חורף חם: מתכון למרק בצל בתוך כיכר לחם - 0404
+
חורף חם: מתכון למרק בצל בתוך כיכר לחם שני הלוי

חורף חם: מתכון למרק בצל בתוך כיכר לחם

המותג מאסטר שף מציע מתכון נפלא, מפנק ומנחם של מרק בצל בתוך כיכר לחם עם גבינה מותכת. מה צריך יותר מזה בימי החורף הקרים?

מרכיבים למרק:

4-5 בצלים לבנים, חתוכים לרצועות דקות

25 גרם חמאה

1 כף שמן זית

2 כפות סויה מאסטר שף

1 כפית סוכר

2-3 כפות קמח מקצועי מאסטר שף

1 ליטר ציר או מים רותחים

1/4 כוס יין לבן (אופציונלי)

 

להגשה:

2 כיכרות לחם כפרי עגול

1 חבילת גבינת צ'דר פרוסה או גל גבינה צהובה אחרת שאוהבים

1/2 כוס גבינת פרמזן, מגורדת

עלי טימין

 

אופן הכנה:

מחממים את התנור ל-180 מעלות.

ממיסים את החמאה בסיר, מוסיפים את השמן, הבצל, הסויה והסוכר. מערבבים, מכסים ומבשלים תוך כדי ערבוב מדי פעם במשך כ-20 דקות.

מוסיפים את הקמח וממשיכים לבשל תוך ערבוב קבוע כ-3 דקות נוספות עד שהבצל משחים.

מוסיפים את הציר או המים והיין הלבן, מערבבים, מכסים ומבשלים ללא מכסה במשך 40 דקות. כמות הנוזלים אמורה להצטמצם. טועמים ומתקנים את התיבול.

חותכים את הרבע העליון של כל כיכר לחם ובעזרת כף מרוקנים את הפנים שיישאר רק קרום חיצוני בצורת קערה. מרפדים את פנים הלחם בכמה פרוסות גבינה ומכניסים לתנור ל-10 דקות.

יוצקים את המרק לתוך קערות הלחם, מפזרים מעל את הפרמזן ומקשטים עם עלי הטימין.

בתאבון

מבזקיםלכל המבזקים