מתכוני הברוקולי הטובים ביותר - 0404
מתכוני הברוקולי הטובים ביותר PIXABAY

מתכוני הברוקולי הטובים ביותר

לברוקולי יש מספר רב של יתרונות תזונתיים: הוא מכיל כמות קטנה של קלוריות, יש בו כמות גבוה למדי של ויטמין סי ובנוסף הוא גם מכיל מגוון של מינרלים חיוניים וויטמינים נוספים שמחזקים את הגוף. מלבד כל היתרונות הללו ישנם גם יתרונות קולינריים, מאחר וניתן לבשל את הברוקולי במגוון דרכים, כמו: אידוי, הרתחה או אפייה וטעמו משתלב נהדר עם מרכיבים שונים, כך שאפשר ליצור איתו מספר רב של מאכלים ותבשילים. בכתבה הזו נציג בפניכם מספר מתכונים עם ברוקולי שהם קומץ מהאפשרויות העומדות לרשותכם.

מוקפץ אטריות עם שום, עוף וברוקולי

יש משהו במוקפץ שהוא תמיד מספק, זו מנה יחסית קלה להכנה שהיא ארוחה שלמה בפני עצמה, ולכן באירועים שאתם רוצים להרשים בקלות מבלי לעבוד קשה מדי זו המנה המומלצת להכנת מוקפץ אטריות עם שום, עוף וברוקולי, ראשית נכין את הרוטב. בקערה ערבבו ארבע כפות סויה, שתי כפות סילאן, חמאת בוטנים, כף חומץ ושתי שיני שום כתושות. הכינו אטריות אורז דקות לפי הוראות היצרן. את אטריות האורז הוסיפו לרוטב יחד עם חצי שקית ברוקולי מבושל לפי הוראות היצרן. הכינו במחבת את רצועות העוף והוסיפו גם כן לקערה עם הרוטב ושאר המרכיבים. מניחים לכל המרכיבים בקערה להתאחד ולקבל טעמים במשך חמש דקות ומגישים בליווי שומשום.

ירקות בתנור- ברוקולי, תפוחי אדמה, בטטה וקישוא בתיבול לימון ושום

לפעמים הדברים הפשוטים ביותר הם גם הטובים ביותר. כך גם במתכון הזה שמוציא את הטעמים המשובחים של מרכיביו. לפני ההכנה יש לחמם מראש תנור לחום בינוני־גבוה. בתבנית הניחו ברוקולי מפורק לתפרחות, תפוחי אדמה קטנים עם הקליפה שטופים היטב, בטטה חתוכה לעיגולים גדולים, וקישוא חתוך לעיגולים גדולים גם כן. בין הירקות פזרו עשרים שיני שום עם הקליפה, ענפי רוזמרין, לימון גדול חצוי ופרוס. תבלו במלח גס, פלפל שחור ופפריקה מתוקה. מעל לכל התערובת זלפו חצי כוס שמן זית. כסו את התבנית ברדיד אלומינים והכניסו לתנור לחמישים דקות. לאחר מכן המשיכו לאפות ללא רדיד האלומיניום למשך רבע שעה עד להשחמה.

פשטידת ברוקולי

זהו אחד מבין מתכוני הברוקולי הקלאסיים ביותר וברור בהחלט למה, יש לו טעם אייקוני ומנחם. הפעם בחרנו להמליץ לכם על מתכון של פשטידת ברוקולי ללא גלוטן כך שכולם יוכלו ליהנות, גם הרגישים שבינינו. כך תכינו את הפשטידה: חממו מראש את התנור לחום בינוני. הפשירו שקית ברוקולי קפוא. לאחר שהופשר, פזרו את פרחי הברוקולי בתבנית ורססו מעליהם שכבה דקה של שמן. כעת פזרו מעל לפרחי הברוקולי גבינה צהובה מגוררת, פתיתי גבינה בולגרית וגבינת מוצרלה מגורדת. בקערה ערבבו יחדיו שני מכלים של שמנת לבישול, חמש ביצים ותבלו בנגיעה של אגוז מוסקט, מלח ופלפל. מזגו את התערובת לתבנית. הכניסו לתנור ואפו כשלושת רבעי שעה. בסיום האפייה הוציאו את הפשטידה, והניחו לה להתייצב במשך כרבע שעה לפני ההגשה.

מרק ברוקולי ותפוחי אדמה

אמנם אנו מתקרבים אט אט אל כיוון הקיץ, אך מרק מוצלח אפשר לאכול בכל ימות השנה וזה בהחלט אחד מהם. להכנת מרק ברוקולי ותפוחי אדמה יש לחמם שמן בסיר, ולטגן בצל קצוץ עד שהוא נעשה שקוף. הוסיפו לסיר שלוש שיני שום, תפוח אדמה חתוך לקוביות ושקית פרחי ברוקולי. בשלו הכל במשך חמש דקות על להבה גבוהה. הוסיפו ליטר ציר מרק עוף, תבלו לפי הטעם ובשלו עם מכסה על להבה נמוכה במשך עשר דקות. בסיום הבישול יש לטחון את המרק ולעטר בשקדים קלויים.

סלט פסטה עם ברוקולי וחסה

אם כבר הזכרנו את הקיץ הנה מתכון לסלט מצנן וטעים. בתנור שחומם בראש לחום נמוך־בינוני יש לצלות בשמן זית עגבניות שרי חצויות. בזמן שהעגבניות נצלות אפשר להכין את הפסטה, מומלץ להשתמש בפסטה חלולה ולבשל במרקם אל-דנטה. סננו היטב את הפסטה מהנוזלים וערבבו עם שמן זית. הרתיחו פרחי ברוקולי כך שיתרככו. בסיום הבישול העבירו למים קרים להפסקת הבישול וסננו היטב. להרכבת הסלט הכניסו את כל המרכיבים לקערה עם עלי חסה שטופים. הוסיפו מעל גבינה צפתית. לרוטב: ערבבו בקערית רבע כוס שמן זית, שתי כפות מיץ לימון, חומץ יין לבן, מיונז, שום, מלח ופלפל. שפכו את הרוטב על הסלט והגישו.

 

 

 

אתר 0404 מכבד את זכויות היוצרים ועושה מאמצים לאיתור בעלי הזכויות ביצירות הכלולות בכתבות. אם זיהית יצירה שאתה בעל הזכויות בה ואתה מעוניין להסירה מהכתבה, אנא פנה אלינו למייל: 0404web@gmail.com