כדאי להגיע רעבים !דוכני מזון לאירועים - 0404
כדאי להגיע רעבים  !דוכני מזון לאירועים PIXABAY

כדאי להגיע רעבים !דוכני מזון לאירועים

החגיגה הקולינרית לא מפסיקה להפתיע ולרגש לרגע עם שלל המצאות מדליקות שמסבות הנאה למוזמנים. עמדות מעוצבות, פרזנטציה מיוחדת של המטעמים, שילובים יוצאי דופן בין צבעים ומרקמים ותפריט חובק עולם. אחת הדילמות שמעסיקות את בעלי השמחה היא האם להפיק אירוע בו יוגש האוכל בסגנון של בופה עשיר מסורתי או הגשה לשולחנות כאשר לכל שיטה יש יתרונות וחסרונות מתורים לבופה ועד תפריט מצומצם והמתנה להגשה.
הטרנד שמוביל היום בזירה הגסטרונומית הוא ללא ספק של דוכני אוכל לאירועים. עמדות מדוגמות שמושכות תשומת לב ומוסיפות טוויסט ייחודי לאולם או גן האירועים כאשר כל דוכן מעוצב הוא עולם קולינארי בפני עצמו. מה מייחד את הדוכנים וכיצד תבחרו את הדוכנים המנצחים לאירוע שלכם?

עולם של אפשרויות ומטעמים
בבחירת דוכני מזון חשוב לשים דגש על המגוון ושההיצע יהיה לשביעות רצונם של המוזמנים. כדי שלכל משתתף באירוע יהיה אוכל שיתאים לטעמו האישי. כדאי להקפיד שיהיו מנות שיתאימו לחובבי בשר ולצמחונים וגם לטבעוניים ולבעלי רגישויות למזון כמו רגישות ללקטוז ורגישות לגלוטן.
החליטו אם ללכת על דוכנים בשריים או דוכנים חלביים לפי התאמה לעונתיות ולטיימינג של האירוע. למשל, לחגיגות בוקר ואחה"צ בשישי יתאימו מאכלים קלילים ואווריריים חלביים בעוד לסעודות צהריים וערב יתכן שיתאים האוכל הבשרי, תלוי כמובן ברצון המוזמנים וברצונכם.
יש מי שיעדיפו לקיים אירוע על טהרת הצמחונות ואף הטבעונות. בכל מקרה, כדאי להתייחס גם לתזמון של האירוע ובאיזו תקופה הוא מתקיים – אוכל קליל ומרענן לאירועים קיציים ואוכל מבושל וחמים יותר לאירועים חורפיים כמו גם מאפים שיוצאים מהטבון הלוהט. התייחסו גם לקהל האורחים הצעירים שידועים בחך הבררני עם מנות שמותאמות לילדים וכן לשומרי הכשרות עם דוכני פרווה בסיום אירוע בשרי.
הקונספט שעומד מאחורי הדוכן
אפשר ללכת גם על קונספט ייחודי ולבחור דוכני מזון שכל אחד מהם מייצג מטבח ממדינה או תרבות אחרת מהמטבח האסיאתי דרך האיטלקי ועד הים תיכוני כדי ליצור חוויה מיוחדת ואפשרות לבחור כל פעם את סוג האוכל בסגנון המועדף.
לקונספט של האירוע גם השפעה על דוכני המזון. למשל, אם הוחלט ללכת על אירוע בסגנון בריאותי אפשר להרבות בעמדות בריאותיות כמו של סלטים, פירות, מוזלי ואם מדובר באירוע בסגנון של יריד ואירוע אורבני – דוכנים בסגנון דוכני רחוב של נקניקיות, המבורגרים וצ'יפס בהחלט יעשו את העבודה.

ההכנה היא סוג של מופע
היופי בדוכני מזון הוא ההכנה של המנות לנגד עיניהם של הסועדים ויש לפנות לחברת הפקות המציעה דוכני מזון עם צוות מקצועי, שידע כיצד להכין את המנה בצורה מעניינת ומעוררת תיאבון. ממש לתת SHOW מלהיב ולהוסיף לאנרגיות של האירוע ולאווירה הנמרצת.
כמו כן, היום המטרה היא לתת לכל סועד להרכיב את המנה בדרך המועדפת עליו כמו למשל, בתוספות, ברטבים, במילויים ובמידת העשייה כך שחשוב שבכל דוכן תהיה אופציה לשדרג את המנה בצורת מיקס אנד מאץ. למשל, דוכן גלידות עם תוספות כמו סוכריות צבעוניות ורטבים לקישוט הגלידה האישית.

יתרון בולט של דוכני מזון לאירועים הוא בפיזור של הדוכנים ברחבי העולם, כך שהמוזמנים יוכלו לסייר בין הדוכנים ולבחור מה לאכול. אפשר לבחור סידור של הדוכנים על פי עיקריות – תוספות וקינוחים או לפי סוגים כמו ישראלי – אסיאתי – איטלקי או לפי סוגים שונים, למשל, באירוע בשרי דוכן אחד נקניקיות, השני שווארמה והשלישי אסאדו וכדומה. באירועים גדולים כדאי שיהיו דוכנים כפולים מכל סוג לקיצור התורים לדוכן ולהפעיל את הדוכן לאורך האירוע ולהחליף רק את האוכל שהוא מגיש. פתיחים בפתיחת האירוע, עיקריות במהלך הסעודה וקינוחים לאחר שהחלה המסיבה.

בחרו חברה מקצועית המציעה דוכני מזון המבוססים על חומרי גלם איכותיים בפרזנטציה משגעת.

אתר 0404 מכבד את זכויות היוצרים ועושה מאמצים לאיתור בעלי הזכויות ביצירות הכלולות בכתבות. אם זיהית יצירה שאתה בעל הזכויות בה ואתה מעוניין להסירה מהכתבה, אנא פנה אלינו למייל: 0404web@gmail.com