כל מה שצריך לדעת על רשלנות רפואית בהריון - 0404
כל מה שצריך לדעת על רשלנות רפואית בהריון Pixabay

כל מה שצריך לדעת על רשלנות רפואית בהריון

ההיריון הוא תקופה מאד מיוחדת בחיי האישה. כשמצד אחד ישנה הציפייה לחיים חדשים, לתינוק חדש שעתיד להגיע, ואילו מהצד השני, קיים חשש בנוגע לתקינות ההיריון והלידה. נשים רבות חוות חוויה מאד מעצימה ועמוקה בתקופה הזו, כשישנן נשים שאף מנציחות את הרגע בתצלומים מקצועיים או בפיסול הבטן. יחד עם זה, הריון עשוי להיות תקופה מאד מאתגרת ומלחיצה. הגוף המשתנה וההורמונים הופכים את תקופת ההיריון לאתגר גדול. לכל זה מצטרף גם החשש לבריאות הילוד, כשנהוג לבצע לא מעט בדיקות, בין היתר כדי לגלות תסמינים חריגים.

תקופת ההיריון מלווה אם כן, בלא מעט מגע ותקשורת עם רופאים ומוסדות רפואיים שונים, בין אם הם פרטיים או בין שהם ציבוריים. אותן בדיקות רפואיות אמורות לסייע לאישה להגיע אל לידה מוצלחת ובטוחה, כשברוב המקרים זה אכן מה שמתרחש. יש מיעוט מקרים שבהם עלולים להיות סיבוכים רפואיים, בין אם זה לאם או לילוד. חלק מאותם סיבוכים יכולים להיגרם בשל רשלנות. כיצד נתמודד עם מקרה של רשלנות רפואית בהיריון? מדריך בנושא.

סיבוכים בעקבות הריון – מה ניתן לעשות?

ראינו אם כן שתקופת ההיריון יכולה להיות תקופה יפה ומעצימה אך במקביל, היא טומנת בחובה גם סיכונים רבים. רשלנות רפואית בהריון יכולה להתגלות במהלך הלידה או בפרקי זמן שונים במהלך ההיריון. כשזו יכולה להיות, בין היתר, טעות קריטית של הרופא או כל איש צוות אחר במוסד הרפואי. רשלנות מסוג זה, היא נפוצה, לכן תביעות בנושא הן שכיחות.

כאשר מדובר על הריון שמוגדר 'הריון בסיכון', על הרופא וכל הצוות במוסד הרפואי להיות מודעים למצב ולנהוג במשנה זהירות. הריון בסיכון הוא בדרך כלל הריון של נשים בגילאים מבוגרים יחסית; נשים שילדו בעבר בניתוח קיסרי; נשים שחוו מחלות כרוניות; נשים שחוו הפלות בעבר וגם נשים במצב של סכרת הריונית.

בכל הנוגע להתיישנות, חוק ההתיישנות מאד ברור. פרק הזמן הוא של שבע שנים מהתקופה בה התבצעה הרשלנות. זה כמובן תקף אם האם או ההורים הם התובעים.  אם התובע הוא הילוד עצמו, הרי שהוא יכול לעשות זאת רק בהגיעו לגיל בגיר, קרי שמונה עשרה. עם הגעתו לגיל זה, יש לספור את שבע שנות ההתיישנות, כך שלמעשה הוא יכול להגיש את התביעה עד לגיל עשרים וחמש.

ריכזנו בעבורכם מספר סיבות נפוצות בגינן ניתן יהיה לתבוע על רשלנות רפואית. יש לזכור שהסיבות הללו אינן מהוות לכשעצמן עילה לתביעת רשלנות רפואית. הן צריכות להיות מלוות בתיעוד רב ועדויות להתנהלות לא סבירה של הצוות הרפואי או לטעות חריגה:

תסמונת דאון – זוהי תסמונת המותירה את הילוד עם רמה גבוהה של חוסר תפקוד והיא מסכנת חיים בשנים הראשונות של הילד. אנשים עם תסמונת דאון הם בעלי תוחלת חיים נמוכה באופן משמעותי מזה של שאר האוכלוסייה, כשאת התסמונת ניתן לגלות בשלב מוקדם על ידי בדיקת מי שפיר. קריאה לא נכונה של הבדיקה, יכולה להוביל לרשלנות רפואית ולתביעה.

פיגור שכלי – זהו מצב של היעדר התפתחותן של יכולות שונות, ביניהן יכולות קוגניטיביות וחברתיות. הפגיעה יכולה להתגלות בבדיקות שונות, כמו בדיקות DNA מוקדמות. הפיגור השכלי מאובחן בארבע דרגות חומרה שונות.

שיתוק מוחין – זהו מצב של פגיעה שיכולה להתרחש לפני הלידה, במהלכה או בתקופת הינקות. הפגיעה גורמת לנכויות שונות בהן מוגבלות בהליכה, קשיים בשמיעה, בעיות התנהגות ואפילו התפתחות של אפילפסיה. על הרופא לעקוב ולהיות ער לתסמינים השונים. במקרה ועולה חשש לשיתוק מוחין, יש לידע את האם אם להמשיך את הבדיקות. רופא שלא עשה זאת חשוף לתביעת רשלנות רפואית.

היו ערניים במהלך בדיקות ההיריון, ובמידת הצורך – בקשו חוות דעת נוספת. אם אתם חוששים שנפגעתם מרשלנות רפואית, יש לפנות לעורך דין בקיא בתחום על מנת שיסייע לכם בהגשת התביעה.

הירשם
התראה על
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
אתר 0404 מכבד את זכויות היוצרים ועושה מאמצים לאיתור בעלי הזכויות ביצירות הכלולות בכתבות. אם זיהית יצירה שאתה בעל הזכויות בה ואתה מעוניין להסירה מהכתבה, אנא פנה אלינו למייל: [email protected]
18
0
Would love your thoughts, please comment.x