המדרסים האורטופדיים של עקב אכילס - לא מתפשרים על איכות - 0404
המדרסים האורטופדיים של עקב אכילס – לא מתפשרים על איכות יח"צ

המדרסים האורטופדיים של עקב אכילס – לא מתפשרים על איכות

כפות הרגליים שלנו נושאות עליהן משקל משמעותי מאוד, סופגות זעזועים רבים בכל פעם שאנחנו הולכים, רצים או קופצים, ובנוסף יש בהן מבנים אנטומיים רבים רגישים. כל פגיעה בגיד, רצועה, עצם או כל מרכיב אחר של כף הרגל עלולה לגרום לכאבים, ואפילו קשים, ולמגבלות בתנועה. בהתאם חשוב מאוד להגן על האיבר הפגיע, ואחת הדרכים היעילות ביותר היא מדרסים – ובפרט אלה האורטופדיים.

מה הופך מדרס לאורטופדי ולמה חשוב לבחור באופציה האיכותית ביותר?

השימוש במדרס נועד להבטיח מנח כף רגל תקין לחלוטין, ובמיוחד למי שסובל מבעיות מבניות ובהן למשל פלטפוס. סיבה טובה נוספת להשתמש באביזר הפשוט אבל רב התועלת היא פיזור מדויק ומאוזן של הלחצים והעומסים על חלקי כף הרגל שונים. כשהמדרס מותאם באופן מקצועי הן למבנה כף הרגל (שכמובן משתנה מאדם לאדם) והן להרגלי התנועה והפעילות של האדם, התוצאה תהיה יציבה אופטימלית ואפשרות להשלים כל פעולה בלי להסתכן בנזק בריאותי.

זהו למעשה גם ההבדל בין מדרסים אורטופדיים לבין מדרסי מדף סטנדרטיים ואחידים – ההתאמה המלאה לצרכים הספציפיים שלכם מבטיחה מקסימום תועלת, והשלב הראשון הוא אבחון נכון.

שלב ראשון – אבחון מדויק

מומחה מנוסה בתחום מקפיד קודם כל על אבחון מפורט וכמובן גם מדויק. הנתונים הנדרשים הם הגובה והמשקל של האדם, אורך כל אחת מכפות הרגליים, הגיל ומבנה כף הרגל. בין השאר נבחנים טווחי התנועה של המפרקים בכף הרגל (באזור הקרסול, בבהונות), עובי רקמות העור באזורים השונים, רקמות השומן, צורת הבהונות ועוד.

שלב זה בהכנת מדרסים איכותיים במיוחד כולל גם בדיקות כשהאדם עומד על קצות הבהונות ועל כן מפעיל את שרירי השוק והקרסול, כשהוא עומד על כפות הרגליים על-מנת לאבחן היטב את העמדה של העקבים וגם לחיצות כדי לזהות גורמי כאב.

מרכיב משמעותי נוסף הוא תשאול מקיף לגבי הרגלי התנועה והפעילות. באופן טבעי יש הבדל בין מדרס שמיועד לאדם שעבודתו מחייבת עמידה במשך שעות רבות לבין מוצר שמטרתו סיוע לספורטאי לצמצם את הסיכון לפציעות ספורט או להתאושש מפגיעה קיימת. למעשה יש גם הבדלים בלתי מבוטלים בין המדרסים לספורטאים בענפים השונים, בגלל המאפיינים הייחודיים של דרך הפעלת הגוף בכל ענף.

שלב שני – לקיחת מידות

מומחה אמיתי בתחום חייב להצליח לזהות במדויק את הבעיה הספציפית בכל מקרה, ולמצוא את המענה האופטימלי לכל צורך. בנוסף הוא כמובן צריך לדעת גם איך מכינים מדרסים שיספקו את אותו פתרון.

השלב השני הוא לקיחת המידות, ויש 3 דרכים לעשות זאת: בעמידה, כשהגוף מפעיל על כפות הרגליים לחץ רב והן חוות עומס מלא; בישיבה, כשהעומס המוטל הוא חלקי; ובשכיבה – באמצעות חבישת גבס.

חשוב מאוד להקפיד על דיוק מוחלט. מדרס שלא מותאם באופן מושלם למידות כף הרגל לא יפתור באמת שום בעיה. עוד כדאי לדעת שלצורך האבחון ולקיחת המידות נעשה שימוש בציוד מתקדם כדי שהתוצאה תהיה אכן הטובה ביותר האפשרית.

שלב שלישי – ייצור המדרסים האופטימליים

פרמטר נוסף שחשוב לקחת בחשבון כשמנסים להבין איך לבחור מדרסים הוא החומר שממנו הם מיוצרים. האופציה המומלצת ביותר היא סיבי פחמן (Carbon Fibers). זהו חומר חזק מצד אחד ומצד שני דק וקל משקל, כך שהוא עמיד מאוד וזאת מבלי להכביד על הנעל או על האדם.

סיבי הפחמן גם מאפשרים בחירה רחבה לגבי מידת הגמישות/קשיחות של המדרסים האורטופדיים. האופציות הן מדרסים גמישים, חצי גמישים, קשיחים וקשיחים במיוחד, והבחירה ביניהן היא על סמך האבחון המקצועי שנעשה – וכך מובטחות לכם מקסימום תועלת, יציבה נכונה ותנועה בטוחה.

המאמר באדיבות רפאל קייקוב בעלים של רשת מכוני אורטופדיה עקב אכילס: למידע נוסף לחצו כאן

 

הירשם
התראה על
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
אתר 0404 מכבד את זכויות היוצרים ועושה מאמצים לאיתור בעלי הזכויות ביצירות הכלולות בכתבות. אם זיהית יצירה שאתה בעל הזכויות בה ואתה מעוניין להסירה מהכתבה, אנא פנה אלינו למייל: [email protected]
2
0
Would love your thoughts, please comment.x