מקימים עסק במסעדנות? ציוד הניקיון שאתם חייבים לצדכם - 0404
מקימים עסק במסעדנות? ציוד הניקיון שאתם חייבים לצדכם PIXABAY

מקימים עסק במסעדנות? ציוד הניקיון שאתם חייבים לצדכם

את האתגר העסקי שמולו ניצבים בתי קפה ומסעדות, כולנו מכירים. אולם מגפת הקורונה הביאה עמה היבט נוסף שאותו הסועדים והסועדות בוחנים בעין קפדנית והוא לא אחרת מאשר סטנדרט הניקיון.

נכון יהיה לומר שניקיון היה מדד תברואתי חשוב עוד הרבה לפני פרוץ המגפה, אולם עתה כאשר סטריליות מתפרשת כבעלת השפעה כה מהותית וישירה על בריאות הסובבים, אין מנוס מלחדד את הנהלים ואף להכיל נהלים קפדניים הרבה מעבר לאלו שמוכתבים על-פי חוק.

על ניקיון ומשאב הזמן

נקודת מבט עסקית שכל בעל עסק מוכרח לקחת בחשבון היא משאב הזמן אל מול תועלת. מצד אחד עלינו לשמור על ניקיון קפדני בבית העסק, ולשדר עבור לקוחותינו כי אכן אנו עושים את המיטב לשמור על בריאותם. מן הצד השני, ריבוי סועדים וסועדות המגיעים למסעדה, כמעט ואיננו מאפשר לתחזק את הניקיון אלא בשעות הערב המאוחרות טרם הסגירה.

בדיוק מן הסיבה הזו, ריכזנו עבורכם ציוד ניקיון שמוטב יהיה לקחת בחשבון בעת הקמת עסק בתחום המסעדנות, או לחילופין כאשר שוקלים צעדי התייעלות שיאפשרו ניקיון מקסימלי במינימום זמן.

מכונת קיטור להסרת כתמים

ניקוי בלחץ מים הוא טכניקה יעילה ומהירה להסרת שומנים ממרצפות. כל בעל עסק בתחום המזון מכיר את האתגר הרב שטמון בהסרתם של כתמים שהספיקו להתייבש בין שעל המרצפות ובין שעל הקירות.

שימוש במים ומגף גריפה יכולים להתברר כלא יעילים, ולהותיר את המסעדה ריחנית מחומר ניקוי, אך ללא כל הצלחה יתרה מבחינת הנראות.

מכונת ניקוי באמצעות קיטור, מפעילה לחץ אדיר על הרצפה תוך שהיא מגיעה לטמפרטורות גבוהות של למעלה מ-100 מעלות צלזיוס. השימוש במכונה הוא בטוח לחלוטין ואיננו חושף את העובדים אל הקיטור, ותוך מעבר מהיר על המרצפות, ניתן להשיג תוצאות חסרות תקדים.

מדיח כלים תעשייתי

מדיחי כלים תעשייתיים הם בגדר חובה עבור כל מסעדה ובית קפה. הם מאפשרים ניקיון מהיר ויסודי של הכלים במינימום זמן, וזאת מבלי להתפשר על קבלת כלי הגשה נוצצים ונקיים.

ועם זאת, בשעות הלחץ, ייתכנו כלי הגשה שייוותרו מלוכלכים, וזאת לאור חוסר הזמן והיכולת של צוות המטבח להגיב בצורה מקצועית. על-כן, חשוב לבחון את השימוש בין מדיח כלים תעשייתי העושה שימוש במסוע, לבין מדיח כלים דלפקי המבוסס על מכסה גבוה וטעינה ידנית של כלי הרחצה.

מדיחי כלים עם מסוע נחשבים ליקרים יותר, אך ישנן חברות המספקות שירותי התקנה והתאמה אישית למידותיו של בית העסק.

שואב אבק עוצמתי

שמירה על הניקיון לא תמיד מחייבת מים וסבון. די בכך שנסיר את האבק באופן יומיומי, כדי שנקנה למסעדה או לבית הקפה את המראה הנקי והמצוחצח.

מומלץ לרכוש שואב אבק שיאפשר לצוות העובדים לסגור את יום העבודה עם שאיבה של מרחב הסועדים, וכן לנסות ולהכיל נהלים לניקוי מרחב המסעדה בשעות בהן עומס הסועדים הוא נמוך.

לפעמים דווקא בפתרונות היומיומיים, תוכלו לשמור על ניקיון יסודי, מעמיק ומזמין עבור הנוכחים.

אתר 0404 מכבד את זכויות היוצרים ועושה מאמצים לאיתור בעלי הזכויות ביצירות הכלולות בכתבות. אם זיהית יצירה שאתה בעל הזכויות בה ואתה מעוניין להסירה מהכתבה, אנא פנה אלינו למייל: 0404web@gmail.com