עם בקבוק יין אדום וכמה חבר'ה טובים: פסטה בולונז בסיר אחד - 0404
+
עם בקבוק יין אדום וכמה חבר'ה טובים: פסטה בולונז בסיר אחד אפיק גבאי

עם בקבוק יין אדום וכמה חבר'ה טובים: פסטה בולונז בסיר אחד

אין כמו מנת פסטה בולונז חמה ומנחמת בימי חורף הקרים. מותג הפסטה מספר אחד באיטליה, "ברילה", מציע מתכון קל, מהיר ונוח להכנה לפסטה בולונז – בסיר אחד.

המצרכים:

1 חבילת ספגטי של ברילה.

300 גרם בשר בקר \ פרגיות טחון.

1 צנצנת רוטב בסיס לבולונז של ברילה.

חצי כפית מלח.

כפית פלפל שחור גרוס.

כף פפריקה מתוקה.

4 כפות שמן זית.

חצי כוס בזיליקום טרי קצוץ.

1 בצל קצוץ דק.

4 שיני שום קצוצות דק.

חצי כוס יין אדום.

1 סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות דק.

מים חמים עד כ-3 ס"מ מגובה הספגטי – כשלוש כוסות.

אופן ההכנה:

בסיר סוטאז' מניחים שמן זית ובצל קצוץ מטגנים כ-3 דקות. מוסיפים את הבשר, הפטריות ושיני השום. מטגנים הכל יחד במשך כ-7 דקות עד שהבשר משנה צבעו ומנמיכים את האש.

מוסיפים לסיר את צנצנת הרוטב, את הספגטי, הבזיליקום, היין, המלח, הפלפל והפפריקה.

מוזגים על הכל מים רותחים עד כ-3 ס"מ מגובה הספגטי, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה בכיסוי חלקי במשך כ-20 דקות עד שהרוטב מצטמצם והספגטי מתרכך.

מומלץ להגיש בצלחת עמוקה עם בקבוק יין אדום וכמה חבר'ה טובים.  

בתאבון!

אפיק גבאי

המתכון באדיבות: אינס ינאי.