מתי ניתן להגיש תביעת רשלנות רפואית ומהם הפיצויים הצפויים לכם - 0404
מתי ניתן להגיש תביעת רשלנות רפואית ומהם הפיצויים הצפויים לכם FREEPIK

מתי ניתן להגיש תביעת רשלנות רפואית ומהם הפיצויים הצפויים לכם

תביעות רשלנות רפואית כנגד בתי חולים, קופות חולים, גורמים ומוסדות רפואיים הן תביעות מורכבות ולא פשוטות. חייבים לבחור את עורך הדין הטוב ביותר בתחום על מנת שיצליח להשיג את הפיצויים המקסימליים . עורך דין רשלנות רפואית יידע לייצג אתכם באופן מקצועי ויעיל על מנת לקדם את התביעה ולהביא לתוצאה הטובה ביותר.

מהי תביעת רשלנות רפואית?

תביעת רשלנות רפואית היא תביעת נזיקין, המוגשת נגד גורמי רפואה שונים, המתייחסת לנכויות שנגרמו עקב הפרת חובת זהירות של הגורם המטפל כלפי הניזוק, לרבות חריגה מהפרקטיקה הרפואית המקובלת.

הרשלנות יכולה להיות של כל גורם רפואי שהוא, בין היתר, רופאים, אחיות, טכנאי אולטרסאונד , רנטגן, צוותים רפואיים וכו',

דוגמא לרשלנות רפואית היא עיכוב בביצוע ניתוח קיסרי למרות האטות דופק אצל העובר,  וכתוצאה מכך נוצר מחסור בחמצן לתינוק שגרם לו לשיתוק מוחין. דוגמא נוספת – הולדת תינוק פגוע קשות למרות שבדיקות מעקב ההריון היו תקינות לכאורה, ו/או אי הפניית אישה הרה לבדיקות רלבנטיות במהלך הריון והולדת תינוק פגוע  קשות עקב כך. לו האישה ההרה היתה מגלה במהלך ההריון את המומים החמורים והקשים מהם סובל התינוק, סביר להניח שהייתה פונה לועדה להפסקת הריון.       דוגמא נוספת לרשלנות רפואית היא איחור באיבחון של סרטן , שגרם לנזק בלתי הפיך לחולה, ביצוע ניתוח באופן רשלני שגרם לנכות,  איחור באיבחון של אוטם מוחי/אוטם לבבי , ניתוח שבוצע באיחור עקב חוסר אבחון של המצב הרפואי ממנו סובל החולה, כגון אפנדציט וכו'.   

מהם התחומים שבגינם ניתן להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית?

ישנן מגוון תחומים שבגינם ניתן להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית כגון:

רשלנות רפואית בהריון- כגון אי איבחון מומים מולדים, מקרים בהם נולד וולד פגוע עקב רשלנות בבדיקת אולטרסאונד / בדיקת סקירת מערכות מורחבת בה לא אובחנו מומים וכיו"ב, אי משלוח האישה ההרה לבדיקות רלבנטיות.

רשלנות רפואית במהלך הלידה שגרמה לנזק לאשה ו/או לעובר או לפטירה.

רשלנות באיבחון – כגון איחור באיבחון של ארוע מוחי, אירוע לבבי

רשלנות בביצוע בדיקות פולשניות כגון קולונסקופיה, ERCP וכיו"ב

רשלנות בחדר הניתוח – כגון כוויה /שריפה של המטופל בחדר הניתוח עקב התלקחות כתוצאה מדיאתרמיה

ביצוע ניתוח באופן רשלני

השארת פד בבטנה של מנותחת בניתוח קיסרי וכיו"ב.

רשלנות בניתוחי גב ( כגון ניתוח עמו"ש שגרמו לשיתוק, צניחת כף רגל ), מח, לב, עיניים וכיו"ב.

רשלנות בעת השהות בביה"ח /מוסד שגרמו לנכות או מוות

איחור באבחון של מחלות

איחור באיבחון של מחלות כגון סרטן

תביעות רשלנות עקב טיפולים קוסמטיים – אפילציה, לייזר

 

פגיעה באוטונומיה – אם בוצע טיפול כלשהו ללא הסכמתו של המטופל או מבלי שהוא הבין וידע מהם ההשלכות האפשרויות של הטיפול או שלא הוסברו לו האופציות הניתוחיות האחרות ו/או הנוספות הקיימות.

מדוע חשוב לבחור עורך דין רשלנות רפואית מקצועי ומנוסה עבור התביעות הללו?

תביעות רשלנות רפואית הינן תביעות מורכבות. עורך דין המומחה בתחום הרשלנות הרפואית ובעל נסיון,  ותק והצלחות בתחומים אלה,  ישקול בצורה הטובה ביותר את כל הנתונים השונים על מנת להגיע למיצוי מלא של עילת התביעה והוכחת הנזק והפיצויים המקסימליים המגיעים לניזוק.

תביעת רשלנות רפואית חייבת להיות מוגשת רק על ידי עורך דין רשלנות רפואית מנוסה מאוד בתחום התביעות הללו, אשר יבצע את ההליכים המשפטיים בצורה הטובה ביותר על מנת להשיג עבור הלקוח את המקסימום.

 

הירשם
התראה על
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
אתר 0404 מכבד את זכויות היוצרים ועושה מאמצים לאיתור בעלי הזכויות ביצירות הכלולות בכתבות. אם זיהית יצירה שאתה בעל הזכויות בה ואתה מעוניין להסירה מהכתבה, אנא פנה אלינו למייל: [email protected]
3
0
Would love your thoughts, please comment.x