חיילינו מדווחים: שיפור משמעותי באיכות וכמות המזון בבסיסי צה״ל ברחבי הארץ - 0404
חיילינו מדווחים: שיפור משמעותי באיכות וכמות המזון בבסיסי צה״ל ברחבי הארץ דובר צה"ל

חיילינו מדווחים: שיפור משמעותי באיכות וכמות המזון בבסיסי צה״ל ברחבי הארץ

חוסר באוכל? אוכל שאינו איכותי? דומה שתחלואי המטבח הצה״לי שהיו חלק מחיי היום יום של חיילינו נעלמו מהמפה הצבאית. מבדיקת חדשות 0404 עולה כי בשנתיים האחרונות ביצע צה״ל רה-ארגון בכל הקשור במזון המסופק לחיילים וטיפל בבעיות הקשות שהציגו חיילים בבסיסים ומוצבים שונים.
 
כזכור, חיילינו דיווחו על מחסור באוכל ועל אוכל שאינו איכותי. פעמים שמערכת חדשות 0404 פנתה לדובר צה״ל על בעיה קשה של מחסור באוכל וצה״ל טיפל נקודתית ושלח משאית למקום מושבם של אותם החיילים. במקרים אחרים, חיילים דיווחו על אוכל בכמות שאינה מספקת ועל כאלה שנותרו רעבים. גם שם, טיפל צה״ל נקודתית לאחר פניות מחדשות 0404.
 
לזכותו של הרמטכ״ל הנוכחי, גדי איזנקוט, יאמר כי הוא לקח את הנושא ברצינות רבה ועל פי דיווחים של חיילים שונים, המצב במטבחי צה״ל השתפר פלאים.
 
לוחם גולני: ״אין ספק שיש שיפור בכמות ובאיכות האוכל. בתחילת השירות שלי היתה לנו בעיה קשה של אוכל ולא כולם הספיקו לאכול כמו שצריך. כיום המצב שונה לגמרי״.
 
קצין באחד מבסיסי חיל האוויר: ״היתה במשך תקופה בעיה אצלנו של איכות האוכל. משהו קרה בשנה האחרונה והכל נראה אחרת. אין על מה להתלונן״.
 
חיילת בבסיס במרכז הארץ: ״מרגישים שיפור משמעותי. המטבח נקי יותר, האוכל בכמות גדולה יותר וגם טעים יותר״.
 
קצין בגבעתי: ״לוחם בדר״כ לא מתלונן, אבל אני זוכר תקופות שפשוט היה חסר אוכל. היום יש כמות מספקת לחיילים ומצב האוכל אצלנו – מצוין״.
 
השינוי החל לאחר שבשנים האחרונות מבוצע מאמץ רב בצה״ל לשיפור תזונתו של החייל בדגש על החיילים הלוחמים. על המאמץ אחראי מערך המזון של צה״ל, הכולל אנשי מחקר ופיתוח, מהנדסי מזון, תזונאים, ספקי מזון, מחסנאים, טבחים וכמובן שפים צבאיים ביחידות. המערך פועל באופן יומיומי להספקת מזון טרי, בריא, טעים, איכותי ומגוון לחיילי צה״ל בכל מקום בו הם נמצאים ובכל פעילות.
 
פעילויות מרכזיות שבוצעו בתקופה האחרונה:
א. מעבר לתזונה נבונה ובריאה – צמצום צריכת השמן במטבחים, הורדת פריטים לא בריאים כגון מרגרינה ובורקס מהתפריט, מעבר לבשרים גולמיים במקום בשרים מעובדים, שילוב פרטים חדשים ובריאים כדוגמת: מוצרי חלב דלי שומן, כרוב וחסה מצוננים, מוצרי מאפה מקמח מלא, ממרח בוטנים וממרח חלבה, סילן ועוד. כל אלו מאפשרים לשפר את הארוחות המוגשות לאורך היום.
 
ב. מתן פתרונות הזנה למגוון אוכלוסיות ייחודיות בצה״ל – מענה לחרדים, פתרון לחולי צליאק ולטבעונים ולאחרונה גם לחיילים עם אלרגיה לסוגי מזון שונים. במסגרת זו מבוצע רכש פריטים ייחודי המותאם לצרכים התזונתיים של כל אחת מהאוכלוסיות.
 
ג.מקצועיות הטבחים – שיפור הרמה המקצועית במטבחים באמצעות שיבוץ טבחים בעלי תעודות מקצוע שף (שף צעיר) וכן פעילות של ליווי וחניכה ע״י שפים מהמובילים בתחום הקולינריה בארץ (שף בוגר).
 
ד. אזרוח המטבחים – העברת מטבחים צבאיים להפעלה ע״י קבלני הסעדה אזרחיים, פעילות שהכניסה לצבא בעלי מקצוע ממיטב חברות הקייטרינג האזרחיות. 
 
ה. טכנולוגיה חדשה – על מת לשפר את יכולת הבישול במטבחי צה״ל מבוצעת פעילות לשילוב פתרונות טכנולוגיים חדשניים כדוגמת רכש מכונת ״ג׳יני״ לחימום ובישול מזון במהירות כפיתוח ישראלי וכן מבוצעת פעילות להכנסת מיכון מטבחי חדש לשיפור ייצור המזון במטבחים.