיכות חיים - 0404
על עוגות באינטרנט ואיכות חיים איתנ'ס עוגות

על עוגות באינטרנט ואיכות חיים

כשמדברים על איכות חיים מתכוונים בדרך כלל לסדנאות יוגה, דיאטות וטיפולים משונים. אבל אנחנו רוצים לדבר על איכות חיים מסוג אחר, איכות חיים שבאמת באה לשפר ולהוסיף עונג לחיי היום יום. אז איך בדיוק עוגות באינטרנט מתחברים לאיכות חיים? המשיכו לקרוא ותגלו.

כשמאסלו ביסס את פירמידת הצרכים המפורסמת שלו, הוא לא שיער שהעולם עומד להשתנות בצורה קיצונית כפי שקרה. בתקופה בה פרסם מאסלו את התיאוריה שלו, האינטרנט כלל לא הומצא והטכנולוגיה לא התקרבה במאומה למה שהיא היום. כיום אנשים לא מחפשים מזון רק כדי לשרוד, אלא הם מחפשים מזון שיהיה איכותי, טעים ואם אפשר שגם יצטלם נהדר. בקיצור – אנשים מעוניינים שהחיים שלהם לא יהיו בסיסיים, אלא הם מעוניינים באיכות חיים. ובדיוק לטווח הזה נכנס הטרנד הלוהט של הזמנת עוגות באינטרנט.

כיום אפשר למצוא עוגות באינטרנט ברמה של בולונז'רי בפריז

עד לא מזמן עצם המחשבה על להזמין עוגה באינטרנט נחשבה מוזרה, אבל בשנים האחרונות (ובעיקר בשנה וחצי האחרונות) המגמה משתנית והרבה מזה בזכות האיכות של העוגות שמוצעות למכירה באינטרנט. קונדיטורים רבים שהיו מייצרים עוגות הבינו שעליהם להרחיב את בסיס הלקוחות שלהם וכי הדרך הטובה ביותר לעשות את זה, היא על ידי משלוח עוגות באינטרנט. אחת מהקונדיטוריות המובילות בתחום היא קונדיטורית איתנ'ס שמציעה מגוון ענק של עוגות וקינוחים – לעוגות הבית שלנו לחצו כאן.

לשמחתנו שני האנשים שעומדים מאחורי איתנ'ס הסכימו לשוחח איתנו ולשתף אותנו במעט מתהליך הייצור הייחודי של עוגות במשלוח. "הדבר החשוב ביותר בעבורנו הוא לא הנראות של העוגה, אנחנו שמים את כל מאוויינו בהכנת העוגה הטעימה ביותר שאפשר." מספרים לנו איתן זכריה ואיתן בן אפרים, "למרות כל תרבות האינסטגרם, כשמזמינים עוגה באינטרנט עדיין הדבר החשוב ביותר זה שהעוגה תהיה טעימה. אנשים אולי מחפשים עוגה יפה שתצטלם טוב במסעדה, אבל כשהם מזמינים אורחים לארוחת שישי ורוצים שהאורחים שלהם יצאו עם חיוך על הפנים, הם יזמינו עוגה שהם יודעים בוודאות שהיא קודם כול טעימה ורק אחר כך יפה".

"בשנים האחרונות החך של הישראלי הממוצע השתדרג. כנראה שהשינוי מגיע בעקבות זה שישראלים רבים נוסעים לחו"ל ושם הם חווים טעמים חדשים ומפתיעים, אנחנו בהרבה מקרים פשוט מגיבים לדרישות מהשטח. למשל, ממש לאחרונה השקנו את הפסטל דה נאטה שזה המאפה הלאומי של פורטוגל והופתענו מכמות האנשים שהכירו את המאפה ורק חיכו למישהו שיעשה לו עלייה. אם תפתח את האינטרנט ותחפש משלוח עוגות, תגלה שכיום אפשר למצוא בארץ עוגות באינטרנט שלא נופלות ברמתן מאף בולנז'רי בפריז".

מה מבדיל עוגות באינטרנט מעוגות בקונדיטוריה?

"אם נתייחס שנייה להיצע העוגות, אז נראה שכל העוגות שמוצעות באתר האינטרנט שלנו זמינות לרכישה גם בחנות ובנקודות המכירה שלנו שפזורות ברחבי הארץ. אבל מה שבאמת מבדיל את העוגות באינטרנט מהעוגות בקונדיטוריה זה שאת העוגות במשלוח אנחנו שולחים קפואות. הרבה אנשים מרימים גבה בהתחלה כשהם שומעים את העניין הזה, בעיקר כי ההקשר הראשוני שלהם לעוגה זה טריות, אבל אחרי שהם טועמים את העוגה הם מבינים שמבחינת הטעם אין הבדל ולפעמים אפילו העוגה במשלוח תהיה טעימה יותר מזו שבחנות".

"מהרגע שעוגה מוכנה ויוצאת לאוויר העולם, מתחיל תהליך של חמצון והעוגה לאט לאט מאבדת מטריותה. במשלוחים המצב אפילו טוב פחות כי ישנן גם תלאות הדרך שעלולות לפגוע בעוגה. אחרי שבדקנו כל מיני שיטות ודרכים לשפר את מערך השילוחים, הבנו שאם שולחים את העוגה קפואה אז הלקוח מקבל אותה במצב המושלם ביותר. העוגה מתחילה את תהליך החמצון רק כשהיא אצלו בבית ובזכות זה אפשר ליהנות בכל ביס מהביס הטרי והטעים ביותר".

גם אנחנו בהתחלה היינו מעט סקפטיים לגבי ההסבר של החמצון, אבל אחרי שטעמנו את אחת העוגות שהזמנו מהם הבנו שהצדק בהחלט עימם. מדובר על עוגות נהדרות שלימדו אותנו תמיד לסמוך על עצות המומחים שלנו בנושאי אוכל ומתכונים, במיוחד אם הם מציעים רעיון שלא חשבנו לגביו.

אנחנו נמשיך לבדוק בעבורכם ובעבורכן את הדברים המפתיעים ביותר שמתרחשים כרגע בארץ. החל בטרנדים בולטים ועד סקירות מקיפות ועצות ממומחים במגוון תחומים. אבל עד שנצא לפרויקט הבא שלנו יש מצב שפשוט נמשיך לזלול מהעוגה הטעימה שעומדת ומביטה בנו.

אתר 0404 מכבד את זכויות היוצרים ועושה מאמצים לאיתור בעלי הזכויות ביצירות הכלולות בכתבות. אם זיהית יצירה שאתה בעל הזכויות בה ואתה מעוניין להסירה מהכתבה, אנא פנה אלינו למייל: [email protected]