למה כדאי לכם לעבור לשתות קפה מפולי קפה טריים? כל הטיפים לפניכם - 0404
למה כדאי לכם לעבור לשתות קפה מפולי קפה טריים? כל הטיפים לפניכם FREEPIK

למה כדאי לכם לעבור לשתות קפה מפולי קפה טריים? כל הטיפים לפניכם

כמעט לכל אחד מאיתנו הדרך שלו לשתות קפה. אך כולנו יודעים איזה הבדל יש בין קפה משובח לקפה ממוצע. מה שמשפיע יותר מכל על איכות הקפה הוא הבסיס שממנו מייצרים אותו וכמות העיבודים שעוברים פולי הקפה . כך לדוגמה בקפה נמס מדובר בפולי קפה שעברו קלייה וחליטה, ולאחר מכן הם עוברים הקפאה או ייבוש. לכן, פרופיל הטעם של קפה נמס יהיה חסר עומק.

בקפסולות קפה אמנם הטעם טוב יותר מזה של הקפה הנמס, אך גם כאן הטריות אינה במיטבה וזה מורגש בטעם. בתוך הקפסולות ישנו קפה טחון שטרם עבר חליטה, אך גם תהליך הטחינה של הפולים גורם לאובדן מסוים של האיכויות הטמונים בהם. בסופו של דבר, הקפה הכי טרי שניתן להשיג הוא באמצעות שימוש בפולי קפה טריים ויש בכך כמה וכמה יתרונות בולטים לעומת שאר האפשרויות. הנה כל הסיבות שבגללן כדאי לכם לעבור לשתות קפה מפולי קפה טריים.

יתרונות הפולים הטריים בשתיית קפה

היתרון המרכזי ביותר הוא כפי שהזכרנו בקצרה הטריות. כמשתמשים בפולי קפה טריים, טחינת הקפה נעשית רגעים ספורים לפני שמופיעה בפניכם כוס קפה חמה עם ניחוח משכר. כל הטעמים הטמונים בתוך הפולים נפתחים בלחיצת הכפתור של המטחנה, ולכן מדובר בטעם הכי מזוקק שניתן לשתות. בנוסף אין הוספה של חומרים משמרים לפולי הקפה משום שחיי המדף שלהם באופן טבעי הם ארוכים.

היתרון השני הוא המחיר. כמובן שלאחר ההשקעה הראשונית על מכונת הקפה, אנו נדרשים לבצע רכישה חוזרת של קפה. מחירן של קפסולות הקפה הוא יקר באופן ניכר כשבוחנים את העלות לכוס קפה. לעומת זאת מחירם של פולי הקפה הוא זול באופן משמעותי.

היתרון השלישי הוא הטעם. טעמה של כוס קפה אשר הוכנה מפולים טריים, יתעלה מכל בחינה על שאר דרכי ההכנה. גם סוגי פולי קפה שאתם רוכשים קשורים לטעם הנפלא שהם מפיקים. לכל סוג יש טעם ייחודי עם חותם משלו. ישנם שני סוגים מרכזיים של פולי קפה- רובוסטה וערביקה אשר לכל אחד מהם ארצות מקור שמהן הם מגיעים. כשקונים פולי קפה אפשר לרכוש קפה אותנטי מכל המדינות המופלאות שמתמחות בגידול קפה.

היתרון הרביעי הוא הארומה. חוויה מלאה היא כזו שמשלבת את כל החושים. חוש השמיעה סופג את רחשי קליית הפולים והאספרסו שנמזג אל תוך הכוס. חוש הראייה צופה בקרמה הסמיכה שמופיע על גבי התמצית. חוש המגע פוגש בחמימות המופלאה שעולה מהספל על דל שפתינו. חוש הטעם מתענג על השילוב האידיאלי בין מרירות, חמיצות ומתיקות. וחוש הריח מתמלא בניחוח נפלא של כוס קפה איכותי שמעורר אותנו עוד לפני הלגימה הראשונה.

ככל שבוחנים את עדיפות פולי הקפה הטריים על קפסולות הקפה או הקפה הטחון, ניתן בוודאות לראות מהי הבחירה הנכונה.

אתר 0404 מכבד את זכויות היוצרים ועושה מאמצים לאיתור בעלי הזכויות ביצירות הכלולות בכתבות. אם זיהית יצירה שאתה בעל הזכויות בה ואתה מעוניין להסירה מהכתבה, אנא פנה אלינו למייל: 0404web@gmail.com