המשקה היפני שיעזור לכם לעיכול - 0404
המשקה היפני שיעזור לכם לעיכול pexels

המשקה היפני שיעזור לכם לעיכול

בשנים האחרונות ישנה מודעות רבה למזונות בריאות, מזונות על אשר מסייעים לגוף וכוללים יתרונות בריאותיים רבים. ה"סופר פוד" קיבל מקום של כבוד ברחבי העולם בזכות ריכוז גבוה משמעותית של רכיבי תזונה איכותיים ובריאים במוצרי מזון אלו. אחד ממזונות העל שהמודעות אליהם עלתה מאוד בשנים האחרונות הוא המאצ'ה. במקורו הוא מגיע מיפן שבה הוא ידוע כבר מאות שנים כאבקת תה איכותית בעלת סגולות ריפוי שהפכה לחלק מהתרבות היפנית. היום האבקה הייחודית הזו קיימת גם מחוץ לגבולות יפן ומצויה בשימוש רב ברחבי העולם. אז מה יש בו במאצ'ה שהופך אותו לאחד המזונות המבוקשים והבריאותיים ביותר? הנה כמה עובדות על האבקה הירוקה המופלאה שכדאי לדעת ולאמץ.

עוצמה מן הטבע

חליטות תה נחשבו מאז ומתמיד למשקה איכותי הכולל ירקות או פירות מסוימים שאותם ניתן לשתות במיצוי עלים או בתיון מוכן. למאצ'ה, התה היפני הייחודי, איכויות רבות נוספות שמקורן בעלים עצמם ובדרך הפקת האבקה, השונה מהפקת עלי תה רגיל או תה ירוק. מאצ'ה היא אבקה שצבעה ירוק עז והיא מופקת מעלי תה ירוק מצמח קמליה סיננסיס, שמגודלים באופן מעט שונה מעלים אחרים ואף נטחנים לאבקה.

הצבע הירוק של האבקה הוא כלורופיל, החומר המעניק לצמחים ולירקות הירוקים את הצבע הירוק. החומר הטבעי אחראי על הפוטוסינתיזה, שהיא תהליך קליטת אור השמש והפיכתו לאנרגיה על ידי הצמחים. ייחודיות עלי המאצ'ה היא בגידול העלים הצעירים בצל כשהם מכוסים מפני קרני השמש, תהליך המשחרר בעלים המכוסים חומצת אמינו אל-תיאנין L-Theanine)) המגבירה את יתרונותיו הבריאותיים של הצמח.

בניגוד לעלי תה אחרים אשר משתמשים בהם כחליטה, את עלי צמח המאצ'ה טוחנים לאבקה ירוקה המשמרת באופן משמעותי יותר את יתרונות הצמח. טחינת העלים על כל חלקיהם באבן ריחיים מתבצעת לאחר שקוטפים אותם, מאדים, מייבשים אותם וכך שומרים על יתרונותיהם ואיכותם. 

המשקה של הנזירים היפנים

במסורת היפנית אבקת המאצ'ה ידועה כתורמת להרגעת הנפש והגוף, והשימוש בה החל לפני כ-800 שנה על ידי נזירים יפנים שנעזרו בצמח הטחון לצורך ריכוז עמוק ומדיטציה. על פי המסורת היפנית, האבקה שימשה בכינוסים חברתיים רוחניים בטקס התה היפני לישיבה מרוכזת, לעצירת מרוץ החיים, להרגעה ולריפוי. אחד מיתרונות הריפוי המשויכים למשקה העוצמתי נוגע לתרומתו החשובה למערכת העיכול. הצמח מסייע לעיכול תקין ומגביר את קצב חילוף החומרים, תהליך שמסייע לשריפת שומנים מוגברת. עלי המאצ'ה עשירים בחומר EGCG הקיים גם בסוגי תה ירוק אחרים, אך בכמות גדולה הרבה יותר והוא ידוע כמרכיב פעיל המסייע לפעילות מערכת העיכול.

כל העלים כולם

לאבקה המופקת מהצמח יש יתרונות רבים הכוללים נוגדי חמצון עוצמתיים המסייעים למניעת הזדקנות העור ונזקים נוספים של רדיקלים חופשיים המצויים באוויר בכמות גדולה בהרבה מכל תה ירוק אחר. את האבקה המכילה כמות רבה של ויטמינים, מינרלים וקפאין, שותים לאחר המסה במים חמים. למרות כמות הקפאין המצויה באבקה, המאצ'ה תורמת לריכוז אך אינה גורמת לעלייה בקצב הלב כפי שגורם קפה. ניתן להמתיק את האבקה המומסת בסוכר או בדבש ולהוסיף לה חלב, משקה שקדים או סויה ואפילו לשלב אותה במאכלים, ברטבים, בקינוחים, בסלטים ובשייקים.

משקה בריאות ירוק

רוצים להכין משקה מאבקת המאצ'ה? הנה הצעה למתכון קל להכנה, בריא ומתקתק.

המיסו חצי כפית של אבקה במים חמים אך לא רותחים. סננו את המשקה ליצירת נוזל חלק. הוסיפו חלב חם מסוג שאתם מעדיפים והמתיקו בדבש או בסוכר (אף על פי שהמשקה טעים גם ללא המתקה).

 

אתר 0404 מכבד את זכויות היוצרים ועושה מאמצים לאיתור בעלי הזכויות ביצירות הכלולות בכתבות. אם זיהית יצירה שאתה בעל הזכויות בה ואתה מעוניין להסירה מהכתבה, אנא פנה אלינו למייל: [email protected]