לוטוס ורק לוטוס – מספר מתכוני לוטוס שתטרפו - 0404
לוטוס ורק לוטוס – מספר מתכוני לוטוס שתטרפו PIXABAY

לוטוס ורק לוטוס – מספר מתכוני לוטוס שתטרפו

לוטוס הוא לא סתם ממרח טעים ועוגייה נהדרת, הוא מהממרחים האהובים והמיוחדים ביותר שניתן להכין מהם עוגות ועוגיות, למרוח כקרם על עוגות, להשתמש בעוגיות לשדרוג קינוחים או לנשנש את הממרח בכפית היישר מהקופסה. אם תרצו, ניתן גם להכין גלידת לוטוס קרמל רכה. הנה כמה מתכוני לוטוס מעולים שתיהנו להכין.

עוגת לוטוס

עוגה בחושה וקלה להכנה, שבה ממרח הלוטוס הוא תוספת שמשדרגת את הטעם הקרמלי, ליצירת עוגה מושלמת לנשנש עם הקפה. בלי קרם, רק עוגה גבוהה ויפה, בתבנית קוגלהוף או בתבנית עגולה. כל מה שצריך לעוגה הם: ביצים, סוכר, שמן, ממרח לוטוס, שמנת מתוקה, קמח תופח ותמצית וניל. מערבבים את כל החומרים ביחד במערבל, ומעבירים לתבנית. פשוט.

מוס לוטוס אישי בכוס

אין ספק שזהו קינוח מפנק, יפה ונראה מושקע, והחלק הכי טוב הוא שאתם זקוקים רק לכמה דקות עבודה בלבד. הרעיון כאן הוא שכבות. שכבות של מוס ושכבות של ביסקוויטים או קרמבל. אם רוצים להכין קרמבל, יש להשתמש בקמח, סוכר, עוגיות לוטוס, חמאה וממרח לוטוס. ליצירת המוס משתמשים בשמנת מתוקה המעורבבת עם ממרח לוטוס. ניתן להכין גרסה קלה ומהירה יותר, כך שבמקום קרמבל משתמשים בעוגיות לוטוס מפוררות גס, ואם אוהבים אפשר להוסיף אגוזים קצוצים. הרכבת הקינוח פשוטה, יפה ובעיקר טעימה וניתן לגוון את השכבות לפי טעמכם.

כדורי לוטוס

להכנת המתכון יש להכין ממרח לוטוס ועוגיות לוטוס והוא מתבסס על מתכוני כדורי השוקולד שאנו נוהגים להכין עם הילדים, רק שעוגיות הלוטוס נותנות טעם מעודן של קרמל. מלבד העוגיות והממרח, משתמשים בחמאה, שוקולד מריר, מים ואגוזים גרוסים או קוקוס או שניהם. גורסים, מערבבים ויוצרים כדורים שאותם מגלגלים בקוקוס.

עוגת גבינה לוטוס ללא אפייה

מאז שנכנס ממרח הלוטוס לחיינו, אין ספק שעוגת הגבינה־לוטוס הפכה למלכת הקינוחים. השילוב המושלם של גבינה וממרח לוטוס, עם העוגיות הפריכות הגרוסות משאיר טעם של עוד. למרות המראה היפה של העוגה, ההכנה אינה מסובכת, ואפילו לא צריך תנור. כל מה שצריך זה קופסת ממרח לוטוס, גביעי שמנת מתוקה, גביעי גבינת שמנת כלשהי כמו מסקרפונה או גבינת שמנת אחרת שאתם מעדיפים וסוכר. את חומרי המלית האלה מערבבים יחד, את השמנת המתוקה מקציפים ומחברים יחד לתערובת בתנועות קיפול עד לשילובם. הבסיס של העוגה מורכב מחבילות של עוגיות לוטוס גרוסות עם חמאה מומסת, היוצרים שכבה חומה וקראנצ'ית. את המלית מניחים על הבסיס ומקפיאים מעט. הקרם מורכב ממרח לוטוס שמחומם קלות במיקרו, עד שיהיה קל למריחה על העוגה. מצפים בנדיבות על חלקה העליון של העוגה, מקשטים בעוגיות שלמות, והנה לפניכם עוגת לוטוס מפוארת.

ריבועי לוטוס

לאוהבי הבראוניז, הנה מתכון שמאפשר לשדרג את הריבועים הנימוחים, ולהוסיף להם טעם קרמל המשולב עם אגוזים, או שוקולד או בגרסאות שונות לפי בחירתכם. ממיסים חמאה ושוקולד מריר, מוסיפים להם מעט מלח, סוכר ומערבבים. מוסיפים ביצים בזו אחר זו, תמצית וניל, קמח, קקאו ומערבבים היטב. ניתן להוסיף לבלילה אגוזי מלך קצוצים. את מחצית הבלילה יוצקים לתבנית, מוסיפים שכבת ממרח לוטוס שחומם במיקרו, ומוסיפים את שאר הבלילה מלמעלה. אופים כחצי שעה בתנור בחום בינוני ומחכים עד לצינון מלא. כשחותכים ריבועים חומים ויפים, מתגלה בפנים ממרח בהיר יותר קרמלי ומתוק. הפתעה נהדרת לבראוניז המוכרים. לגרסאות נוספות, ניתן למרוח את שכבת הלוטוס מעל שכבת השוקולד, וליצור מעט ערבוב, שייראה כמו עוגת שיש. אם אתם אוהבים להרגיש את עוגיות הלוטוס עם כל ביס, אפשר להוסיף מעל העוגה שברי עוגיות.

גלידת לוטוס

גלידה קרמית ועשירה, שלא תרצו להפסיק להכין בקיץ הקרוב, והיופי הוא שהיא מצריכה רק כמה מרכיבים: פחית חלב מרוכז, קופסת ממרח לוטוס, עוגיות לוטוס ושמנת מתוקה. ההכנה גם היא פשוטה וכוללת הקצפת שמנת מתוקה, אותה מוסיפים לקערה שבה מערבבים חלב מרוכז, ממרח לוטוס ועוגיות לוטוס. את הגלידה מקפיאים לכמה שעות והיא מוכנה.

גרסה נוספת לקינוחי הקיץ היא קסטה, כשההכנה דומה, אך ניתן להוסיף לבלילה גם גבינת שמנת ואינסטנט פודינג וניל למרקם יציב יותר. מכניסים למקפיא בתוך תבנית אינגליש קייק, ואחרי כמה שעות יוצרים כריכים של עוגיות לוטוס, ממולאות בפרוסות של גלידת לוטוס. מעדן קל להכנה שמשאיר רושם של קינוח מושקע.

 

 

 

אתר 0404 מכבד את זכויות היוצרים ועושה מאמצים לאיתור בעלי הזכויות ביצירות הכלולות בכתבות. אם זיהית יצירה שאתה בעל הזכויות בה ואתה מעוניין להסירה מהכתבה, אנא פנה אלינו למייל: 0404web@gmail.com