פשוט וטעים: 4 מתכונים לפשטידה בפחות מ-20 דק' - 0404
פשוט וטעים: 4 מתכונים לפשטידה בפחות מ-20 דק'

פשוט וטעים: 4 מתכונים לפשטידה בפחות מ-20 דק'

בצל, עגבניות, קישואים או כרוב – לא משנה איזה פשטידה אתם אוהבים, כך תכינו אותה במהירות 

הכנת פשטידה היא משימה קלה מכפי שחושבים. לא מאמינים? הנה ההוכחה:

פשטידת בצל

זמן הכנה: 10 דקות עבודה, שעה ברוטו

מרכיבים: 2 בצלים לבנים, 1 בצל סגול, 1 כרישה, 3 גבעולי בצל ירוק, 1 כוס חלב, חצי כוס שמן, 3 ביצים, 1 כוס קמח תופח, 2 כפות אבקת מרק פטריות, מלח ופלפל. 

אופן הכנה: קודם חוצים את כל הבצלים לשניים ולאחר מכן פורסים כל חצי לפרוסות דקות. אוספים יחד את הקשתות, שמים בקערה עם כל יתר המרכיבים ולשים עד שמתקבלת תערובת אחידה. מכסים, מניחים בצד וממתינים חצי שעה. לאחר מכן משמנים תבנית, יוצקים לתוכה את התערובת ואופים בחום של 180 מעלות עד שהפשטידה מתייצבת. 

עגבניות ומוצרלה

זמן הכנה: 20 דקות עבודה, 55 דקות ברוטו

מרכיבים: 3 עגבניות, 2 ביצים, 3 כפות קמח, חצי כוס שמנת לבישול, 100 גרם מוצרלה, 4 פרוסות גבינה צהובה, מלח ופלפל, חצי כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית אורגנו וקורט סוכר.

אופן הכנה: מגררים מוצרלה בפומפייה, חותכים את העגבניות לקוביות ומערבבים יחד עם כל החומרים עד לקבלת תערובת. משמנים תבנית, יוצקים את תוכן הפשטידה ואופים ב-180 מעלות ל-20 דקות. מוציאים מהתנור, פורסים את העגבניות לשכבות ומסדרים מעל יחד עם גבינה צהובה להקרמה לפני שמחזירים לעוד 10 דקות. 

קישואים וברוקולי

זמן הכנה: 10 דקות עבודה, 50 דקות ברוטו

מרכיבים: בצל בינוני, 2 קישואים, 150 גרם פרחי ברוקולי קצוצים, 2 ביצים, 200 גרם שמנת חמוצה, 3 כפות קמח תופח, מלח ופלפל. 

אופן הכנה: מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הקישוא המגורד ואת פרחי הברוקולי, מבשלים ל-10 דקות עד לריכוך ומסירים מהאש לצינון. לאחר מכן מחממים תנור ל-180 מעלות, משמנים תבנית אינגליש קייק ומעבירים את התערובת לקערה. מוסיפים ביצים, שמנת חמוצה, קמח תופח ופלפל ומערבבים שוב. 

לבסוף, יוצקים את התערובת לתבנית שכבר שומנה ואופים בתנור עד להזהבה מלאה. 

כרוב

זמן הכנה: 20 דקות עבודה, 60 דקות ברוטו

מרכיבים: בצל קטן קצוץ, חצי כרוב לבן בינוני קצוץ, 1 שן שום כתושה, 2 ביצים, 3 כפות גבינה לבנה, 3 כפות קמח תופח, מלח ופלפל.

אופן הכנה: מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד לשקיפות קלה. מוסיפים כרוב ושום, ממליחים ומבשלים עם מכסה ל-15 דקות.

מעבירים את התערובת לקערה, מסננים ומוסיפים את הביצים, הגבינה הלבנה, הקמח, המלח והפלפל. מערבבים שוב ויוצקים לתבנית אינגליש קייק. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 50 דקות ומגישים אחרי שהפשטידה מתקררת. 

 

אתר 0404 מכבד את זכויות היוצרים ועושה מאמצים לאיתור בעלי הזכויות ביצירות הכלולות בכתבות. אם זיהית יצירה שאתה בעל הזכויות בה ואתה מעוניין להסירה מהכתבה, אנא פנה אלינו למייל: [email protected]