שופר - איך לקנות שופר כשר ויפה? - 0404
שופר – איך לקנות שופר כשר ויפה? pixabay

שופר – איך לקנות שופר כשר ויפה?

רוח קרירה ובואו של הנחליאלי מבשרים לנו שהסתיו עוד מעט כאן ושחום הקיץ עומד להסתיים סוף כל סוף. עם בוא העונה החדשה מגיעים אלינו גם חגי תשרי, ובראשם ראש השנה בתפילת שחרית וביום כיפור. אחד המאפיינים הבולטים יותר של החגים הוא תקיעות השופר בבית הכנסת המעוררות אותנו לחזור בתשובה ונכנסות ללבנו.

קצת לפני ראש השנה, אפשר לשמוע קולות של שופר בוקעות מן הבתים. בעלי התקיעה מתאמנים לקראת הופעתם בימי התשובה הגדולים. ומכאן עולה השאלה, איך נוכל לבחור שופר מרשים, יפה וערב לאוזן?

השופר הראשון שלי: כך תבחרו את השופר שיפתח את השנה החדשה

אלה כמה דברים שחשוב להביא בחשבון כאשר בוחרים את השופר שלכם:

  • כשרות – זהו הדבר הראשון שאתם צריכים לבדוק בשופר, בייחוד אם אתם מתכוונים לתקוע בו בבית הכנסת. יש לקנות שופר במקום שבו קיים פיקוח הלכתי, שכן שופר בלתי כשר עלול לכלול נקב או סדק שנסתמו ובהם לא ניתן להבחין בעין רגילה בדרך כלל.
  • מנסים את השופר – כשמוצעים לכם כמה שופרות, כדאי לתקוע בהם קלות. אם התקיעה נראית קלה מן הרגיל, מומלץ לבצע בו בדיקה נוספת כעבור זמן מה. שימו לב שלא כדאי לתקוע יותר מדיי, אחרת אתם עלולים להתעייף והבדיקה תהיה חסרת תועלת. כמו כן, במהלך התקיעה כדאי להטות מדי פעם את השופר במטרה לבדוק אם התקיעה משתנה או לא.
  • לבחון את התקיעה הגדולה – חשוב לבצע בשופר גם תקיעה גדולה, שהיא התקיעה הארוכה ביותר. אם אתם מתקשים לבצע את התקיעה הזו במשך 10 שניות, ייתכן שאתם מחזיקים בשופר שאינו מתאים לכם.
  • קולו הצלול של השופר – מומלץ לבחור שופר שיש לו קול נעים, ערב וצלול. לא מומלץ לבחור בשופר קטן מדיי המפיק קול חלש או בשופר חזק מדיי הדורש מאמץ במהלך הנשיפה.
  • צורתו של השופר – השופר עשוי בדרך כלל מקרן האייל, והוא השופר המועדף ברוב הקהילות בישראל. שופר זה מגיע בעיצובים וליטושים שונים. לאחר שווידאתם כי השופרות שבחנתם מפיקים קולות נעימים, מגיע הרגע לבחור את העיצוב המתאים לכם ביותר.

מתאמנים לקראת התקיעות בבית הכנסת

כמו בכל דבר בחיים, גם כשבאים לתקוע בשופר, יש צורך להתאמן בבית. או כמו שאומרים: "קשה באימונים – קל בקרב". פעמים רבות הקושי בתקיעת שופר נובע מפחד קהל, וזה טבעי. במהלך התקיעה, כשכל המתפללים כורים את אוזניהם, אתם עלולים להיכשל גם בתקיעת השופר ההקלה ביותר. כדי שזה לא יקרה, חשוב להתאמן ולצבור ביטחון, והעיקר – לגשת אל התקיעה בשמחה ובנחת.

כדי להפיק את מרב התועלת מאימוני התקיעה, הדבר הראשון שיש לעשות הוא להקדיש כ-10 דקות לאימונים לאורך כל חודש אלול. כדאי גם להיוועץ בבעל תקיעה מנוסה שיאזין לכם ויכוון אתכם כראוי. שנית, כדאי לתקועה תקיעה "פשוטה" במשך כ-10 שניות, כדי שבחג עצמו תוכלו לתקועה תקיעה כזו ב-5 שניות. שלישית, היות שתקיעות ארוכות נעשות על ידי נשימות עמוקות והוצאת האוויר מהבטן, רצוי להתאמן על נשימת אוויר, החזקתו למשך כ-4 שניות והוצאתו. כמו כן, חשוב להתאמן על תקיעת השופר בזוויות שונות, כדי לשלוט במיומנות התקיעה.

היכן מופיע השופר לראשונה?

לאחר שראינו כיצד בוחרים שופר, כדאי לזכור מאיפה כל זה התחיל. בשופר הראשון אנו נתקלים בעת מתן תורה. הקדוש ברוך הוא בכבודו ובעצמו תקע בשופר במטרה להכין את בני ישראל לקבל את התורה. בתום תקופת ארבעים שנה במדבר, כאשר בני ישראל נכנסו לארץ בהנהגת יהושוע, הם כבשו את יריחו באמצעות שופרות. מעבר לכך, בימים הקדומים שימש השופר לצורך כינוס לאספה או למלחמה. וגם היום, קולו הערב מכנס אותנו וקורא לנו לחשוב על מעשינו.

 

הירשם
התראה על
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
אתר 0404 מכבד את זכויות היוצרים ועושה מאמצים לאיתור בעלי הזכויות ביצירות הכלולות בכתבות. אם זיהית יצירה שאתה בעל הזכויות בה ואתה מעוניין להסירה מהכתבה, אנא פנה אלינו למייל: [email protected]
7
0
Would love your thoughts, please comment.x