סיכונים ויתרונות בניתוח אף - 0404
סיכונים ויתרונות בניתוח אף https://depositphotos.com/

סיכונים ויתרונות בניתוח אף

מה הסיכונים? היתרונות? ולמה חשוב לבחור את איש המקצוע בקפידה, במאמר זה נפרט לכם את התשובה לשאלה זו.

ישנן שתי שיטות לניתוח אף: פתוחה וסגורה. מיקומו של האף, במרכז הפנים, מושך אליו תשומת לב רבה. האף הינו האיבר הבולט ביותר בפנים שאינו ניתן להסתירו. כחלק מן המטרות של הניתוח, הן לטפל הן בפן התפקודי והן בפן האסתטי. פן תפקודי הינו שיפור דרכי מערכת הנשימה, ובפן האסתטי, יצירת מראה טבעי למראה האף כזה התואם למסגרת הפנים של אותו אדם.

בשנים האחרונות אנו עדים להתעניינות הגוברת בניתוחים הפלסטיים מסוג זה. לקוחותינו מדווחים על שיפור ניכר מרגע קבלת ההחלטה ועד אחרי החלמה מוחלטת מן הניתוח.

מי מתאים לניתוח?

כל אדם שאינו מרוצה מצורת אפו הנוכחית. כמו למשל: אף שבור, אף גדול מדי, גיבנות טבעיות, בליטה מובהקת בגשר האף או קצה אף מורחב.

כיצד נקבע מראה האף?

מטרת העל של הפגישה טרם ביצוע הניתוח, הינה להתאים את מראה האף העתידי לרצונם של הלקוחות, לכן תכנון הניתוח יהיה כזה שיכיל בתוכו את בקשותיהם של הלקוחות. בנוסף לכך, אנו נתאים את הניתוח אף למתווה הפנים שלכם תוך: ביצוע סימטריות, מתווה הפנים וכדומה.

מהו תהליך ניתוח אף וכיצד הוא מתבצע?

הניתוח מתבצע באחת מן השיטות המוזכרות לעיל: ניתוח "סגור" או ניתוח "פתוח". ניתוח זה הינו הליך כירורגי לכל דבר. מטרתו של הליך בא לידי ביטוי במקרים רבים כמו למשל: יישור אף, קיצור האף, מיתון זוויות וכדומה. כל זאת, באמצעות הסרת רקמות סחוס מיותרות. חשוב להדגיש, פעולה זו כמו אחרות מבוצעות על-ידי כירורג פלסטי מקצועי ומיומן אשר ישאף לתוצאה טבעית אליה אתם מעוניינים להגיע.

פעולה כירורגית זו צריכה לבוא לידי ביטוי ביצירת מראה טבעי, כזה אשר יחמיא לאותו אדם ואף יאפשר לו לבחור באם לשתף את המידע שעברת ניתוח אף באותה נשימה.

חשוב להדגיש כי בחירה בשיטת הניתוח "הפתוח" תאפשר ראייה מקיפה ורחבה יותר של מרכיבי שלד האף שלכם, לצורך הארכת התיקון וכן גם האפשרות לביצוע תיקון ממוקד ומדויק בקצה אפכם.

דרכי נשימה עליונות

האף שלנו, הינו חלק בלתי נפרד ממערכת הנשימה שלנו. אי לכך, איבר זה משפיע בצורה מובהקת כן גם על דרכי הנשימה העליונות שלנו. בהתאם לכך, תוך התהליך הכירורגי, יש לקחת בחשבון את נושא זה וליצור מבנה כזה שישפר ו"יתקן" את נתיבי האוויר הקיימים באף, כפועל יוצא הנשימה שלנו תהפוך למלאה יותר ללא צורך במאמץ כזה או אחר.

צלקות לאחר הניתוח

יש לציין כי כמו בכל תהליך כירורגי, הרפואה הפלסטית נכנסת כאן לתמונה. אנו נשאף להצטלקות המינימאלית ביותר ונעשה הכול בכדי להסתיר זאת מן העיין הגלויה. למשל: קיים ניתוח "אף סגור", החתכים מתבצעים בחלקם הפנימיים של הנחיריים, אי לכך, ההצטלקות "נסתרת".

לא כל ניתוח משאיר צלקת, אך ישנם מקרים בהם לא תהיה ברירה לבצע ניתוח "אף פתוח", אנו ממליצים לשאול את כל השאלות טרם קבלת ההחלטה באיזה סוג ניתוח תבחרו לעשות.

החלמה? כמה זמן?

לאחר ניתוח האף, יושאר לכם גבס על האיבר, עד כשבוע ימים. הנשימה תהא קשה דרך האף ובהתאם לזאת תצטרכו לנשום מהפה. יש צפי לנפיחות מסביב לעיניים ולכאבים אך במידה סבירה, ו/או אף גם דימום מהנחיריים.

לאחר מספר ימים ספורים, יוסר הגבס, וניתן לחזור אט אט לשגרה מלאה. יש לשמור על פעילות "רגילה", ללא מאמץ ייתר הכולל גם פעילות גופנים עד כחודש ימים.

האם יש צורך באשפוז לאחר הניתוח?

לרוב אין צורך באשפוז של לילה, המטופלים משוחררים לביתם, כל זאת שאין גורם קריטי אשר יסכן אותם בדרך לביתם, ויחזרו לביקורת לאחר כשבוע ימים.

 

הירשם
התראה על
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
אתר 0404 מכבד את זכויות היוצרים ועושה מאמצים לאיתור בעלי הזכויות ביצירות הכלולות בכתבות. אם זיהית יצירה שאתה בעל הזכויות בה ואתה מעוניין להסירה מהכתבה, אנא פנה אלינו למייל: [email protected]
20
0
Would love your thoughts, please comment.x