- שבת שלום עם ישראל היקר!
- ״מי שברך״ מרגש לראש הממשלה נתניהו ותקיעה בשופר | צפו
- בליכוד מעלים הילוך לקראת הבחירות: רה"מ יבקר בכ-30 יישובים בשבו...
- ח"כ מנסור עבאס הותקף על ידי מפגינים וגורש מההפגנה באום אל פאחם
- ערבים יורים זיקוקים ומשליכים אבנים לעבר שוטרים בהפגנה באום אל ...
- איראן טוענת: סיכלנו חטיפת מטוס נוסעים
- רה"מ נתניהו בכנס בנתניה: "אם נביא את הליכודניקים מהבתים - ננצח...
- ״חפ״ק ברק״ מסכמים קו בחטמ״ר שומרון: "החודשים האחרונים היו אינט...
- הרמטכ"ל כוכבי נפגש עם רמטכ"ל צבא צרפת - דנו בהמשך שיתופי הפעול...
- צרפת: אדם חמוש בסכין נעצר לאחר שניסה לתקוף קונים יהודים במרכול...

מידע בנושא דיני עבודה במהלך מגפת הקורונה
דיני עבודה
מגפת הקורונה הכניסה גורמים רבים למצב לא מוכר. את העובדים, המעבידים וגם את משרדי הממשלה. עם זאת דיני עבודה הם מסוג הדינים החשובים במשק ותפקידם להגן על זכויות העובדים. עקב כך העובדים מוודאים לאורך כל תקופת החל"ת שהמעביד שומר את הזכויות הבסיסיות שלהם כפי שקבוע בחוק.
כאשר אין הסכם עבודה אישי ספציפי או הסכם קיבוצי, עובד שהוצא לחל"ת אמור לקבל מהמדינה דמי אבטלה עבור כל התקופה, ארוכה ככל שתהיה. אם העובד רואה עצמו נפגע ממהלכים שונים שביצע המעביד בפרק זמן זה, כדאי שיפנה לקבלת סיוע משפטי של עורך דין דיני עבודה אשר מתמקצע בתחום זה וזאת כדי שיבחן את הנושא על כל היבטיו והשלכותיו ובמידת הצורך ייצג אותו מול המעסיק.
מיצוי מלוא הזכויות בתקופת הקורונה
הזכות לקבל דמי אבטלה בתקופה זו חלה גם על עובדים שיש ברשותם ימי חופשה שלא נוצלו. הימים הללו יישארו לזכותם ובמקביל המוסד לביטוח לאומי מזרים לעובדים הללו את דמי האבטלה אם קיים עבורם ביטוח אבטלה ועל פי תקופת האכשרה שנקבעה. קבוצת הגיל אשר אישרו לה זכאות היא שכירים שהגיל שלהם נע בין 67-20.
עם זאת אי אפשר לפגוע בשכירים שהם מעל גיל 67 ועדיין עובדים ולכן הם מקבלים תשלום חודשי אשר נע בין 4,000-1,000 על פי קריטריונים מסוימים. מעבר לכך עובדים מבוגרים שלא קיבלו קצבת אזרח וותיק לאור העובדה שהם עובדים, יכלו לפנות למוסד לביטוח לאומי ואושרה להם קצבת זקנה רטרואקטיבית.
הרעת תנאי ההעסקה
על פי דיני עבודה, אם העובדים נפגעו מפעולות שונות שביצע המעסיק כמו צמצום שעות העבודה בתום החל"ת או שינוי תפקיד, זכותם להתפטר ממקום העבודה ולקבל את מלוא הזכויות המגיעות להם על פי חוק.
על מעביד שמעוניין לפטר עובד בתקופת הקורונה לאור צמצומים בהיקף העבודה לנהוג כמו בימים רגילים ולערוך לעובד שימוע ורק לאחר מכן לקבל החלטה אם הוא מפטר אותו לא.
כדי לשמור על הזכויות הסוציאליות העובד יכול להפקיד סכום זהה או סכום מינימלי בכל חודש. אופציה נוספת היא שמירה על הריסק וחזרה למסלול ההפרשות בתום ימי החל"ת.
ימי הבידוד נחשבים ימי מחלה לכל דבר ועל מי שחלה בקורונה להעביר למעביד את האישורים הרלוונטיים מהרופא על משך המחלה. עם זאת, כאשר המשרדים נפתחים לפעילות שוטפת על העובד להגיע שוב למקום העבודה שלו שביצע את השינויים הנדרשים על פי הדרישות של משרד הבריאות. מי שאינו מגיע פוגע למעשה בהתנהלות העסקית השוטפת ועלול להיות מפוטר עקב כך.
אם יהיו עימותים משפטיים בין העובד למעסיק, יהיה די קשה לעובד להוכיח את סיבות אי ההגעה שלו שוב לעבודה אלא אם מדובר במקרים חריגים.
על נשים בהיריון קיימים דיני עבודה ייעודיים לפרק זה בחייהן ולכן אי אפשר לפטר עובדת שתקופת הוותק שלה היא שישה חודשים, אלא אם התקבל אישור ספציפי ממשרד התמ"ת.