- ארגנטינה: רעידת אדמה בעוצמה 6.8 הורגשה במחוז סן חואן
- דיווח ערבי: מספר פעילי טרור חוסלו בתקיפת כלי טיס אמריקנים סמוך...
- בוקר טוב ישראל | תחזית מזג האוויר: מעונן חלקית, משעות הצהריים ...
- נופש חברה בחו"ל: עכשיו יותר מתמיד
- חולת קורונה בהריון מתקדם אושפזה במצב קשה - התינוק יולד ומצבו י...
- הליכוד על סער: "קשר את גורלו ללפיד ולשמאל ואין לו אפשרות להקים...
- המשטרה פיזרה את החתונה שנערכה בניגוד להנחיות בבני ברק: מארגן ה...
- קרעי ליו"ר ועדת הכספים: "כנס את הוועדה על מנת לדון בהצלת העיר ...
- טעות, טעינו: כ-10 פושים יצאו לכלל הגולשים בטעות | עמכם הסליחה
- ח"כ קלנר: "המאבק של רה"מ על חפותו מאפשר לציבור להיחשף לכל החול...

לראשונה בנשר: תרגיל חירום בשילוב העירייה, פיקוד העורף והרשות לחירום לאומי
במסגרת היערכות החירום של עיריית נשר ופיקוד העורף, נערך בשבוע שעבר תרגיל ראשון מסוגו בהשתתפות הרשות לחירום לאומי. התרגיל כלל את כלל מכלולי החירום וההצלה העומדים לרשות העירייה.
במסגרת התרגיל ניתנו דגשים על עבודת מטה החירום העירוני ועל ממשקי העבודה אל מול משרדי הממשלה. כמו כן, תורגלו מספר רב של תרחישי אירועים. כמו תרחישים שכבר התנסו בעיריית נשר בקיץ האחרון, תרחיש של שריפות ענק עם פגיעה בחורש טבעי ובמבני ציבור.
בתרגיל בחנו את שיתוף הפעולה בין כלל הגורמים, הרשויות המקומיות וכוחות הביטחון וההצלה השונים בכל הנוגע לטיפול בדליקות ולפינוי תושבים. כמו כן ניתנה תשומת לב בתרגול של פתיחת מרכזי פינוי וקליטה לתושבים המפונים מבתיהם, פרסום מידע לציבור, תגבור המוקד העירוני וגיוס המתנדבים העירוניים לחירום.
נציגי פיקוד העורף והרשות לחירום לאומי, הודו לראש העיר ולצוות העירייה, כמו כן ציינו לחיוב את השיפור שחל בעיר בניהול החירום בחודשים האחרונים.
ראש עיריית נשר, רועי לוי: "המטרה העיקרית של הרשות זה בראש ובראשונה הצלת חיים ולאחר מכן החזרת שיגרת החיים במהרה. העיר נשר נמצאת בכלל תרחישי הייחוס, לכן עלינו להיות מוכנים וערוכים לכך מבעוד מועד. התאום בין כלל הגורמים והמכלולים בשגרה חייב להגיע לדרגה הגבוהה ביותר האפשרית, הצלחה בשגרה תוביל אותנו בהכרח להצלחה בחירום.
התרגיל המשותף שהתקיים על ידי עיריית נשר בשיתוף פיקוד העורף והרשות הלאומית לחירום, יחד עם שאר כוחות ההצלה יתרום למוכנות לכלל התרחישים ויסייע למוכנות לשעת חירום של כלל הגופים, בדגש על העירייה שלנו. ככל שנתרגל יותר נהיה מוכנים וערוכים יותר".
הממונה ביטחון וחירום בעיריית נשר, יאיר יגר: "עיריית נשר מייחסת חשיבות רבה להיערכות לשעת חירום. לכן, העירייה פועלת בתיאום ובשיתוף עם פיקוד העורף וגורמי ההצלה השונים על מנת להיערך ולהיות מוכנים לכל תרחיש אפשרי. נמשיך לפעול לחיזוק המוכנות של העירייה והתושבים".
מנכ"ל העירייה, צחי שומרוני: "אנו נמצאים בעיצומו של תהליך בניה מחודש של מערך החירום. אנו מאמינים שרשות שיודעת להתנהל נכון במצבי חירום תפעל טוב יותר בשגרה ולכן מושקעים בכך מאמצים רבים".