קיום אירועי מצווה בימי קורונה – איך עושים זאת? - 0404
קיום אירועי מצווה בימי קורונה – איך עושים זאת? FREEPIK

קיום אירועי מצווה בימי קורונה – איך עושים זאת?

שמחות ואירועים רבים נדחו ועדיין נדחים בימים אלו של משבר הקורונה, כאשר פתיחתם האחרונה של אולמות האירועים מחדש בחודש יוני האחרון יצר בלבול וחששות בשל הנחיות רבות המשתנות התכיפות גבוהה, כאשר אירועי בר ובת המצווה למתבגרים הם מהאירועים המאתגרים ביותר לתכנון, גם בימות שגרה, בעיקר בשל הצורך לשלב בין ההנחיות של משרד הבריאות עבור בני הנוער לבין אירוח בני משפחה וחברים בסטנדרטים ראויים.

העיקרון המוביל כיום בתכנון אירוע בהתאם לתקן "התו הסגול", בעידן בו הנחיות עשויות להשתנות מעת לעת – הוא גמישות לצד תכנון אירועי בר ובת מצווה אינטימיים יותר, בהתאמה להנחיות, ותוך נכונות לשינויים תכופים מהיום למחר. כיצד בכל זאת תוכלו לנסות לארגן אירוע בר / בת מצווה לילדכם בהתאם להנחיות? הנה כמה טיפים חשובים שיוכלו לסייע במשימה המורכבת בימים אלו.

ראשית, בחירת הלוקיישן – בחירת מקום לאירוע בר / בת מצווה היא הדבר החשוב ביותר כאשר המקום מהווה גם את האמירה העיצובית, סטנדרט השירות ואיכות ההסעדה. בימות קורונה בבחירת המקום יש להקפיד על מספר דגשים מרכזיים:

  1. גודל המתחם – מקום מרווח דיו שיאפשר הצבת מקומות ישיבה במרווחים גדולים (שני מטרים בין שולחן לשולן כנדרש בתנאי הריחוק החברתי של "התו הסגול").
  2. אפשרות לאירוע פתוח – עונת הקיץ מטבעה מביאה לפופולריות של גני האירועים והמתחמים הפתוחים על פני האולמות הסגורים, וגם בהיבט השמירה על הבריאות ונתוני ההידבקות למקומות פתוחים יש יתרון. חשוב לתת מענה גם לחום הכבד שעשוי להכביד. באירועי ערב לרוב הטמפרטורות נעימות יותר ובכל מקרה יש לבחור במקום בעל הצללה טבעית עמוקה, כמו גם מאווררים ומצננים שמסייעים להיפטר מן הלחות ולפזר קרירות נעימה במתחם.
  3. גמישות, גמישות, גמישות – חשוב להתקשר עם מתחם אירועים אשר נכון לגלות גמישות בתנאי התשלום, בשינויים בכמות האורחים ואף במקרה של ביטול – בהתאם להנחיות. יש להגדיר ולתאם מראש את תנאי המקדמה ומה הדין לגביה במקרה של ביטול.
  4. הקפדה על ניקיון – בכל עת ובכל אירוע נצפה למתחם אירועים המקפיד על סטנדרטים גבוהים של ניקיון. בימות הקורונה הסטנדרטים אף מחמירים יותר וחשוב לבחור במקום השומר עליהם באדיקות, כך למשל בהקפדה על הצבת עמדות אלכוהול ג'ל לשימוש האורחים, ניקוי לעתים תכופות של חדרי השירותים והנוחיות, חיטוי המשטחים וכן הצוות – צוות עובדים המודע להנחיות ומקפיד על מדידת חום בכניסה, רישום אורחים, הקפדה על מסיכות וכו'.
  5. וכמובן, אוכל – האוכל הוא מרכיב מרכזי בכל אירוע ישראלי, כאשר את אירועי בר ובת מצווה מאפיינים בעיקר עמדות מזון מהיר ומלהיב, תפריט צעיר יותר ואף הגשה של מנות ייחודיות לשולחנות הנערים והנערות. ככלל באירוע בר ובת מצווה יש להתאים את התפריט וצורות ההגשה לאופי האורחים. תוך שמירה על הנחיות התו הסגול חשוב לדעת שאין הנחיה אחידה הנוגעת לצורת ההגשה, אולם חשוב לוודא כי הגשת המזון אינה יוצרת התקהלות. ניתן להגיש את המנות לשולחנות האורחים, ובמידה שמעוניינים בכל זאת בהגשה בצורת מזנון פתוח (למנות הפתיחה או בכלל), חשוב לייצר עמדות הגשה רבות, במרווחים גדולים, למניעת צפיפות והתקהלות (מה שמשדרג בסופו של דבר גם את רמת השירות והחוויה).

>> עוד על קיום אירועים לפי ההנחיות בתקופת הקורונה, קראו כאן.

אתר 0404 מכבד את זכויות היוצרים ועושה מאמצים לאיתור בעלי הזכויות ביצירות הכלולות בכתבות. אם זיהית יצירה שאתה בעל הזכויות בה ואתה מעוניין להסירה מהכתבה, אנא פנה אלינו למייל: 0404web@gmail.com