עם בקבוק יין אדום וכמה חבר'ה טובים: פסטה בולונז בסיר אחד - 0404
+
עם בקבוק יין אדום וכמה חבר'ה טובים: פסטה בולונז בסיר אחד אפיק גבאי

עם בקבוק יין אדום וכמה חבר'ה טובים: פסטה בולונז בסיר אחד

אין כמו מנת פסטה בולונז חמה ומנחמת בימי חורף הקרים. מותג הפסטה מספר אחד באיטליה, "ברילה", מציע מתכון קל, מהיר ונוח להכנה לפסטה בולונז – בסיר אחד.

המצרכים:

1 חבילת ספגטי של ברילה.

300 גרם בשר בקר \ פרגיות טחון.

1 צנצנת רוטב בסיס לבולונז של ברילה.

חצי כפית מלח.

כפית פלפל שחור גרוס.

כף פפריקה מתוקה.

4 כפות שמן זית.

חצי כוס בזיליקום טרי קצוץ.

1 בצל קצוץ דק.

4 שיני שום קצוצות דק.

חצי כוס יין אדום.

1 סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות דק.

מים חמים עד כ-3 ס"מ מגובה הספגטי – כשלוש כוסות.

אופן ההכנה:

בסיר סוטאז' מניחים שמן זית ובצל קצוץ מטגנים כ-3 דקות. מוסיפים את הבשר, הפטריות ושיני השום. מטגנים הכל יחד במשך כ-7 דקות עד שהבשר משנה צבעו ומנמיכים את האש.

מוסיפים לסיר את צנצנת הרוטב, את הספגטי, הבזיליקום, היין, המלח, הפלפל והפפריקה.

מוזגים על הכל מים רותחים עד כ-3 ס"מ מגובה הספגטי, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה בכיסוי חלקי במשך כ-20 דקות עד שהרוטב מצטמצם והספגטי מתרכך.

מומלץ להגיש בצלחת עמוקה עם בקבוק יין אדום וכמה חבר'ה טובים.  

בתאבון!

אפיק גבאי

המתכון באדיבות: אינס ינאי.

אתר 0404 מכבד את זכויות היוצרים ועושה מאמצים לאיתור בעלי הזכויות ביצירות הכלולות בכתבות. אם זיהית יצירה שאתה בעל הזכויות בה ואתה מעוניין להסירה מהכתבה, אנא פנה אלינו למייל: 0404web@gmail.com