השר ארדן העניק אות הוקרה למכון אדלר על תוכנית המעודדת הורות טובה בקרב אסירים - 0404
השר ארדן העניק אות הוקרה למכון אדלר על תוכנית המעודדת הורות טובה בקרב אסירים מכון אדלר

השר ארדן העניק אות הוקרה למכון אדלר על תוכנית המעודדת הורות טובה בקרב אסירים

מכון אדלר, על מדריכיו, קיבלו אמש את אות הוקרה במעמד השר לביטחון פנים, גלעד ארדן, על התכנית "הורות בשלט רחוק". מדובר תכנית ייחודית, המופעלת בבתי הסוהר בארץ, משנת 1992, על ידי מכון אדלר.

תכנית זו פועלת בהתנדבות של מנחים וגורמי מקצוע ממכון אדלר, בשיתוף וניהול מקצועי של שירות בתי הסוהר בענף חינוך והשכלה. בתחילה שנותיה פעלה התכנית בשני מתקני כליאה בלבד, אבל לאור הצלחתה והביקוש הגדול של האסירים לתכנית, התרחבה התכנית גם בהיקפים וגם בתכנים נוספים. כמו למשל: בזוגיות, זקנה, הכנה לקראת יציאה לקהילה, התמודדות עם המעצר ועוד.

התכנית מופעלת כיום ברוב בתי הסוהר בארץ, כולל בבית סוהר לנשים "נווה תרצה" ובית סוהר לנוער "אופק". קבוצות האסירים הלוקחות חלק בפעילות הנן קבוצות הטרוגניות וכוללות ערבים ויהודים, ילידי הארץ ועולים חדשים, סה"כ פועלות בתכנית כ-50 קבוצות מדי שנה.

התכנית מעניקה לאסיר חווית הורות אחרת וחוויית יחסים בתוך המשפחה, תוך העלאת הדימוי העצמי שלו והגברת תחושת מסוגלותו. שיתוף פעולה של האסיר עם החברה הנורמטיבית יכולה לצמוח מתוך חוויית הצלחה ומשמעות ולא מתוך נחיתות ואשמה. חיזוק האסיר ההורה בנושאים הרגישים והמשמעותיים בחייו, קרי, משפחתו וילדיו, מהוות עבורו מנוף לשינוי המיוחל.

קטיה ארז, מדריכת הורים במכון אדלר: "ההתנדבות בתכנית היא שליחות שאין לתאר, לעזור לאסיר להיות אבא טוב מאחורי סורג ובריח ולא משנה מה פשעו וחטאו, כי הילד לא אשם במעשיו של אביו, הילד זקוק לאב. לאדלר יש כלים להעניק לאסירים להיות הורים טובים יותר. הפעם הראשונה הייתה לי קשה מאוד, אבל ברגע שהתחלתי לעבוד עם הקבוצה שמתי את כל הדעות הקדומות בצד הייתה מרוכזת איך היא עוזרת להורה".

מנכ"לית מכון אדלר, אסנת הראל: "עבור מכון אדלר, תרומה חברתית זו היינה בבחינת, "נאה דורש נאה מקיים", והיא מבטאת הלכה למעשה את התפיסה האדלריאנית המאמינה כי בכל אדם יש חזקות ויכולות. כל אדם יכול לבחור התנהגות אם רק ילמדו אותו את התוצאות ההגיוניות של התנהלותו. המשפחה והיחסים עם האנשים האהובים לאדם, משפיעים מאד על בחירותיו.

בנוסף, תחושת השייכות היא צורך קיומי. האסיר מצא דרך מוטעית לשייכות ולכן עובר עבירות. יש לנו האחריות להראות לו דרכים ראויות ומיטיבות לחיבור שלו לבני האדם, לחברה. ככל שאדם נמצא במקום של עשייה ותרומה חברתית למשפחתו ולקהילה בה הוא חי, כך גדלה תחושת השייכות שלו, הערך העצמי והכבוד לזולת.

כך מתפתחת חברה בריאה, שוויונית ומועילה יותר. אנו רואים חובה ואחריות לסייע לכולם בכלל ולאלה שלא זכו למודל ראוי, בפרט. מכון אדלר גאה לקבל הערכה על יוזמה, הפעלה ופיתוח של התכנית שאין דומה לה בעולם והערכה גדולה למנחות המקצועיות המקדישות את הידע שלהן לטובת עשייה חברתית חשובה זו".

הירשם
התראה על
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
אתר 0404 מכבד את זכויות היוצרים ועושה מאמצים לאיתור בעלי הזכויות ביצירות הכלולות בכתבות. אם זיהית יצירה שאתה בעל הזכויות בה ואתה מעוניין להסירה מהכתבה, אנא פנה אלינו למייל: [email protected]
11
0
Would love your thoughts, please comment.x