מיוחד לימי החורף הגשומים - מרק עדשים כתומות ומרק עגבניות - 0404
+
מיוחד לימי החורף הגשומים – מרק עדשים כתומות ומרק עגבניות אלעד גוטמן

מיוחד לימי החורף הגשומים – מרק עדשים כתומות ומרק עגבניות

ימי החורף בפתח ומביאים עמם את הקור והרצון לאכול משהו חם ומזין לגוף ולנפש. המרק ידוע כמזון מנחם ובריא העוזר להעביר את ימי הקור הגשומים.

מרק עדשים כתומות

מרכיבים (מנות ל-6 אנשים):

250 גרם תפו"א חתוך לקוביות גסות.

100 גרם בצל סגול חתוך גס.

150 גרם גזר  חתוך גס.

3 שיני שום.

150 גרם עדשים כתומות.

ליטר וחצי מים.

מלח וכמון.

אופן ההכנה:

מתחילים עם טיגון קל של הבצל לאחר 4 דקות מוסיפים את תפו"א השום והגזר ל-3 דקות נוספות.

מוסיפים את המים והעדשים ומבשלים חצי שעה.

מתבלים במלח וכמון (בכמה שלבים) וטוחנים.

 

מרק עגבניות

אסף לב

מרכיבים (מנות ל-6 אנשים):

50 גרם בצל סגול.

2  עגבניות טריות בשלות חתוכות לקוביות גסות.

קופסת שימורים אחת עגבניות תמר מרוסקות (500 גרם).

מלח, שאטה.

חצי כוס אורז.

חצי ליטר מים.

3 שיני שום.

כפית סוכר.

אופן ההכנה:

מתחילים בטיגון עדין של קוביות העגבניות והבצל והשום.

לאחר 7 דקות בערך מוסיפים את שאר המרכיבים למעט האורז.

מבשלים במשך 25 דקות, טוחנים ברמבו בפולסים, מוסיפים את האורז ומבשלים עוד 15 דקות.

מתקנים תיבול (במלח בלבד) ומכבים את האש.


בתאבון.

המתכונים באדיבות רשת קפה גרג.

מבזקיםלכל המבזקים