צ'אי הודי – סוגי התה הנפוצים בהודו - 0404
צ'אי הודי – סוגי התה הנפוצים בהודו pixabay

צ'אי הודי – סוגי התה הנפוצים בהודו

התה ההודי המוכר ביותר ידוע כמשקה עשיר בתבלינים ובטעמים, ויחד עם החלב החם המתוק הוא נחשב למשקה ממריץ ומחמם. הצ'אי ההודי נפוץ בכל רחבי הודו, וסוגיו משתנים לפי סוגי התבלינים המצויים בו והמינון שלהם, אך הגרסה הנפוצה והידועה ביותר היא צ'אי מסאלה. לצ'אי מסאלה מספר מרכיבים עיקריים: תה שחור, חלב, סוכר ותבלינים. את הצ'אי נהוג לשתות בכל שעות היום ואחרי ארוחות, והוא נפוץ בהודו אף יותר מקפה או מסוגים אחרים של שתייה חמה. למרות ההיכרות הרבה עם הצ'אי מסאלה, להודו יש תרבות שתיית תה הכוללת סוגים נוספים ואיכותיים של עלי תה בטעמים שונים, עליהם יפורט בהמשך.

על התה לבדו

מיליוני בני אדם ברחבי העולם שותים תה, אפילו יותר מאשר קפה. במדינות שונות יש מסורות תרבותיות הקשורות לשתיית תה, ואקלים שונה מביא לגידול סוגים מגוונים של עלי תה ברחבי העולם. הטעמים אומנם שונים, כמו גם סגולות בריאותיות הידועות לאדם כבר מאות שנים, אבל מה שבטוח הוא שתה הוא משקה שכדאי להכניס לתפריט היומי.  

תה הודי ותה יפני – האם צריך לבחור?

לתה היפני סגולות בריאותיות רבות וידועות ומסורת גידול ושתיית תה העוברת מדור לדור כבר מאות שנים. התה הירוק היפני ידוע כנוגד חמצון רב עוצמה המסייע להפחית את הסיכון במחלות רבות ותורם לעיכול תקין ולחילוף חומרים טוב יותר. התה הירוק היפני כולל עלי תה צעירים (סנצ'ה), עלי תה בוגרים (בנצ'ה) ואבקת מאצ'ה המיוצרת מטחינת עלי תה ירוק ומבוקשת מאוד בשנים האחרונות.

התבלינים המבושלים עם צ'אי מסאלה תורמים לחיזוק מערכת החיסון, מסייעים לעיכול, לנשימה ולטיפול בליחה. התה ההודי – הצ'אי, נעשה תוך בישול של תה, סוכר ותבלינים הכוללים: הל, ג'ינג'ר, ציפורן, פלפל שחור, קינמון ואגוז מוסקט. לתערובת הרותחת הזו מוסיפים חלב ומרתיחים, והנה לפניכם צ'אי מסאלה חם עם ניחוח נפלא. בהודו ניתן לקנות צ'אי הודי כמעט בכל מקום, בכל מסעדה ואפילו בדוכני רחוב. ההרתחה המרובה של המים והחלב מבטיחה משקה נקי ובטוח לשתייה.

לא על המסאלה לבדו

הודו נחשבת לאחת המדינות בהן התה הוא בעל מסורת ארוכת שנים. ישנם סוגי תה הודי הקרויים לעיתים על פי מקום גידולם בהודו. תה אסאם, תה שחור בעל טעם לתת חזק המיוצר באזור אסאם הוא אחד מהם. תה זה נחשב לאחד הסוגים הנפוצים בהודו והוא ידוע בטעמו המרוכז והארומתי. כבר לפני כמאתיים שנה החלו לייצר את התה להפצה רחבה בעולם. תה דרג'ילינג הוא סוג נוסף של תה הודי ידוע, והוא גדל באזור מחוז דרג'ילינג. התה אהוב ומבוקש מאוד בבריטניה, ששלטה בהודו שנים רבות ואנשיה התוודעו למסורת שתיית התה ההודי. מעלי התה האלה מייצרים תה לבן ותה ירוק בעלי איכות גבוהה, אותם שותים ללא חלב.

 

אתר 0404 מכבד את זכויות היוצרים ועושה מאמצים לאיתור בעלי הזכויות ביצירות הכלולות בכתבות. אם זיהית יצירה שאתה בעל הזכויות בה ואתה מעוניין להסירה מהכתבה, אנא פנה אלינו למייל: 0404web@gmail.com