כשהפשוט הופך לגורמה – השדרוג שעושה את ההבדל - 0404
כשהפשוט הופך לגורמה – השדרוג שעושה את ההבדל pixabay

כשהפשוט הופך לגורמה – השדרוג שעושה את ההבדל

ישנם מאכלים שאנו מחשיבים כעממיים, כאלה שכיף לאכול בשישי בבוקר ואפילו בעמידה בשוק מלא חיים. מאכלים כמו בורקס, פיצה או עוגת שוקולד לרוב אינם נתפשים כמאכלי גורמה אל כמאכלים של בית. מה שכיף בעולם הקולינרי הוא שממש אין חובה להיצמד להגדרות מסורתיות ואפילו המאכלים הפשוטים ביותר יכולים להפוך באמצעות המתכון הנכון למנות גורמה מפנקות. הנה מספר מתכונים המשלבים בין המוכר והפשוט לאיכותי והיוקרתי.

בורקס ביס בטטה ומסקרפונה

למנת הפתיחה של ארוחת הגורמה הביתית אנו ממליצים לנסות את המתכון המושלם הזה. עדיין יש לנו את הפריכות המשגעת של הבורקס ממולא הגבינה, אך כאן היא פוגשת בטטה מתקתקה וגבינת מסקרפונה עשירה. במנה זו יש טוויסט מפתיע המשלים את התמונה כמו שצריך – מטבל גבינת מסקרפונה בחריפות מעוררת. כך מכינים את המנה:

בקערה מערבבים יחד את כל חומרי מלית הבורקס: בטטות קלופות מבושלות ומרוסקות, עירית קצוצה, מלח, פלפל שחור וגבינת מסקרפונה. על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה מניחים מחצית מבצק העלים. מורחים את המלית בשכבה עבה ומעליה מניחים בעדינות את מחצית הבצק שנותרה. מברישים את הבצק בביצה טרופה וחורצים שורות לאורך ולרוחב באמצעות חוד סכין חדה. החריצה אמורה ליצור ריבועים קטנים בגודל של ביס. על גבי הביצה מפזרים שומשום שחור ומעט מלח גס.

מכניסים את התבנית לאפייה בתנור בחום נמוך־בינוני למשך כחצי שעה עד שהבורקס נעשה שחום. להכנת המטבל טוחנים יחד גבינת מסקרפונה, עלי בזיליקום, חצי פלפל ירוק חריף, חצי לימון ומעט מלח. מגישים לצד הבורקס החם.

פיצה פאי

והנה הגענו למנה העיקרית בסעודה. זהו מתכון לפיצה ייחודית השואבת השראה מהפיצה העמוקה של שיקגו. אומנם המתכון עצמו משלב בטטות סגולות שטעמן ייחודי, אך בהחלט ניתן להוסיף ירקות נוספים ומפתיעים כמו אספרגוס או ארטישוק. מה שבטוח, זו אינה הפיצה הרגילה שתמצאו בכל פיצרייה שכונתית. כך תכינו את המנה הייחודית הזו:

להכנת הבצק מערבבים במעבד מזון עם להב לישה קמח, סולת, סוכר, מלח ושמרים יבשים. מוסיפים לתערובת שמן ומים ומתחילים לעבד עד לקבלת בצק רך, חלק וגמיש שכמעט ואינו דביק. אם יש צורך ניתן להוסיף עוד מים. את בצק הפיצה מעבירים לקערה משומנת במעט שמן זית והופכים פעם אחת. מכסים את הקערה ומשאירים את הבצק לתפוח עד להכפלת הנפח.

קולפים בטטה כתומה ובטטה סגולה ופורסים לפרוסות עבות. שמים את הבטטה בסיר ומכסים במים. מתבלים במעט מלח ומביאים לכדי רתיחה. מבשלים את פרוסות הבטטה עד להתרככות, בערך כחמש דקות לבטטה הסגולה וכשמונה דקות לבטטה הכתומה. בסיום מסננים ומצננים היטב.

משמנים שתי תבניות רדודות עגולות עם שמן זית בנדיבות. את בצק הפיצה התפוח מניחים על משטח עבודה ולשים קלות לשם הוצאת האוויר. את הבצק מחלקים לשני חלקים שווים. משטחים בעדינות כל אחד מחלקי הבצק ומניחים בתבניות. משטחים את הבצקים לצורת עיגול המכסה את תחתית התבנית ואת הדפנות גם כן. מברישים בכף של שמן זית ומורחים רוטב פיצה מוכן כמעט עד לגובה השוליים. על גבי רוטב הפיצה מפזרים פתיתי גבינת עמק ועליהם מסדרים את פרוסות הבטטות. מתבלים בנדיבות תערובת של תבליני פיצה וזורים גבינת פרמזן. משמנים את שולי הבצק בשמן זית פעם נוספת. מניחים בצד להתפחה נוספת במשך עשרים דקות.

מחממים בינתיים את התנור לחום גבוה ואופים את הפיצות במדף האמצעי במשך כעשרים דקות עד להזהבת שולי הבצק. מגישים חם.

טארט שוקולד פיסטוק מבצק שוקולד

מי אמר שעוגת שוקולד חייבת להיות בחושה? האמת שאף אחד ובדיוק בגלל זה הבאנו לכם מתכון שמביא גרסה מקורית לעוגה האהובה. מדובר במתכון מפתיע המשלב תחתית בצק פריך בטעם שוקולד וציפוי של פיסטוק נפלא. למכורי השוקולד שביניכם זו חגיגה אמיתית. כך תכינו את הטארט:

מחממים את התנור לחום נמוך־בינוני. בקערה מערבבים פיסטוקים טחונים, שקדים טחונים, קוקוס טחון ומעט מלח. בקערה נפרדת מערבבים סוכר, ביצים, תמצית וניל, חמאה מומסת ומחית פיסטוק. מאחדים בין שתי התערובות ומערבבים.

את תבנית הפאי מרפדים עם בצק פריך עם שוקולד. יוצקים לתוך הקלתית את מלית הפיסטוק. אופים בתנור במשך כחצי שעה עד להתייצבות. מוציאים מהתנור ומצננים. ממיסים בקערית במיקרוגל שמנת מתוקה ושוקולד ומערבבים. שופכים את גנאש השוקולד על גבי הטארט ומפזרים פיסטוקים קצוצים.

אתר 0404 מכבד את זכויות היוצרים ועושה מאמצים לאיתור בעלי הזכויות ביצירות הכלולות בכתבות. אם זיהית יצירה שאתה בעל הזכויות בה ואתה מעוניין להסירה מהכתבה, אנא פנה אלינו למייל: [email protected]