ברוח חג החנוכה: לביבות בטטה / זוקיני ונענע / תפוחי אדמה - 0404
+
ברוח חג החנוכה: לביבות בטטה / זוקיני ונענע / תפוחי אדמה ארקוסטיל

ברוח חג החנוכה: לביבות בטטה / זוקיני ונענע / תפוחי אדמה

מי לא אוהב לביבות? לכבוד חג החנוכה, קבלו מתכונים לשלושה סוגים של לביבות – לביבות בטטה, לביבות זוקיני ונענע ולביבות תפוחי אדמה מסורתיות.

לביבות בטטה

המצרכים:

1/2 ק"ג בטטות קלופות.

כף סויה.

1/2 כפית מלח.

65 גר' קמח.

3  כפות צ'ילי מתוק.

קורט פלפל שחור.

חמאה לטיגון.

הוראות הכנה:

מבשלים את הבטטות בסיר מכוסה עם מעט מים לריכוך, מניחים על מסננת לקירור מלא ולייבוש ממי הבישול.

מועכים במועך פירה ומערבבים עם שאר המצרכים.

משמנים בחמאה מחבת של ארקוסטיל, בעזרת כף מניחים מהתערובת ומטגנים עד להזהבה משני הצדדים.

הכי טוב להגיש עם רוטב שמנת ועירית או רוטב צ‘ילי מתוק.

הצעת הגשה:

מגישים לצד סלמון מעושן, גבינת שמנת וצלפים.

 

לביבות זוקיני ונענע

ארקוסטיל

המצרכים:

200 גר' זוקיני מגורר.

קורט מלח.

קורט פלפל שחור.

2  כפות פירורי לחם.

2  ביצים.

חופן נענע קצוצה.

שמן זית.

ניתן לגוון ולהוסיף לתערובת 3 כפות גבינת פטה קשה מגוררת או פרמזן מגורר.

הוראות הכנה:

מערבבים בקערה עמוקה את כל המוצרים פרט לביצים.

טורפים את הביצים ומוסיפים לתערובת.

מטגנים על מחבת של ארקוסטיל משומנת קלות בשמן זית עד להזהבה הופכים ומזהיבים מהצד השני.

 

לטקס תפוחי אדמה

ארקוסטיל

המצרכים:

300 גר' תפוח אדמה מגורר וסחוט מנוזלים.

50 גר' גזר מגורר.

1/2 כפית מלח.

קורט פלפל שחור.

כף וחצי קמח לבן.

2 ביצים.

שמן צמחי לשימון.

הוראות הכנה:

מערבבים בקערה עמוקה את כל המוצרים פרט לקמח והביצים.

טורפים את הביצים ומוסיפים לתערובת.

מערבבים את הקמח לתוך התערובת.

משמנים בשמן מחבת של ארקוסטיל, בעזרת כף מניחים מהתערובת על המחבת ומטגנים עד להזהבה משני הצדדים.

הצעת הגשה:

להגיש עם גבינת פטה מגוררת ורוטב שמנת ועירית או עם אספרגוס ורוטב צ'ילי מתוק.


המתכונים
 באדיבות ארקוסטיל והשף אבי שטייניץ.